BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Cele mai bune soluții pentru buna funcționare a creierului!

Ești conștient/ă să stilul tău alimentar are o influență enormă asupra stării de bine a organismului. Cu ajutorul unui regim echilibrat și sănătos reușești să rezolvi multe dintre carențele de vitamine, sau chiar alte probleme de sănătate. Dar știai că alegerile tale alimentare contribuie inclusiv la buna funcționare a creierului? Pentru a afla mai multe despre aceste aspecte, citește rândurile următoare, și află ce trebuie să consumi.

Nuci, pentru memorie

Sunt delicioase, și o adevărată bombă de sănătate pentru organism. Este vorba despre nuci, care sunt o bună sursă de vitamina E, ceea ce te ajută să ai o memorie mult mai bună. Evident, pentru a beneficia din plin de efectele lor pozitive, nucile trebuie consumate crude. Potrivit specialiștilor, nucile sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului, deoarece te ajută să îți îmbunătățești capacitățile cognitive și îți apară celulele nervoase. De aceleași efecte benefice poți avea parte și dacă introduci în stilul tău alimentar fistic, alune de pădure, semințe de floarea soarelui și alune de pădure.

Avocado, pentru o bună capacitate de concentrare

Fructul de avocado este unul care nu are voie să-ți lipsească din stilul alimentar. Este plin de acele grăsimi sănătoase de care organismul nu se poate lipsi, iar beneficiile acestuia pentru sănătate sunt nenumărate. Prin consumul regulat al acestuia, ai parte de acei acizi grași Omega 3, care îți țin inima sănătoasă și contribuie la transportul oxigenului către celulele celulare. Vei avea parte de buna funcționare a creierului, o memorie mult mai bună și o mai mare capacitate de a te concentra.

Suplimente alimentare pentru buna funcționare a creierului

Dacă nu îți place gustul pe care îl are fructul de avocado, nu îți face griji: îți poți asigura doza zilnică necesară de Omega 3 pentru buna funcționare a creierului cu ajutorul unuia dintre cele mai bune suplimente alimentare de pe piață. Este vorba despre Omega 3-6, un supliment alimentar pentru starea de bine a sistemului cardiovascular, de la Equilibra, și pe care îl poți găsi chiar aici.

Fructe de pădure, ca să scapi de stres

Fără îndoială că fructele de pădure sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente, și pe cât posibil ar trebui să nu îți lipsească din stilul alimentar. Acestea sunt o bună sursă de antioxidanți, care printre alte efecte benefice pe care le aduc organismului, te ajută să ții sub control stresul, dar contribuie și la creșterea puterii de concentrare și măresc performanțele școlare. De asemenea, potrivit unor studii medicale, atunci când sunt consumate în stare proaspătă, chiar și sub formă de suc proaspăt preparat, ai parte de buna funcționare a creierului și te ajută să-ți rezolvi problemele cu memoria pe termen scurt.

Peștele gras previne instalarea demenței

Peștele gras ar trebui să nu îți lipsească din alimentație, deoarece carnea acestuia este plină de acele grăsimi Omega 3, care te ajută să-ți ții inima și creierul în bună stare de funcționare. De asemenea, acestea previn instalarea demenței. Prin urmare, consumă mai mult pește gras, cum ar fi macroul, heringul, sardinele, somonul și tonul. Dacă nu îți place gustul, atunci încearcă suplimentele alimentare pe bază de ulei de pește, pe care le poți găsi chiar aici.

Legume verzi pentru tulburările de memorie

Fie că vrei să trăiești mai sănătos, sau poate să mai scapi de kilogramele în plus, legumele verzi nu trebuie să îți lipsească. Sunt delicioase și conțin și mult fier, de care ai nevoie nu doar pentru a preveni anemia, ci și pentru a ține sub control pierderile de memorie. Așadar, dacă țelul tău este buna funcționare a creierului, nu ezita să consumi mai multe legume verzi, iar efectele benefice nu vor întârzia să apară.

Cereale integrale, excelente pentru creier

Pe lista de alimente care te ajută la buna funcționare a creierului se află și cerealele integrale. Acestea sunt o bună sursă de vitamine și minerale, printre care se află și magneziul, responsabil printre altele de o memorie bună și o mai mare capacitate de concentrare.

Omega 3 și performanțele școlare

Chiar dacă trăim vremuri speciale, iar școala online începe să devină ceva obișnuit, asta nu înseamnă că elevii nu sunt afectați de această măsură. Pentru mulți dintre ei anul școlar este unul plin de provocări, examene, testări, evaluări naționale și altele asemenea. Cerințele sunt destul de ridicate, în special în condițiile date, iar uneori și părinții mai greșesc, punând și mai multă presiune pe umerii fragili a celor mici.

Dacă și tu te recunoști în cele de mai sus, este timpul să fii mai atent la copilul tău. De altfel, specialiștii sunt de părere că părinții își pot ajuta copiii să se concentreze mai bine asupra activităților pe care le presupune activitatea școlară prin administrarea de suplimente pe bază de acizi grași Omega 3, sau folosind în alimentația lor acele alimente bogate în aceeași acizi grași. S-au realizat numeroase studii prin intermediul cărora oamenii de știință au ajuns la concluzia că acizii grași Omega 3 îi ajută pe copii să se concentreze mai bine, să fie mai atenți.

Dispar dificultățile de învățare

Atenția și concentrarea sunt esențiale pentru a face față cu succes provocărilor unui an școlar derulat în condiții speciale, și nu numai. Nu toți copiii se pot achita cu succes de sarcinile impuse de cadrele didactice, și de aceea în ajutor le vin acizii grași Omega 3. Potrivit oamenilor de știință, dacă există suficienți acizi grași Omega 3 în organism, atunci copilul face față mai bine cerințelor școlare și nu mai are dificultăți în procesul de învățare. De asemenea, se ameliorează, iar în unele cazuri dispar complet chiar și tulburările de comportament.

Un stil de viață sănătos contează enorm

Un stil de viață sănătos înseamnă că organismul funcționează așa cum trebuie. O alimentație corectă, la care se adaugă și câteva exerciții fizice, o odihnă suficientă și o bună hidratare contribuie și la buna funcționare a creierului. În ceea ce privește alimentația corectă și echilibrată, nu uita să introduci în dietă și acele alimente bogate în Omega 3 sau suplimentele alimentare naturale care, cu conținutul lor apare te pot ajuta să previi multe afecțiuni.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *