BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Calea spre o bună imunitate în sezonul rece!

O bună imunitate și o stare de bine! Ceva ce ne dorim cu toții, indiferent dacă este vorba despre sezonul rece sau nu, mai ales în condițiile actuale. De aceea, căutăm multe metode de a ne întări sistemul imunitar, iar printre aliații de nădejde în acest caz de află și zincul.

Mai mult zinc, mai multe beneficii pentru sănătate

Deși calea spre o imunitate mai bună trebuie urmată pe parcursul întregului an, primăvara și toamna organismul are nevoie de ceva mai multă atenție ca de obicei. Prin urmare, încă de la începutul toamnei, pentru a te pregăti așa cum trebuie pentru sezonul rece, trebuie urmate anumite reguli, pe care ți le prezentăm și noi. Printre acestea se află și un aport suficient de zinc! Dar, să revenim.

Un trio de mare succes

Pentru o bună imunitate, specialiștii sunt de părere că există un trio de succes, care îți poate asigura îndeplinirea dorinței. Tripleta de aur, cum mai este numită, este alcătuită din zinc, vitamina C (acid ascorbic) și vitamina Soarelui, adică D3.

Doza zilnică recomandată

Doza zilnică recomandată de zinc, esențială pentru o bună imunitate este diferită pentru femei și bărbați. În cazul reprezentantelor sexului frumos aceasta este de 8 miligrame, în timp ce bărbații au nevoie cu trei miligrame mai mult. Pentru a-i oferi organismului cantitatea de zinc de care are nevoie poți apela la sursele alimentare, dar și la anumite suplimente nutritive, iar unul dintre cele mai bune de pe piață, îl poți găsi chiar aici.

Zincul contribuie la menținerea sănătății sistemului osos, a părului, unghiilor și pielii; ajută la menținerea vederii normale și la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Cum reacționează organismul la carența de zinc

Atunci când zincul nu se găsește într-o cantitate suficientă în organismul nostru, atunci nu ne mai putem lăuda cu acea imunitate puternică, dar mai sunt și alte neplăceri cu care ne putem confrunta. Astfel, sunt favorizate anumite afecțiuni cutanate, dezvoltarea fizică și mentală sunt mult încetinite, anumite răni sau leziuni se vindecă mai greu și chiar este afectată și fertilitatea.

Surse naturale de zinc

Există și multe surse naturale de zinc, pentru cei care vor să își rezolve carențele cu ajutorul alimentației. Astfel, zincul se regăsește din plin în alimente precum: stridii, alge marine, germeni de grâu, semințe de in, ficat de porc, nuci crude, leguminoase, ouă, semințe de floarea soarelui și carne slabă de vițel.

Efecte curative ale zincului

Pentru a înțelege mai bine cum te ajută zincul pentru o stare mai bună a organismului, am decis și să îți detaliem puțin efectele curative ale acestuia.

Stimularea sistemului imunitar

Atunci când ești preocupat de o imunitate mai bună pentru tine, dar și toți ceilalți membri ai familiei, zincul nu trebuie să lipsească. Suplimentele alimentare naturale sunt indicate în acest caz, deoarece îți oferă exact cantitatea de care ai nevoie. În plus, atunci când este consumat în mod regulat, zincul contribuie enorm de mult și la reducerea riscului de infecții.

Vindecare mai rapidă a rănilor

Acele peraoane care suferă de anumite leziuni ale pielii, ulcere sau arsuri, au nevoie de colagen pentru vindecarea mai rapidă a acestora. Și, un mineral care joacă un rol important în sinteza colagenului este și zincul, ceea ce înseamnă că administrarea lui contribuie la vindecarea mai rapidă a rănilor.

O vedere mai bună

Una dintre afecțiunile care apar o dată cu înaintarea în vârstă este și degenerescența maculară. Aceasta ar putea fi ținută la distanță dacă se are grijă ca stilul alimentar să conțină multe alimente bogate în zinc. Cum însă multe dintre ele sunt destul de scumpe și inaccesibile pentru omul de rând, tot suplimentele alimentare naturale reprezintă cea mai bună soluție în acest caz.

Tratează acneea

Majoritatea adolescenților, ba chiar și o bună parte dintre adulți se confruntă cu neplăcuta acnee. Printre metodele naturale pe care le poți folosi pentru a scăpa de aceasta, se află și să-i oferi organismului cantitatea de zinc de care are nevoie. Mai multe studii medicale au demonstrat faptul că atunci când se folosesc tratamente topice pe bază de zinc, dar și suplimente orale, atunci scapi mult mai ușor de manifestările neplăcute ale acestei afecțiuni cutanate.

Zincul și prostata

Zincul este un element cu un rol important în cadrul organismului nostru, iar în lipsa lui, pot să apară anumite dezechilibre ce duc la declanșarea anumitor afecțiuni, printre care se află și cancerul de prostată. Studiile în domeniu au scos în evidență că, pentru a funcționa așa cum trebuie, prostata are nevoie zilnic de acest mineral. De altfel, în cazul bărbaților, aici există cea mai mare concentrație de zinc din organism.

Atunci când reprezentanții sexului tare au parte de un deficit de zinc în organism, această carență se manifestă destul de neplăcut în cazul lor. Nu doar că vor avea parte de o imunitate mult mai slabă, ci se vor confrunta și cu probleme sexuale sau o prostată mărită. Pentru a preveni aceste neplăceri, cel mai bine este să se apeleze la suplimentele alimentare naturală, care au în compoziția lor suficient zinc, de care au neapărată nevoie. Atenție însă, chiar dacă vrei să îți rezolvi problemele cu prostata, asta nu înseamnă că trebuie să abuzezi de zinc. Dimpotrivă, specialiștii sunt de părere că o cantitate de peste 100 de miligrame zilnic îți poate crește riscul de a suferi de cancer de prostată.

Indicat și pentru sportivi

Zincul este recomandat și în cazul sportivilor de performanță, deoarece printre efectele benefice ale acestuia se află și faptul că îmbunătățește performanța și puterea fizică a atleților. Este vorba în special de cei care practică sportul la nivel de performanță și pentru care se pregătesc în mod intens.

Prudență în cazul femeilor însărcintate

Deși este un mineral esențial pentru starea de bine a organismului, se recomandă totuși ca administrarea suplimentelor alimentare care îl conțin să se facă doar în dozajul recomandat de un doctor, sau conform prescripțiilor acestuia. Riști să faci mai mult rău decât bine, așa că încearcă să nu treci peste sfatul lui.

De asemenea, zincul trebuie administrat cu prudență în cazul femeilor însărcinate, și de aceea recomandarea de mai sus rămâne valabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *