Sănătate

5 semne și simptome ale deficitului de Omega-3

Acizi grași Omega-3 sunt o componentă importantă a membranelor celulare. De asemenea, corpul dumneavoastră are nevoie de ele pentru a produce molecule de semnalizare numite eicosanoide, care vă ajută sistemul imunitar, pulmonar, cardiovascular și endocrin să funcționeze corect.

Omega-3 este un tip de acid gras polinesaturat (PUFA). Omega-3-urile importante din alimente includ acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), precum și precursorul lor esențial alfa-linolenic (ALA).

A avea un deficit de omega-3 înseamnă că organismul dvs. nu primește suficiente grăsimi omega-3. Acest lucru vă poate pune în pericol efectele negative asupra sănătății.

1. Durere și rigiditate articulară

Este obișnuit să experimentați dureri și rigidități articulare pe măsură ce îmbătrânești.

Acest lucru poate fi legat de o afecțiune numită osteoartrita, în care se descompune cartilajul care acoperă oasele. Alternativ, poate fi legată de o afecțiune autoimună inflamatorie numită artrită reumatoidă (AR).

Unele studii au descoperit că administrarea de suplimente omega-3 ajută la reducerea durerilor articulare și la creșterea rezistenței la prindere.

Mai mult, cercetările sugerează că suplimentele cu omega pot ajuta la reducerea activității bolii AR, cât și a simptomelor acesteia.

Dacă ați observat o creștere a durerii articulare sau a simptomelor asociate artritei, nivelul dumneavoastră de omega-3 ar putea fi scăzut și administrarea de OMEGA 3-6 vă poate ajuta.

2. Iritarea și uscăciunea pielii

Dacă corpul tău nu are nivelul necesar de omega-3, primul loc unde se va observa este pe pielea ta. De exemplu, pielea sensibilă, uscată sau chiar cea cu o creștere neobișnuită a acneei poate fi un semn al deficitului de omega-3 la unele persoane.

Grăsimile omega-3 îmbunătățesc integritatea barierelor cutanate, prevenind pierderea umezelii și protejând-o de iritanții care pot duce la uscăciune și iritare.

Interesant este faptul că unele studii au constatat, de asemenea, că administrarea suplimentelor EPA și DHA reduce sensibilitatea pielii tale la lumina ultravioletă.

3. Depresia

Grăsimile omega-3 sunt o componentă esențială a creierului și se știe că au efecte neuroprotectoare și antiinflamatoare.

Ele pot chiar ajuta la tratarea bolilor neurodegenerative și a tulburărilor cerebrale, cum ar fi boala Alzheimer, demența și tulburarea bipolară. Multe studii arată o corelație între statutul scăzut de omega-3 și o incidență mai mare a depresiei.

În timp ce mulți factori contribuie la dezvoltarea tulburărilor de sănătate mintală, o dietă bogată în omega-3 poate ajuta la reducerea riscului de apariție a unor condiții de sănătate mintală. Peștele gras nu ar trebui să îți lipsească din alimentație, deoarece carnea acestuia este plină de grăsimi Omega 3, care te ajută să-ți ții inima și creierul în bună stare de funcționare.

Îți poți asigura doza zilnică necesară de Omega 3 pentru buna funcționare a creierului cu ajutorul unuia dintre cele mai bune suplimente alimentare de pe piață. Este vorba despre Omega 3-6, un supliment alimentar pentru starea de bine a sistemului cardiovascular, de la Equilibra, și pe care îl poți găsi chiar aici.

4. Ochi uscați

Grăsimile omega-3 joacă un rol în sănătatea ochilor, inclusiv menținerea umidității ochilor și, implicit, producerea de lacrimi. Din acest motiv, mulți furnizori de servicii medicale prescriu suplimente omega-3 pentru a ajuta la ameliorarea sindromului ochiului uscat. Simptomele acestui lucru includ adesea disconfort ocular și chiar tulburări de vedere.

Un studiu de înaltă calitate la 64 de adulți cu ochi uscați a analizat efectele administrării de omega-3. Un grup de participanți a consumat două capsule zilnice, fiecare conținând 180 mg EPA și 120 mg DHA. Celălalt grup de participanți a luat un placebo.

După 30 de zile, cei care au luat suplimente omega-3 au experimentat mai puțină evaporare a lacrimilor, ameliorarea simptomelor ochiului uscat și o producție mai mare de lacrimi. (sursă)

5. Schimbări în textura firului de păr

La fel cum grăsimile omega-3 ajută la păstrarea umezelii în piele, ele vă ajută și la menținerea sănătății părului. Modificările texturii, integrității și densității părului pot indica o stare scăzută de omega-3.

Dacă vă confruntați cu o pierdere crescută a părului sau ați observat că părul dvs. se subțiază sau se simte uscat și fragil, administrarea suplimentelor de omega-3 vă poate ajuta.

Administrarea zilnică a uleiului de pește, bogat în acizi grași Omega 3, este una care vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru organismul uman. Pentru a beneficia de proprietățile uleiului de pește specialiștii recomandă administrarea acestuia sub formă de suplimente alimentare. Poate cel mai bun produs de pe piață îl găsești chiar aici, și ai parte de uleiul extras din carnea de pește este bogat în acizi grași omega-3, dintre care cei mai importanți sunt EPA și DHA.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 4,67 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *