BioElemente în presă, Frumusețe

Scapă acum de senzația de piele uscată!

Chiar dacă de regulă, urmașele Evei se plâng mereu de problemele cu tenul, trebuie să știi că senzația de piele uscată afectează în mod egal și bărbații, doar că ei nu dau atenția cuvenită acestei probleme. De asemenea, pe măsură ce înaintezi în vârstă, pielea îți pierde multe dintre uleiurile naturale și de aceea poți avea parte de această neplăcere. Și, chiar dacă pielea uscată se poate regăsi pe orice parte a corpului, cel mai adesea se manifestă pe brațe, picioare și zona abdomenului.

Cauzele care pot duce la piele uscată

Există mai multe cauze care pot duce la piele uscată, iar cea mai întâlnită dintre ele este faptul că umiditatea exterioară este destul de redusă. De asemenea, lipsa unei hidratări corespunzătoare, folosirea unor produse de îngrijire corporală necorespunzătoare, anumite medicamente și chiar și factorul genetic se mai numără printre posibilele cauze.

Consultați medicul în cazuri grave

Oricine poate suferi de neplăcerile cauzate de o piele uscată, chiar și persoanele care de regulă au un ten gras. Chiar dacă nu este o afecțiune care pune în pericol viața, este destul de neplăcută, pentru că provoacă o stare de disconfort, manifestată de regulă prin senzația de prurit (mâncărime) și crăpare. De regulă, senzația de piele uscată se ameliorează rapid atunci când se fac unele schimbări importante în stilul de viață. În cazul în care însă simptomele sunt foarte greu de suportat și nimic nu pare să le amelioreze măcar, atunci se impune vizita la medicul dermatolog.

Schimbări la îndemâna oricui

După cum aminteam ceva mai sus, există unele recomandări privind schimbarea stilului de viață, care te pot ajuta să scapi de senzația de piele uscată. Te vei simți mult mai bine, mai ales că nu sunt deloc complicate, și tot ce trebuie să faci este să fii mai atentă la unele mici detalii din viața ta, pe care probabil nu le credeai chiar atât de importante.

Fără dușuri fierbinți

Mulți dintre noi adorăm dușurile fierbinți, care ne pun sângele în mișcare și care parcă ne oferă un plus de energie. De asemenea, pe perioada iernii par… mai mult decât perfecte. Cu toate acestea, se pare că pielea noastră nu se simte prea confortabil cu ele, pentru că temperatura prea mare a apei o usucă. Dacă și tu te confrunți cu piele uscată și nu știi care ar putea fi cauza, gândește-te dacă nu cumva erai adepta dușurilor fierbinți. Așa că mai bine un duș cu o apă călduță, cu un săpun natural, din ingrediente care hrănesc și hidratează pielea, este mai mult decât perfect.

Folosește un scrub natural

Fără îndoială că ești genul care are mare grijă de pielea sa, așa că de multe ori cumperi un scrub foarte scump, în speranța că banii sunt direct proporționali cu calitatea. Din păcate, de cele mai multe ori, ai parte de dezamăgiri în acest sens, pentru că în comerț sunt multe produse scumpe, pline de ingrediente chimice, care mai mult îți atacă pielea decât să o vindece. Folosește mai bine un scrub natural, și vei simți imediat diferența.

O piele perfect hidratată

Imediat ce ai ieșit de la duș, ai grijă să te ocupi așa cum trebuie de pielea ta, aplicând loțiuni hidratante naturale. Un astfel de exemplu este și uleiul multi-activ DERMO-OIL de la Equilibra, pe care îl poți găsi aici, și care are o textură plăcută, moale și catifelată, care se absoarbe rapid, fără urme de grăsime. Conține 99 % ingrediente de natură vegetală pentru îmbunătățirea aspectului epidermei atunci când apar cicatrici,vergeturi, uscăciune, riduri, alte semne ale îmbătrânirii. Dermo-Oil multi-activ este recomandat pentru piele sensibilă și uscată. Dacă se utilizează în mod regulat, se îmbunătățește vizibil aspectul pielii în caz de cicatrici, dar contribuie și la prevenirea vergeturilor care apar în timpul sarcinii, cresterea adolescentină sau a scăderii în greutate.

Cu ajutorul lui, senzația de piele uscată datorată condiților meteorologice extreme, încălzirii excesive sau frigului devine doar o amintire, mai ajută și la remodelarea aspectului pielii cu semne cauzate de expunerea excesivă la soare, modificările hormonale, îmbătrânire și contribuie la recăpătarea tonusului în cazul îmbătrânirii pielii feței și a corpului.

Lapte pentru senzația de prurit

Atunci când spui piele uscată, automat îți vine în minte și senzația de mâncărime care o însoțește. Medicii specialiști interzic total scărpinatul în acest caz, și recomandă alte metode pentru a scăpa de această stare neplăcută. Te poți folosi de lapte pentru a scăpa de prurit, și tot ce trebuie să faci este să aplici o compresă cu lapte pe zona care îți creează probleme și ”uită” de ea pentru cinci minute. Vei observa imediat o calmare a mâncărimii, iar acidul lactic îți va hrăni și hidrata pielea.

Baie cu lapte și miere

Ai citit și tu cu siguranță despre acele prințese sau regine care se îmbăiau în lapte și miere pentru a avea o piele frumoasă și catifelată. Probabil le-ai luat în râs, sau ai considerat că este vorba de vreo exagerare a cronicarilor vremii. De fapt, lucrurile nu stau chiar așa, și se pare că acest tratament este unul real și, mai ales, foarte eficace. Nu înseamnă că neapărat trebuie să le urmezi întocmai exemplul, dar două căni de lapte și doar un sfert de cană de miere, într-o cadă cu apă călduță este exact ceea ce ai nevoie atunci când te confrunți cu piele uscată.

Săpunuri naturale

De regulă, săpunurile de pe rafturile magazinelor sunt pline de ingrediente care usucă pielea, așa că mai bine renunță la ele. Caută acele produse naturale, care îți hrănesc și hidratează în profunzile pielea, și vei simți rapid diferența. De asemenea, folosește pentru a te usca prosoape pufoase, care nu îți agresează pielea.

Haine din fibre naturale

Pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit, folosește haine din fibre naturale, cum ar fi bumbacul sau mătasea. Acestea permit pielii să respire, așa că nu vei mai avea parte de acea senzație neplăcută de piele uscată. Și, pentru că a venit vorba despre haine, spală-le și detergent fără parfum sau coloranți, iar efectele pozitive nu vor întârzia să apară.

Folosește mănuși de cauciuc

Atunci când speli vasele, dacă știi că ai probleme cu pielea, atunci folosește mănuși de cauciuc pentru a te proteja atât de apa dură, cât și de substanțele chimice care intră în alcătuirea produselor de curățenie.

Tu ce măsuri mai iei pentru a-ți proteja pielea? Ai și alte recomandări pentru noi? Le așteptăm cu nerăbdare în secțiunea de comentarii!



Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *