BioElemente în presă

Creste-ti imunitatea pe timp de iarna

Din punct de vedere calendaristic, iarna si-a intrat in drepturi si probabil nu va trece mult timp pana cand temperaturile scazute vor acoperi intreaga tara. Multi dintre noi au inceput deja sa-si ia masuri de precautie impotriva scaderii imunitatii. Exista o multime de cai prin care va puteti apara inpotriva gripei si afectiunilor specifice acestui anotimp, printre care dieta si stilul de viata au un rol extrem de important.

Inainte de a incepe alegerea alimentelor din dieta este necesar sa stabilim ce este sistemul imunitar? Sistemul imunitar este o colectie de sisteme concepute pentru a ne apara organismul. Ne nastem cu propriul nostru sistem imunitar si cu bariere fizice care ne ajuta sa prevenim infectiile, cum ar fi pielea, ochii, sistemul respirator, sistemul digestiv, precum si o serie de leucocite care lupta impotriva infectiilor.

Nutritionistii ne propun calea alimentara prin care ne pitem intari sistemul imunitar. O dieta bogata in fructe si legume va vor asigura necesarul de vitamine din organism. Cu toate acestea exista cateva alimente care fac minuni, astfel:

ü  Iaurtul natural, bio – un inceput perfect pentru ziua de maine ar fi un bol cu iaurt natural si musli. Consumul de iaurt natural este o sursa buna de a introduce in intestinul vostru bacterii bune;

ü  Oregano – probabil ca sunteti familiarizati cu aceasta planta si cu mirosul ei inconfundabil, dar poate nu stiati ca aceasta este planta cu cele mai puternice efecte antioxidante intre plantele aromatice. Oregano se potriveste foarte bine a gust cu rosiile, asa ca nu uitati sa aruncati o mana de oregano ori de cate ori pregatiti un sos cu rosii;

ü  Fructele de padure, cum ar fi afinele, coacazele negre sau murele au un efect anti-viral, astfel ca o data cu primele semne de raceala incercati un ceai concentrat cu fructe de padure si lamaie.

ü  Ceaiul verde a devenit foarte popular in ultimii ani. Concentratia mare a aminoacidului numit L-teanina, ajuta la consolidarea organimului, luptand impotriva infectiilor. Cheia este sa nu lasati ceaiul la infuzat prea mult timp, deoarece acesta va deveni amar. Daca insa nu agreati gustul acestui ceai, asa cum se mai intampla, puteti opta pentru un supliment nutritiv, care pe langa ceai verde mai contine si Hoodia. Este vorba despre Hoodia & Green Tea de la Bio Elemente un supliment nutritiv ce va consilideaza imunitatea organismului si, in plus, reduce tesutul adipos.

Exista o relatie interesanta intre fericire si sistemul imunitar. Cercetatorul David  Warburton a aratat ca placerea fizica si cea emotionala, chiar si in doze mici, poate intari sistemul imunitar.

„Un pic din ceea ce iti place face bine”

Hoodia & Green Tea 60 capsule – 69 RON

http://bioelemente.ro/hoodia-green-tea.html

Sursa: 121.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *