BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Cele mai bune alimente atunci când ești diabetic

Ești diabetic? Atunci știi, cu siguranță că partea alimentară are rolul ei foarte important atunci când vine vorba despre ținerea sub control a glicemiei. De aceea, avem pentru tine câteva sugestii de alimente care nu trebuie să îți lipsească din dietă atunci când ești diabetic.

Mere

Oamenii de știință finlandezi au realizat un studiu despre cât de benefic este consumul merelor pentru organismul uman. În urma acestuia s-a observat că bărbații care au consumat mai multe mere aveau o speranță de viață mai ridicată. De asemenea, rata deceselor cauzate de diabet sau afecțiuni cardiovasculare a fost sensibil mai redusă.

Scorțișoară

Toată lumea are în cămară măcar un plic cu scorțișoară, dar nu îl folosește decât pentru a da un gust mai bun orezului cu lapte sau plăcintei cu mere. Cu toate acestea, dacă ești diabetic, scorțișoara nu trebuie să lipsească din regimul tău alimentar.

Specialiștii de la Centrul de Cercetare în domeniul Nutriţiei, din Beltsville, Maryland susțin că au ajuns la concluzia că acele persoane care includeau zilnic în alimentaţie o jumătate de linguriţă de scorţişoară reușeau să convertească zahărul din sânge în energie. Efectul a fost unul destul de rapid, și după doar 40 de zile de administrare zilnică a respective cantități de scorțișoară, nivelul zahărului din sânge ajunsese la un nivel bun.

Suc de citrice

Atunci când ești diabetic, ești mai predispus să ai și o carență de vitamina C. Prin urmare, poți apela la sucul de citrice pentru a remedia problema, sau chiar la suplimente alimentare. Alege însă unele naturale, care nu au efecte adverse și care pot fi consumate și dacă ești diabetic, cum sunt cele de aici. Nu uita însă să ceri sfatul medicului cu care te tratezi înainte să începi să consumi astfel de suplimente.

Peşte

Persoanele care suferă de diabet sunt mai predispuse la a dezvolta afecțiuni cardiovasculare. Prin urmare, se recomandă ca din regimul alimentar al diabeticului să nu lipsească acele alimente bogate în acizi grași omega 3. Cea mai bună sursă de omega 3 sunt peștii grași gen macrou, somon, sardine, ton, și de aceea, dacă știi că ești diabetic, ar trebui să îi consumi mai des. Nivelul colesterolului va fi adus la cifre mai prietenoase, la fel și trigliceridele.

Multe fibre

În afară de faptul că te scapă de neplăcuta problemă a constipației, fibrele mai au și avantajul că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De aceea, persoanele care suferă de diabet pot consuma cu încredere alimente bogate în fibre, iar cele mai bune surse sunt fructele, legumele, orezul (de preferat cel brun) și chiar pastele, dar doar cele din cereale integrale.

Legume

Alimentația diabeticului trebuie să fie una bogată în legume, deoarece sunt o sursă bună de vitamine și de fibre. Prin consumul de legume, fibrele conținute de acestea încetinesc eliberarea glucozei în sânge, controlând în felul acest nivelul glicemiei.

Legumele sunt sărace în grăsimi, nu au multe calorii, și reduc semnificativ riscul apariției diabetului sau a bolilor cardiovasulare.

Ceai verde

Dacă nu ai vreo contraindicație în a-l consuma, ceaiul verde este ideal pentru un diabetic. Este o bună sursă de flavonoide, care sunt un ajutor de nădejde atunci când vine vorba de a ține sub control inflamațiile.

În cazul inflamațiilor cronice, care sunt produse în general de acele alimente bogate în grăsmi, sedentarism, și un regim alimentar lipsit de fructe sau legume, este afectată capacitatea organimsului de a absorbi zahărul din sânge. Aici intervine ceaiul verde, și pe lângă faptul că reduce aceste inflamații, te mai scapă și de câteva kilograme în plus.

Nuci

Persoanele care suferă de diabet și care consumă regulat nuci, au un risc sensibil mai mic de a suferi din cauza bolilor inimii. Acest lucru este valabil și în cazul celor care nu suferă de diabet, și care au ales să se hrănească sănătos, iar nucile nu le lipsesc.

De reținut însă că prea multe nuci nu sunt indicate, iar moderația este cheia succesului. Cel mult două linguri de miez de nucă sunt o cantitate perfectă, așa că nu exagera. Cu atât mai mult dacă ești diabetic.

Oţet

Un truc simplu, dar de mare efect atunci când vine vorba despre echilibrarea nivelului de zahăr din sânge este să consumi două linguri de oțet înainte de masă. Cel puțin așa sunt de părere cercetătorii de la Universitatea din Arizona. În urma unui studiu realizat de aceștia, s-a observat că dacă au consumat cele două linguri de oțet înainte de masă, diabeticii au avut parte de o scădere cu un sfert a nivelului de zahăr din sânge.

Suplimente pentru reglarea nivelului de zahăr

Chiar dacă ești diabetic, nu trebuie să renunți și să consideri că viața nu mai merită trăită. Există multe plante, fructe, legume, alge, pe care natura ni le pune la dispoziție pentru a ține sub control nivelul zahărului din sânge.

În cazul în care îți dorești să ai parte de efectul câtor mai multe dintre ele, poți apela și la suplimente alimentare cu rol în ameliorarea diabetului. Cu toate acestea, înainte de a apela la ele, nu uita să ceri recomandarea medicului diabetolog, pentru a vedea dacă nu cumva riști alte complicații.

Glicemic Suport, aliatul tău de nădejde

Pentru că tot a venit vorba despre suplimente alimentare pentru reglarea nivelului de zahăr, unul dintre cele mai bune, dacă nu chiar cel mai bun la acest capitol este Glicemic Suport, care poate fi găsit aici.

Dintre efectele acestuia amintim:

• Excelent adjuvant pentru menținerea glicemiei în limite normale;

• Stimulează funcționarea pancreasului;

• Ajută la regenerarea celulelor beta-pancreatice;

• Stimulent al metabolismului glucidelor;

• Îmbunătățește funcțiile sistemului circulator;

• Ajută la reducerea colesterolului și reglarea greutății corporale;

• Stimulent gastric și hepatic.

Puterea este în tine!

Dacă ești diabetic și vrei să îți echilibrezi cât mai repede nivelul zahărului din sânge, atunci reține câteva lucruri: atenție la regimul alimentar (din care să nu lipsească fibrele și grăsimile sănătoase), exerciții fizice în mod regulat, mers pe jos, reducerea nivelului de stres și respectă recomandările medicului diabetolog! Puterea este în tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *