Sănătate

Cum sa-ti mentii ficatul sanatos

Tigari, cafea, grasime, alimentatie in exces, alcool….iata care sunt elementele de care abuzam deseori si care pot fi responsabile de ceea ce numim generic „o criza de ficat”. Ficatul este responsabil pentru numeroase functii ale organismului nostru si, daca acesta nu functioneaza corect, pot aparea numeroase simptome precum: oboseala, probleme de somn, mancarimi ale pielii, cresterea sensibilitatii la frig, astm, etc..

In realitate „crizele de ficat” nu exista. Ele sunt mai degraba o urmare a defectiunii vezicii biliare, care de multe ori determina dureri ale umarului drept, dureri de stomac sau varsaturi. Exista situatii insa, cand, fara a fi intr-o situatie de criza, ficatul poate fi congestionat. Atunci cand avem probleme de digestie, un sentiment de greutate in zona ficatului trebuie sa evitam consumul unor alimente precum cele prajite, carne grasa, zahar alb, aditivi alimentari, alcool, cel putin pentru cateva saptamani, timp in care functiile digestive isi reiau functionarea corecta.

Pentru a avea grija de sanatatea ficatului, specialistii sugereaza o dieta adecvata, capsule sau ceai de anghinare si armurariu, ambele recunoscute ca stimulente pentru digestie, febrifuge si hepato-protectoare.

Armurariul este utilizat inca din secolul XVI, insa isi dezvaluie efectul curativ in afectiunile hepato-biliare incepand cu secolul al-XVIII-lea. Fructele (semintele) acestei plante ajuta la regenerarea celulei hepatice si la eliminarea toxinelor de la acest nivel. Fito-complexul „Hepato-Vital” este un produs natural, cu o compozitie de 80% silimarina ce se regaseste in planta armurariu, substanta ce stimuleaza refacerea celulei hepatice, aparitia si dezvoltarea de noi celule hepatice, favorizand sinteza proteinelor. Poti citi mai multe despre aceasta planta pe Bio Elemente.


Astfel, „Hepato-Vital” detoxifica si regenereaza celulele hepatice, regland toate functiile ficatului, protejeaza celulele ficatului de actiunea factorilor nocivi, toxici, chimici.

Un ficat sanatos este un adevarat luptator impotriva tuturor elementelor nocive din mediul nostru, de la poluare, produse chimice, aditivi, pana la microbi si virusuri. Prin urmare, este esential sa-l pastram cat mai sanatos. Corpul este bine facut si daca stim sa-l ascultam ne vom da seama ca avem nevoie de repaus atunci cand ne simtim obositi, balonati, cand avem greata sau ameteli. Este nevoie de doar putina vointa pentru a ne schimba obiceiurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *