BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Scapă de toxinele acumulate în sezonul rece!

Sezonul rece este încă la putere, frigul ne dă fiori reci, iar soarele a devenit o prezență rară pe cer. Prin urmare, imunitatea noastră are de suferit. De aceea, dacă vrei să te bucuri de un sistem imunitar puternic, și eventual să nu ieși din iarnă cu multe kilograme în plus, scapă de toxinele acumulate cu ajutorul alimentației sănătoase și echilibrate!

Ajută-ți organismul și scapă de toxinele acumulate!

De regulă iarna suntem mult mai sedendari, ceea ce înseamnă că organismul nostru are tendința de a acumula multe toxine. Acesta este principalul motiv pentru care majoritatea dintre noi ieșim din iarnă cu multe kilograme în plus, de care ne chinuim să scăpăm primăvara. Cu toate acestea, deși pare o măsură oarecum bizară, specialiștii sunt de părere că o cură de detoxifiere pe perioada iernii este chiar indicată. De aceea, nu mai aștepta și scapă de toxinele acumulate!

Avantaje demne de luat în seamă

Există o mulțime de avantaje de care poți avea parte dacă recurgi la o cură de detoxifiere pe perioada iernii. Vei avea mult mai multă energie, starea ta de spirit se va îmbunătăți și vei scăpa de câteva kilograme, ceea ce te va face să arăți perfect în primăvară, când vei purta haine lejere. Durerile de cap, dar și afecțiunile cutanate, cauzate de regulă de mâncărurile prea copioase de pe perioada iernii vor dispărea și ele.

Scapă de toxinele acumulate pe perioada iernii și sistemul tău imunitar va fi mult mai puternic, ceea ce îți va permite să faci față cu brio afecțiunilor de sezon, infecțiilor și a altor neplăceri.

Cum se face detoxifierea pe timpul iernii

Spre deosebire de detoxifierea din celelalte sezoane, pe perioada iernii această operațiune se face puțin diferit. Nu se recomandă măsurile extreme și sunt încurajate în schimb consumul de legume și fructe, renunțarea la preparatele prea grele, la țigări sau alcool, și poți bea multe ceaiuri calde. Nu sunt indicate salatele, sucurile și smoothie-urile de fructe, pe care le poți lăsa pentru perioada verii. Scapă de toxinele acumulate cu ajutorul alimentelor, dar și a unor suplimente nutritive naturale, menite să îți facă această operațiune mult mai ușoară.

Un ajutor în plus!

Pentru că a venit vorba despre detoxifiere, cu siguranță ai căutat și tu câteva metode de a face acest lucru chiar acasă. Cu toate acestea, nimic din ce ai găsit nu ți s-a părut realizabil în cazul tău, mai ales că avem de a face cu sezonul rece, când simți nevoia de o alimentație mai consistentă. De aceea, avem pentru tine o sugestie, un detoxifiant cu acțiuni multiple, ce îmbină eficacitatea, gustul și naturalețea și pe care îl poți găsi chiar aici. Nu mai ezita, este exact ceea ce ai nevoie pentru ca tu să slăbești ușor, fără efort!

Efecte garantate!

Formula acestui supliment a fost îmbogățită cu varză Kale, cunoscută pentru funcția sa digestivă. Extractul de pepene verde contribuie la drenajul lichidelor corporale, în timp ce extractul de Hibiscus are un efect pozitiv asupra regularității tranzitului. Funcțiile de purificare și starea optimă pielii sunt susținute de prezența extractului de brusture. Formula Detox 4 Acțiuni conține, de asemenea, colină pentru menținerea funcției hepatice normale și sucuri concentrate de lămâie și portocală pentru a promova digestia și eliminarea gazelor intestinale.

Sfeclă roșie

Detoxifierea ficatului se face mult mai ușor, pe perioada iernii cu ajutorul acestui aliment fantastic, sfecla roșie. Cu ajutorul ei crește mult și nivelul de oxid nitric din organism, ceea ce înseamnă că fluxul sanguin transmis către mușchi este mult îmbunătățit.

Conopidă

Cine nu adoră o friptură la cuptor, alături de un delicios piure de cartofi? Din păcate, această combinație alimentară, atât de delicioasă, nu este una prea sănătoasă pentru organism. Scapă de toxinele acumulate înlocuind cartofii cu conopidă, și ai o masă la fel de apetisantă, dar cu mult mai puține calorii, și plină de substanțe nutritive de care organismul are nevoie pe perioada iernii.

Condimente

Iarna adorăm mâncărurile de suflet, pline de condimente, care parcă ne și încălzesc un pic. Perfect, pentru că acestea sunt excelente pentru o cură de detoxifiere în sezonul rece și te scapă de toxinele acumulate din plin în această perioadă. Turmeric, scorțișoară, cardamom, ghimbir, coriandrul sau chimenul nu trebuie să îți lipsească.

Miere

Zahărul alb este nociv pentru organism, de aceea încearcă să îl înlocuiești cu alternative mult mai sănătoase. Mierea este unul dintre ele, pentru că îți ajută organismul în lupta cu bacteriile și virusurile, ceea ce înseamnă că vei avea un sistem imunitar mult mai puternic. Nu abuza însă de ea, pentru că are destul de multe calorii.

Pește

Pe cât posibil, renunță la carnea roșie și înlocuiește-o cu o alternativă mult mai sănătoasă și mai săracă în calorii: peștele. Este delicios, atunci când este preparat așa cum trebuie, iar dacă alegi să consumi mai mult pește gras precum macroul, tonul, somonul sau heringul, îi vei oferi organismului acizii grași Omega 3 de care are nevoie.

Detoxifiere, pentru un nou start

Cu toate acecestea, o cură de detoxifiere pe perioada iernii nu este indicată pentru toată lumea. Femeile însărcinate, cele care alăptează, copiii sau cei care suferă de afecțiuni cronice ar trebui să renunțe la această măsură.

Recomandări de la specialiști

Scapă de toxinele acumulate în această perioadă cu ajutorul unor recomandări făcute de specialiști, pe care ți le prezentăm și noi în rândurile următoare.

Alimente bio!

Pentru ca o cură de detoxifiere să fie eficientă, se recomandă consumul de alimente organice, care nu au fost tratate cu tot felul de substanțe. Până la urmă, este vorba să elimini toxinele, nu să îi oferi organismului mai multe!

Nu consuma anumite produse!

O detoxifiere corectă se face renunțând la zahăr, alcool, cafea, cereale. De asemenea, trebuie să te hidratezi așa cum trebuie, așa că poți bea pe lângă apă și multe ceaiuri sau apă cu lămâie, care îți întărește și sistemul imunitar.

Nu renunța la mișcare!

Chiar dacă, de regulă, pe perioada iernii suntem puțini mai leneși și renunțăm la mișcare, ar fi bine totuși să nu te lași pe o ureche, cum se spune. Pentru că nu mai ai posibilitatea să alergi sau să mergi mult pe jos, poți să faci acasă zilnic jumătate de oră de exerciții fizice ușoare. Dacă sănătatea ți-o permite, profită de câteva vizite la saună și scapă de toxinele acumulate.

Te-ai gândit vreodată la o cură de detoxifiere pe perioada iernii? Cum ți se pare ideea noastră? Te așteptăm în secțiunea de comentarii, pentru a discuta pe această temă!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *