BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Ce să faci ca să nu te îngrași de Sărbători!

Mai este foarte puțin până la Sărbătorile de Iarnă, iar cele mai multe dintre urmașele Evei luptă din greu cu ultimele kilograme în plus, pentru a arăta perfect în această perioadă. Ți se pare cunoscut? Da, și nouă! Și tot atât de familiare ni se păreau, până acum ceva vreme, cele 2 – 3 kilograme în plus cu care încheiam perioada Sărbătorilor de Iarnă. Toată munca de până atunci se ducea pe Apa Sâmbetei, dar într-un fel ne resemnasem. Din fericire, de ceva vreme am descoperit că nu este obligatoriu să te îngrași de Sărbători, dacă respecți anumite reguli, și viața a redevenit frumoasă.

Dacă și tu vrei să știi cum să procedezi, citește cu atenție rândurile următoare și vei vedea cât de simplu este, și astfel te vei bucura de o siluetă perfectă, chiar și după ce au trecut Crăciunul și Revelionul.

Puțin și des!

Ai auzit desigur de recomandarea specialiștilor în nutriție, cum că ar trebui să se mănânce puțin și des. Nu este nevoie să mănânci până nu mai poți, pentru că dacă procedezi așa, te vei sătura și mai repede, și nu vei consuma nici multe calorii. De asemenea, nivelul zahărului din sânge va fi normal, și nu vei simți nevoia să consumi mai multe dulciuri.

Atenţie la combinațiile alimentare

Regula de bază după care te-ai ghidat până acum, respectiv atenția mai mare acordată combinațiilor alimentare, trebuie respectată și acum și vei observa că este chiar ușor să nu te îngrași de Sărbători. Mai puțini carbohidrați, grăsimi ”bune” și protein este formula ideală. Dacă ai observat și știi principiile dietei ketogenice, vezi că acestea se potrivesc perfect aici. Nu este deloc greu să nu te îngrași de Sărbători, și nici nu vei suferi de foame în timp ce toți ceilalți se înfruptă din preparatele specifice acestei perioade din an.

Nu face foamea înainte de petrecere!

Una dintre greșelile frecvent întâlnite acum este și aceasta: pleci nemâncat/ă la petrecerea unde urmează să te întâlnești cu prietenii, colegii sau rudele. Și acolo, în mod evident, mănânci foarte lacom și mult, și iată cum kilogramele în plus se adună aproape pe neobservate. De aceea, specialiștii recomandă ca atunci când nu vrei să te îngrași de Sărbători, să nu pleci niciodată flămând de acasă, cu gândul că vei mânca la petrecere, dar caloriile nu se vor depune, pentru că vei dansa pe săturate! În plus, riști chiar să te îmbolnăvești, și chiar nu îți dorești să ți se întâmple așa ceva în această perioadă a anului!

Bea ceai verde ca să nu te îngrași de Sărbători

Un mic truc care ține deoparte kilograme, nu numai în această perioadă, este și ceaiul verde. Acesta este recunoscut pentru faptul că este de mare ajutor în lupta cu kilogramele în plus, așa că dacă nu l-ai încercat până acum, poți profita de această perioadă pentru a te convinge de cât de eficient este. De fapt, ceaiul verde te ajută să elimini mai ușor toxinele, și are și un gust delicios. Chiar și bărbații îl pot consuma, deoarece te ajută să scapi mai ușor de mahmureală. Super, nu-i așa?

Un mic truc, doar pentru tine!

Pentru că a venit vorba despre ceai verde, și despre modul în care acesta te ajută să nu te îngrași de Sărbători, mai avem un mic truc pentru tine, unul foarte eficient. Este vorba despre un supliment natural, Caffe Verde Drenante, un extract de cafea verde pentru slăbit, cu ananas, ceai verde, păpădie, mesteacăn și care poate fi găsit chiar aici.

Combinația perfectă, la îndemâna ta

Din fericire, acum ai parte chiar de combinația perfectă, pe care o poți folosi cu succes pentru a scăpa de kilogramele în plus. Caffe Verde Drenante este unupliment alimentar de la Equilibra bazat pe extracte de plante, formulă concentrată care se diluează în apă, cu gust plăcut de ceai verde. Produsul este o combinație reușită de cafea verde, cu proprietăți tonice și de reglare a metabolismului și ceai verde, recunoscut pentru acțiunea benefică de reglare a greutății corporale. Formula este îmbogățită cu fruct de ananas, pentru tratarea celulitei și reglarea circulației periferice, reducând senzația de picioare obosite, dar și cu extract de frunze de mesteacăn și rădăcină de păpădie cu rol de drenare a lichidelor corporale.

Porțiile mici, cheia succesului

De regulă, de Sărbători, porțiile de mâncare nu sunt caracterizate doar prin gustul preparatelor tradiționale, ci și prin… dimensiunea lor. Farfuriile sunt arhipline, așa că nu este de mirare că după Revelion, atunci când te urci pe cântar, acul acestuia o ia mult în sus. Cel mai bine este că consumi porții mici, pentru că te vei simți mult mai bine: nici nu te vei îngrășa, nu vei suferi de indigestie, dar te vei bucura și de gustul acestor preparate specifice perioadei. Mestecă încet, bucură-te de fiecare înghițitură, și vei observa chiar că ai reușit să te saturi cu mult mai puțin. Și iată cum, aproape fără să vrei, reușești să nu te îngrași de Sărbători!

Desert? Da, vă rog!

Puțini dintre noi sunt cei care rezistă să nu mănânce dulciuri la finalul mesei, în această perioadă. Din păcate, cozonacul, tortul, prăjiturile, toate sunt pline de calorii care parcă abia așteaptă să se depună pe șolduri și pe abdomen. Și atunci, ce să faci? Să renunți complet la desert este imposibil, dar mai bine înlocuiește-l cu unul mai sărac în calorii. Folosește mai puține nuci, înlocuiește zahărul cu variante mai sănătoase, și chiar și așa, mănâncă mai puțin. Nu este obligatoriu să mănânci două felii de cozonac, una de tort și vreo trei prăjituri la o masă, nu-i așa?

Gătește inteligent!

Cel mai bun truc, pentru ca să nu te îngrași de Sărbători, este să gătești inteligent. Înlocuiește grăsimile ”rele” cu cele ”bune” date de uleiul de măsline, smântâna poate fi suplinită și de iaurt, nu prăji ci prepară la cuptor, și renunță la garnitura clasică, din cartofi, la friptură și înlocuiește-o cu o salată sau niște legume la cuptor. Sunt trucuri simple, dar eficiente, care te ajută să ții sub control kilogramele în plus, chiar și în această perioadă specială din an.

Tu cum procedezi ca să nu te îngrași de Sărbători? Ai anumite trucuri speciale pe care vrei să ni le spui și nouă? Folosește secțiunea de comentarii, pentru a discuta despre ele!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *