BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Gelul pentru igiena orală şi a gingiilor sensibile

O  combinaţie care îmbină eficienţa a 96% ingrediente naturale cu acţiunea fără egal a plantei de Aloe vera

Aloe gel igienă orală gingii sensibile cumulează proprietățile miraculoase ale Aloe Vera cu efectul antiseptic, antibacterian, antifungic, antiinflamator al uleiului de tea tree, iar asta îl face imbatabil în zona de produse de igienă orală.

Aloe gel igienă orală gingii sensibile de la Equilibra este o formulă de pastă de dinți blândă, cu gust plăcut, proaspăt, fără zahăr.

Formula inovatoare ce combină 30% gel de Aloe Vera cu beneficiile uleiului de tea tree, ale Echinacea și ale escinei (principiul activ al fructelor de castan), în condițiile unui periaj corect și regulat, previne

  • apariția cariilor,
  • formarea tartrului,
  • inflamarea sau sângerarea gingiilor
  • asigură o respirație proaspătă.

Aloe Vera, planta-minune

Având calități curative speciale, Aloe Vera este folosită de mii de ani în medicina tradițională, de-a lungul și de-a latul lumii.

Cea mai veche menționare (din cele găsite până acum) a plantei Aloe Vera și a calităților sale terapeutice este în Papirusul Ebers, o enciclopedie a plantelor medicinale folosite în Egiptul antic.

Găsită la Luxor, lucrarea medicală a fost datată din,aproximativ,1550 î.C.. Aloe Vera a fost descrisă drept ”planta-minune” și în enciclopediile medicale ale Greciei antice și în cele ale Romei.

A fost folosită și în medicina tradițională indiană, Ayurveda, precum și de triburile Africii, care îi atribuiau puteri magice.

Legenda spune că însăși Cleopatra, celebra regină a Egiptului, folosea gelul de Aloe Vera pentru a-și întreține pielea netedă și elastică.

Multitudinea de efecte terapeutice și îndelungata ei utilizare în menținerea sănătății au înzestrat Aloe Vera cu mai multe nume, ca”elixirul tinereții” sau ”planta nemuririi” și au introdus-o în memoria colectivă drept panaceu

.Astfel, dacă întrebi pe cineva ce știe despre despre Aloe Vera, îți va răspunde cu simplitate și siguranță, ca și cum ar enunța un adevăr general valabil: ”E foarte bună pentru piele.”

Gelul de Aloe Vera în sănătatea orală

Pe lângă efectele pe care le are într-o paletă vastă de afecțiuni ale pielii, cum ar fi iritații, răni, arsuri solare, acnee și chiar psoriazis, Aloe Vera protejează cavitatea bucalăprin calitățile sale antiinflamatoare, analgezice, antioxidante, imunostimulatoare și antiseptice.

Dealtfel, cavitatea bucală este o continuare a pielii până în sistemul digestive, iar orice afecțiune a pielii este inevitabil legată de o problemă a sistemului digestiv sau a sănătății cavității bucale.

Însușirile tămăduitoare ale plantei sunt date de gelul din frunzele sale care are un conținut bogat în vitamine (A, B1, B4, B6, B9, B12, C, E), minerale (Ca, Cu, Zn, Mn, Mg, Cr, K, Se, Na), aminoacizi, hormoni vegetali, zaharuri, acizi grași și enzime, până acum fiind descoperite circa 150 de substanțe active în componența gelului de Aloe Vera.

Beneficiile gelului de Aloe Vera pentru dinți și gingii, demonstrate prin studii de specialitate

Până nu demult, Aloe Vera era folosită în general pentru vindecarea arsurilor, a leziunilor minore, sau a iritațiilor pielii.

De câțiva ani însă s-au observat și efectele vindecătoare pe care le are Aloe Vera ca ingredient activ în gelurile folosite în igiena orală, prin acțiunea sa de curățare a dinților, vindecare și fortificare a gingiilor și în prevenția cariilor.

În acest sens, în anul 2009, în Chicago, a fost efectuat un studiu științific, publicat într-o revistă de specialitate destinată medicilor stomatologi.

Studiul a constat în compararea eficienței gelului pentru igienă orală cu Aloe Vera cu rezultatele obținute de alte paste de dinți populare.

Concluzia a fost că gelul cu Aloe Vera este la fel de eficient, sau chiar mai eficient în combaterea bacteriilor și a microflorei orale care cauzează afecțiunile gingivale sau dentare.

Conform aceluiași studiu, efectele curative sunt datorate antrachinonelor existente în gelul de Aloe Vera, compuși organici cu efect antiinflamator.

Proprietățile antiseptice, analgezice și antioxidante ale gelului de aloe vera sunt, de asemenea, de real folos în menținerea sănătății bucale.

Uleiul de tea tree – istoric și calități terapeutice

Uleiul de tea tree este un ulei esențial cu miros camforat extras din frunzele arbustului Melaluca alternifolia, ce crește în Australia.

Arborigenii folosesc uleiul de tea tree din vechime în medicina lor tradițională, atât sub formă inhalații cât și aplicat direct pe piele.

Proprietățile acestui ulei versatil au condus ca, de-a lungul vremii, să fie folosit în numeroase moduri atât în prevenție cât și în tratarea multor afecțiuni.

Astfel, este un bun dezinfectant local cu efect de vindecare în cazul rănilor și infecțiilor, acționează împotriva ciupercilor și fungilor (cum ar fi ciuperca unghiei).

Tratează inflamarea amigdalelor prin gargară sau inhalații,reduce acneea, elimină paraziții și este foarte eficient în tratarea înțepăturilor de insecte.

De asemenea, uleiul de tea tree poate fi utilizat cu succes ca deodorant, prin proprietățile sale bactericide eliminând bacteriile responsabile de mirosurile neplăcute,mirosul camforat având darul de a împrospăta.

Uleiul de tea tree, atestat științific ca adjuvant în menținerea sănătății dinților și gingiilor

În materie de sănătate orală, cercetătorii australieni au testat eficiența uleiului de tea tree împotriva bacteriilor ce favorizează apariția cariilor dentare.

Rezultatul a fost unul surprinzător, și anume, uleiul de tea tree acționează cu succes asupra unui spectru larg de bacterii, eliminându-le.

Pe lângă cele două ingrediente active, Aloe Vera și uleiul de tea tree, primul într-o concentrație optimă, de 30%, Aloe gel igienă orală gingii sensibile de la Equilibra mai are în compoziție încă două ingrediente cel puțin la fel de valoroase.

Extract de echinacea și escina (extract de castan).

Rolul Echinacea și al escinei în Aloe gel igienă orală gingii sensibile

Calitățile Echinacea sunt larg cunoscute, fiind, la rându-i, o plantă ce a fost întrebuințată în scopuri terapeutice din vechime.

Proprietățile sale vindecătoare sunt date de compoziția ei bogată în flavonoide, polizaharide, fenoli, vitamine și minerale.

Astfel, echinacea este un imunostimulator foarte puternic, un antiviral consacrat, dar și un agent antipatogen și cicatrizant eficient.

În cazul afecțiunilor bucale proprietatea echinacea de a acționa ca antibiotic natural fără contraindicații, cât și cea de a cicatriza rănile cu repeziciune, o fac ideală în în stimularea vindecării abceselor.

Escina are la rândul ei proprietăți antiinflamatoare și antiedematoase, motiv pentru care se administrează în afecțiuni ale cavității bucale, cum ar fi aftele și ulcerațiile de la nivelul mucoasei bucale.

Îmbinând aceste ingrediente active, naturale, care se potențează unul pe altul, Aloe gel igienă orală gingii sensibile de la Equilibra protejează sănătatea dinților și a gingiilor, previne apariția tartrului și oferă, în același timp, o experiență plăcută utilizatorului, datorită gustului aromat și a respirației proaspete ce persistă ulterior periajului.

Aloe gel igienă orală gingii sensibile de la Equilibra este un produs obținut în proporție de 96% din ingrediente naturale, ce nu conține zahăr, nici fluor.

Doza zilnică recomandată : Dacă este folosită în mod regulat , cu un periaj al dinților ce durează timp de cel puțin un minut, ajută la protejarea gingiilor și luptă contra sensibilizării excesive a dinților.

Componente active: Aloe Vera, apă, glicerină, sorbitol, escină, mentol, echinaceea, ulei de tea tree, sorbat de potasiu, 96% ORIGINE NATURALĂ, FĂRĂ SLS, FĂRĂ ALERGENI, FĂRĂ PARABENI, FĂRĂ GLUTEN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *