Nutriție

Tulburările de somn: cauze şi remedii

Cei mai importanţi specialişti britanici din sistemul sanitar au răspuns unor întrebări referitoare la tulburările de somn. Aceştia susţin că persoanele care au avut pentru mulţi ani un somn liniştit, pentru ca, la un moment dat, să aibă probleme cu odihna, ar trebui să fie atente la alimentele pe care le consumă zilnic.

Consultantul bioenergetic Raj Bhachu este de părere că astfel de probleme sunt destul de comune şi au legătură cu o problemă legată de nivelul zahărului în sânge, respectiv cu hipoglicemia. Cauza acestei probleme constă în consumul meselor de seară prea devreme, consumul unei mese bogate în zahăr (în care zaharurile sunt eliberate foarte repede – n.r.) sau sărirea peste mesele de seară. Dacă ai o astfel de problemă, trebuie să încerci să consumi alimente cu un index glicemic scăzut, cu o cantitate ridicată de proteine la fiecare masă, sau să luaţi o gustare bogată în proteine înainte de a merge la culcare.

La rândul său, Sebastian Pole, botanist ayurvedic, opinează că, în primul rând, ai putea face o vizită la medic sau la botanist, pentru că astfel de simptome pot apărea din cauza unor dezechilibre hormonale. Dacă acesta este cazul, există ierburi foarte eficiente care ar putea fi de ajutor: shatavari, membră a familiei sparanghelului, ajută la echilibrarea schimbărilor din corp. În cazul în care îţi este cald, specialistul recomandă suc de aloe vera, pentru a te ajuta să te răcoreşti. De asemenea, acesta susţine că este indicat să eviţi seara mâncărurile şi băuturile condimentate şi puternice.

Mai mult, dr. Millie Saha, este de părere că, în cazul femeilor mai în vârstă, ar trebui efectuat un test hormonal, pentru a vedea dacă nu cumva este vorba despre menopauză. Bufeurile pot indica această schimbare, chiar şi la vârste mai reduse, precum 40 de ani. Aceasta a adăugat că ar prescrie efectuarea unor teste pentru a vedea dacă glanda tiroidă nu este super-activă, pentru diabet sau infecţii.
Medicul a adăugat că ar putea întreba dacă ai simptome precum depresie sau anxietate, care pot cauza insomnie. Esdte posibil să nu fii stresat, însă este important să ai în vedere şi starea emoţională, ca un factor ce te ajută să ai un somn liniştit.


Autor:
Alexandra Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *