Nutriție, Sănătate

Vitamina C menține regenerarea formei reduse a vitaminei E

Consumul de vitamina C este recomandat în special în perioada sezonului rece, deorece aceasta contribuie la menținerea sănătății sistemului imunitar, având rol de apărare în cazul în care ne confruntăm cu răceli, gripe sau viroze. Majoritatea populației se confruntă cu acest disconfort creat de răceli, de aceea este recomandat consumul de vitamina C, dar de altfel contribuie și la regenerarea formei reduse a vitaminei E care ne conferă starea de bine și funcționalitatea normală a organismului.

Tu știi toate beneficiile vitaminei C?

Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic este un nutrient cu un rol important în menținerea sănătății corpului. Această vitamină contribuie la absorția mineralelor în organism, acționând precum un antioxidant. Își are contribuția și în procesul de producere a colagenului, care ia parte la menținerea sănătății unor structuri (dinți, gingii, oase și vase de sânge).

Acidul ascorbic face parte din categoria vitaminelor solubile în apă, astfel în momentul în care este înregistrată o cantitate ridicată în organism aceasta este eliminată prin urină. Acest lucru reprezintă un avantaj, deoarece nu pot apărea complicații din punct de vedere medical în cazul în care această vitamină se regăsește în exces.

Corpul uman își produce singur aportul de vitamina C. În situațiile în care apar carențe ale acestei vitamine, este recomandată absorția din surse externe precum: alimente bogate în vitamina C sau  administrarea de suplimente la recomandarea medicului în urma efectuării unui set de analize. Acestea contribuie la creșterea, dar și menținerea nivelului de vitamina C necesară în organism pentru o bună funcționare.

Alimetele care sunt bogate în vitamina C sunt: sucul de portocale, sucul de grapefruit, kiwi, portocale, grapefruit, căpșuni, roșii, ardei dulce negătit, broccoli gătit, cartofi preparați la cuptor, spanac negătit, papaia, ananas, pepene, conopidă, pătrunjel, zmeură, mazăre, coacăze, afine.

Vitamina C are rol benefic asupra organismului prevenind apariția unor afecțiuni:

  • Are un efect reparator, ajută la refacerea țesutului prin stimularea producției de colagen; vindecarea rănilor care apar în urma unor intervenții chirurgicale sau arsuri;
  • Luptă împotriva cancerului care poate apărea la nivelul plămânilor, gâtului, al gurii și al corzilor vocale;
  • Previne apariția bolilor de inimă, deoarece vitamina C contribuie la dilatarea vaselor de sânge care ajută la transportul fluidului;
  • Reglează presiunea sângelui, reducând apariția atacurilor cerebrale.

Vitamina E reprezintă o vitamină liposolubilă, deoarece aceasta este depozitată de către organism doar pentru o durată scurtă de timp. Această vitamină joacă un rol important în funcția de diviziune și reproducere a organismului. Reprezintă un antioxidant puternic, care contribuie la menținerea echilibrului sistemului imunitar, iar de asemenea stabilește funcția de protecție a epidermei. De aceea este folosită în realizarea de produse dermato-cosmetice.

Deficitul de vitamina E duce la apariția unor afecțiuni, de aceea vitamina C ajută la regenerarea formei reduse de vitamina E. De cele mai multe ori afecțiunile se produc la nivelul proceselor de digerare și absorbție a grăsimilor de către organism.

Câteva dintre semenele și riscurile deficitului de vitamina E sunt:

  • Sensibilitate asupra controlului membrelor superioare și inferioare;
  • Disfuncții la nivelul sistemului nervos și muscular;
  • Deficiențe de vedere;
  • Rănile se vindecă printr-un proces lent;
  • Poate apărea și o formă de anemie;

Lipsa vitaminei E afectează funcția reproductivă a organismului. Studiile din ultimul timp au demonstrat că vitamina E are un rol esențial de protecție și îmbunătățire a sănătății celulelor.

Vitamina E poate fi asimilată dintr-o gamă largă de alimente precum: cereale, nuci, ficat, ouă, migdale, alune, semințe de floarea soarelui, nuci, margarină din ulei de porumb, maioneză, sfeclă de zahăr, muștar, struguri, cartofi dulci și avocado.

Vitamina C ajută la regenerarea formei reduse a vitaminei E printr-un proces de completare, deoarece ambele au rol benefic în menținerea sănătății organismului. Ambele ajută organele și sitemele să-și păstreze funcționarea normală îndeplinându-și rolul pe care îl au. Acestea se găsesc în compoziția țesutului osos, dar și țesutului epidermic oferindu-i elasticitate pentru aș-i menține aspectul și funcționarea sănătoasă.

Vă recomandăm odihnă, mișcare și fără stres.

Având în vedere faptul că rănile se vindecă printr-un proces lent în lipsa de vitamina E, vitamina C ajută la regerenarea formei reduse a vitaminei E, astfel contribuind la grăbirea procesului de vindecare și ajută la oprirea hemoargiilor care pot duce la apariția unor alte compicații.

Este demonstrat faptul că acestea au un rol important în menținerea funcționării normale a organismului, iar lipsa acestora ar conduce la dezechilibre și disfuncții.

Pentru mai multe detalii te invit în secțiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *