BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Albirea dinților, în doar două minute!

Albirea dinţilor este, fără îndoială, una din cele mai cerute proceduri estetice cu care se confruntă medicii stomatologi. Nu puțini sunt cei care sunt nemulțumiți de culoarea ușor gălbuie a dinților și vor să aibă un zâmbet precum cele ale marilor vedete sau cele observate în reclamele la pastele de dinți.

Există multe metode de albire profesională a dinților, dar specialiștii recomandă să nu se exagereze cu aceste proceduri, deoarece există destule contraindicații.

Albirea dinților nu trebuie să fie neapărat realizată în cabinetul unui medic stomatolog, ci se poate face mai blând, chiar de acasă, cu ajutorul unei paste de dinți. Aceasta nu trebuie să fie doar una care albește dinții, ci și una care îi și îngrijește și se ocupă și de sănătatea cavității bucale.

De aceea se recomandă acele produse naturale, care nu aduc persoanei care le folosește nicio reacție adversă. Am căutat și noi acel produs care să fie cel mai bun și l-am găsit aici, un gel pentru igiena orală care care combină acțiunea calmantă a gelului de Aloe cu acțiunea naturală de albire.

Cauze care afectează albirea dinților

Albirea dinților este cauzată de mai mulți factori, dintre care se remarcă faptul că aceștia se îngălbenesc pe măsură ce înaintăm în vârstă, sau din cauza predispozițiilor genetice. De asemenea, consumul regulat al anumitor produse alimentare (sfeclă roșie, afine, cafea, vin roșu, ceai), sau fumatul contribuie la o culoare mai gălbuie a dinților.

Și,  chiar dacă pare surprinzător, albirea dinților este afectată de anumite medicamente, de anumite produse destinate igienei orale, sau de unele afecțiuni, cum ar fi cele hepatice, sau bolile de sânge!

Lasă natura să îți vină în ajutor!

Înainte de a apela la medicul stomatolog, pentru tratamente complicate de albirea dinților, lasă mai întâi natura să îți vină în ajutor. Există o mulțime de plante care pot realiza acest lucru, dar probabil că nu știai prea multe despre ele. În plus, acestea duc și la o bună sănătate a cavității bucale, așa că poți spune că ai dat lovitura.

Aloe vera, planta minune

Pe lângă mulțimea de întrebuințări pe care o are, aloe vera a început să fie folosită în ultima vreme drept ingredient de bază pentru gelurile de dinți. Folosirea lui regulată nu doar că duce la albirea dinților, dar îi și ajută să țină cariile deoparte, și calmează iritațiile sau durerile de gingii.

Unele studii au demonstrat că gelul de aloe vera este un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre protecția împotriva bacteriilor patogene.

Arnică, pentru dinți sensibili

Multă lume se plânge că are de suferit din cauza dinților sensibili. Probabil că și tu ai simțit unele dureri ascuțite atunci când ai luat o gură de cafea fierbinte, sau ai vrut să te răcorești cu o înghețată. În acest caz, arnica este planta pe care natura ți-o pune la dispoziție pentru a trata problema și, în plus calmează gingiile inflamate.

Salvie, pentru o respirație proaspătă

Chiar și medicii stomatologi recomandă salvia, ca fiind perfectă pentru sănătatea gingivală. De asemenea, atunci când este folosită într-o pastă sau gel de dinți, salvia ajută și la albirea dinților, dar și asigură o respirație proaspătă.

În plus, ceaiul de salvie poate fi folosit drept apă de gură pentru persoanele care au abcese dentare, gingii inflamate sau alte leziuni ale cavității bucale, dar este recomandat în special pentru care au trecut recent printr-o intervenție chirurgicală stomatologică.

Medicii dentiști recomandă același tratament în cazul în care îți sângerează gingiile, sau ai primele semne de retracție gingivală.

Perlită, pentru un zâmbet de vedetă

Atunci când vine vorba despre albirea dinților, perlita nu trebuie să lipsească. Este cea care ne aduce mai aproape zâmbetul precum al unei vedete de pe covorul roșu. Petele de cafea sau ceai de pe dinți nu au nicio șansă în fața ei și în plus, poate fi folosită zilnic, fără ca dinții să aibă de suferit.

Perlita restabilește albul dinților, precum și luminozitatea lor naturală, așa că verifică dacă pasta ta de dinți o are printre ingrediente. Dacă nu, orientează-te către alta, dacă albirea dinților este scopul tău!

Xylitol, nu doar un simplu îndulcitor

Multă lume consideră xylitolul un simplu îndulcitor și atât, iar când intră în alcătuirea produselor destinate igienei orale i se recunoaște doar meritul de a da un gust mai bun pentru acestea. Total greșit, pentru că xylitolul ajută enorm la îndepărtarea cariilor și a tartrului.

Beneficiile xylitolului atunci când vine vorba despre igiena orală sunt, potrivit medicilor stomatologi, demne de luat în seamă. Astfel, ajută la reducerea acidității din cavitatea bucală, împiedică procesele de fermentare, reduce semnificativ formarea plăcii dentare, ameliorează uscăciunea cavității bucale, ajută în eliminarea bacteriilor și favorizează remineralizarea dinților, mai cu seamă atunci când este vorba despre  micile găuri apărute pe smalțul dentar.

Mentolul are efect antibacterian

La fel ca și xylitolul, lumea s-a obișnuit să considere mentolul un adaos nu neapărat necesar printre ingredientele unei paste de dinți. Cu toate acestea, nu este vorba neapărat de gustul mentolat pe care îl oferă și respirația proaspătă.

Mentolul este recunoscut de stomatologi ca având un foarte bun efect antibacterian, așa că dacă nu ai vreo sensibilitate sau recomandare de la medic să nu îl folosești, nu ai niciun motiv să nu te bucuri de avantajele utilizării acestuia.

Ulei din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai nu este folosit în mod expres pentru albirea dinților, dar acțiunile sale antiinflamatoare, antifungice și antiseptice îl recomandă ca fiind nelipsit din tratarea afecțiunilor cavității bucale.

Aftele bucale, parodontoza, gingivita ulceronecrotică, candidoza bucală, toate sunt doar câteva dintre afecțiunile grave pe care uleiul din arbore de ceai le tratează cu succes.

Un zâmbet frumos, ca de vedetă!

În zilele noastre, albirea dinților este o operațiune extrem de simplă. Cert este că indiferent spre care metodă îți îndrepți atenția, apelarea la un medic stomatolog sau folosești unul dintre trucurile pe care ți le-am prezentat, rezultatul final va fi că vei avea zâmbetul frumos, ca de vedetă, pe care ți l-ai dorit.

Poți spune că albirea dinților s-a produs în doar două minute, adică exact timpul recomandat de medicii stomatologi pentru un periaj corect!

Nu uita niciodată însă că îngrijirea dinților nu înseamnă doar albirea lor. Un zâmbet ca al unui star de cinema înseamnă și dinți sănătoși, fără carii. Dacă îngrijirea lor se face în mod corect, te poți lăuda cu o dantură de invidiat chiar și la vârste mai înaintate.

Periajul dinților de minim două ori pe zi, la care se mai adaugă și folosirea metodelor complementare de igienă sunt recomandarea medicilor stomatologi dacă vrei să ai parte de o dantură sănătoasă și puternică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *