Nutriție

8 idei pentru un mic dejun sanatos

 

Mic dejun sanatos
Mic dejun sanatos

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Cu ea incepe sa functioneze creierul si ea ne mentine in forma. Studiile arata ca persoanele care sar peste micul dejun au tentinda sa aiba o greutate mai mare decat cele care iau un mic dejun sanatos. Chiar daca esti ocupat sau nu-ti place sa iei micul dejun, noi am gasit pentru tine 8 cai delicioase ca sa nu mai sari peste aceasta masa. Cu siguranta una dintre ele se potriveste stilului tau de viata si indeplineste conditiile pentru o masa sanatoasa, ajutandu-te in acelasi timp sa-ti mentii silueta.

1. Iaurtul – iti  da senzatia de satietate si este o sursa buna de proteine. Poti adauga migdale crude sau fructe proaspete, precum perele pentru a completa micul dejun;

2. Daca ai nevoie de ceva rapid si convenabil, iti recomandam batoanele din cereale. Dar nu te lasa pacalit de multitudinea de sortimente existente. Alege batoanele cu fructe si nuci, care contin pana la 10 g de proteine si 5 g fibre, plus antioxidanti;

3. Daca dimineata te prinde in trafic, incearca sa eviti alimentele precum: briosele, covrigii sau clatitele si comanda un sandwich cu ou in locul lor. Foloseste painea integrala.

4. Daca este genul de persoana careia nu ii este foame pana la pranz, poti incepe dimineata cu un cocktail de fructe care sa-ti furnizeze vitaminele si proteinele importante. Poti elimina snaksurile de la masa de seara. Acestea iti pot suprima pofta de mancare de dimineata;

5. Daca obisnuiesti sa te antrenezi dimineata la sala, carbohidratii si proteinele sunt esentiale pentru organism. Un pahar de lapte degresat si o banana feliata sunt potrivite pentru o dimineata in forta.

6. Daca vrei sa salvezi ultimii bani din buzunar, poti incepe cu un ceai verde, foarte bun pentru revitalizarea organismului. De asemenea, un ou fiert iti va asigura necesarul de proteine pentru dimineata. Studiile arata ca persoanele care inlocuiesc covrigii de dimineata cu oua, pierd in greutate cu 65% mai mult.

7. Daca sanatatea inimii tale este prioritara incearca un mic dejun cu grasimi monosaturate, grau si felii de avocado.

8. Daca aveti nevoie de doza zilnica de fibre, incearca cerealele cu un continut mai mare de fibre. Pentru a adauga si aroma, poti pasa si zmeura in ele.

Speram ca ti-am fost de folos cu acest material si ca incepand de maine vei opta sa iei micul dejun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *