BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Scapă de kilogramele în plus acumulate după Sărbători!

Au trecut și Sărbătorilor de Iarnă, când și cei mai înverșunați adepți ai dietelor de slăbit au făcut o pauză și au mai călcat strâmb, iar acum se văd consecințele. Acul cântarului îți arată că nici de această dată kilogramele în plus nu te-au ocolit, cu toate că ai încercat să fii cât de cât mai ponderată. Din păcate, acum chiar nu mai ai nicio justificare și este timpul să revii la silueta ta sau, de ce nu, să pierzi câteva kilograme bune. Gândește-te că mai este un pic până la primăvară, când nu îți vei mai putea ascunde colăceii sub hainele groase. Așa că, hai să începi chiar de azi lupta ta cu kilogramele în plus!

Un mare NU pentru slăbitul… pe fugă

Evident, cu toții ne dorim să scăpăm cât mai repede de kilogramele în plus. Cu toate acestea, specialiștii în nutriție ne spun că o slăbire rapidă nu este indicată, deoarece ne dă peste cap întreg organismul. De aceea, încearcă să nu grăbești inutil lucrurile, pentru că nu doar că vei deregla funcțiile organismului, vei avea parte de carențe de vitamine și minerale, ci te vei confrunta și cu efectul de yo-yo, pe care sigur nu ți-l dorești.

Cu pași mici înainte

Pentru ca tu să nu simți vreo presiune, începe ușor. Poartă haine în care te simți confortabil, dar ai grijă să nu renunți la țelul tău de a pierde kilogramele în plus. Este destul de greu, în special după Sărbători, și mai ales că nu ai parte de verdețurile primăverii sau abundența de fructe și legume a verii, dar nu este imposibil. De aceea, am decis să îți venim în ajutor și să îți oferim câteva trucuri pentru ca procesul de pierdere a kilogramelor să nu fie chiar atât de dificil, pe cât pare în aceste momente.

Renunță la prăjeli și kilogramele în plus se duc mai repede!

Da, știm, prăjelile sunt delicioase, dar din păcate, nu sunt deloc benefice pentru organism! Așa că începe să scapi de kilogramele în plus prin renunțarea la prăjeli. Prepară mâncarea la cuptor, fiartă sau la aburi, și va fi mult mai ușor să îți recapeți silueta pierdută. Sigur vei găsi combinații pe placul tău, cu puține calorii, care nu te vor face să simți că te privezi de ceva bun. De asemenea, dacă încă mai foloseai rântașul pentru a îngroșa sosurile tale… uită de el.

Planifică-ți mesele

În lupta ta cu kilogramele în plus, de mare ajutor se dovedește și planificarea meselor. Nu, nu este deloc o exagerare, este un bun mod de a controla mai bine ceea ce urmează să mănânci. Vei alege, evident, acele mâncăruri care nu au un aport caloric mare, și chiar poți recurge la mici trucuri: piureul de cartofi poate fi înlocuit de cel de conopidă sau țelină, cartofii prăjiți de lângă friptura la grătar au un delicios înlocuitor în salata de fasole verde, și chiar carnea grasă o poți înlocui cu piept de pui sau pește. Și iată cum slăbești ușor, fără să îți privezi organismul de vitaminele și mineralele de care are nevoie, și nici nu te înfometezi.

Mici trucuri de efect

Există însă și mici trucuri care te pot ajuta să pierzi kilogramele în plus un pic mai repede. Un astfel de exemplu este și un supliment alimentar pentru controlul greutății pe bază de Moringa, Cassia nomame,Cola și L-carnitina. Extractul de Cola, bogat în cofeină, stimulează metabolismul, tonifiază și elimină oboseala fizică și mentală, și pe care îl poți găsi chiar aici. În contextul unei diete cu conținut scăzut de calorii, contribuie la pierderea în greutate. Iodul, conținut de algele marine brune contribuie, de asemenea, la un metabolism eficient și la funcționarea normală a tiroidei.

Moringa este recunoscută pentru faptul că te ajută să scazi nivelul zahărului din sânge, dar are în același timp și puternice efecte detoxifiante. Atunci când este folosită drept adjuvant în curele de slăbire, te ajută să scapi mai ușor de celulită, deoarece combate eficient retenția de apă din organism, cauzată uneori de un regim cu alimente bogate în sare. Cassia (scorțișoara) este indicată în caz de diabet, pentru că ajută la reglarea glicemiei, dar scade și valorile mari ale colesterolului ”rău” și este excelentă în curele de slăbire, prin faptul că instalează rapid senzaţia de saţietate, ceea ce te va face să mănânci mai puțin.

Nu trișa cu ronțăieli între mese

Micile ronțăieli ”nevinovate” dintre mese ar trebui să fie complet eliminate dacă îți dorești să slăbești. Ar fi de preferat să mănânci puțin și des, pentru a nu suferi de foame și a mânca necontrolat la următoarea masă. De asemenea, după ora 18.00, renunță la cruditități. Chiar dacă sunt sănătoase și nu au multe calorii, este bines ă te ferești de ele deoarece consumate acum, îți vor crea acea balonare pe care sigur nu ți-o dorești.

Mai puține dulciuri

Puține persoane se pot lăuda că dulciurile nu se numără printre preferatele lor. Din păcate, tu nu ești printre ele! Dar pe cât de delicioase, pe atât de pline de calorii sunt aceste momente de răsfăț! Prin urmare, încearcă să le mai reduci și să le înlocuiești cu alte variante, mai sănătoase. Avem pentru tine o sugestie, o carte cu rețete care te pot ajuta să faci procesul de slăbire mult mai ușor, și pe care o poți găsi chiar aici.

Nu uita să bei apă!

O bună hidratare este esențială pentru multe funcții ale organismului, nu doar atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. De aceea, nu neglija acest aspect, și ai grijă să ajungi la cei doi litri recomandați de specialiștii în nutriție. Nu bea mai mult de o cafea pe zi, renunță la energizante, sucuri și alcool, și împrietenește-te cu apa și ceaiurile neîndulcite!

Mestecă încet!

Atunci când mănânci repede, ai tendința de a înghiți mai mult nemestecat, și cu mult aer. De asemenea, te saturi mult mai greu. Balonare, disconfort abdominal, constipație, kilograme în plus. Le recunoști? Sunt semne prin care organismul te atenționează că ar trebui să mesteci mai încet. În plus, te vei sătura mult mai repede, ceea ce înseamnă mai puține calorii la o masă. Iar de aici și până la a slăbi ușor, nu mai este decât un pas!

Cei doi M: mișcare și masaj!

Oricât ai fi de ocupată, încearcă să faci ceva mai multă mișcare fizică. Mergi pe jos până la serviciu și înapoi, urcă treptele și nu mai folosi ascensorul, ieși la plimbare cu partenerul sau cu cei mici, mergeți cu bicicletele, orice e un bun prilej de a face puțină mișcare. De asemenea, niște ședințe de masaj sunt excelente atât pentru a slăbi, cât și pentru a scăpa de celulită. Perfect, nu-i așa?

Fii alături de noi și începe și tu chiar acum lupta cu kilogramele în plus! Te așteptăm în secțiunea de comentarii să discutăm despre reușitele tale, sau dacă nu reușești, indiferent ce faci! Împreună găsim cele mai bune soluții!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

1 comentariu

  1. […] și stilul de viață? Chiar și persoanele supraponderale, care se presupune că au un exces de nutrienți în alimentație, pot să aibă dezechilibre semnificative ale anumitor substanțe vitale cum ar fi vitamine și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *