Nutriție

Cimbrul, darul naturii pentru o imunitate de fier

O imunitate puternică este ceea ce ne ajută organismul să facă față cu brio provocărilor la care este supus. Există multe metode naturale prin care poți reuși să îți asiguri un sistem imunitar puternic, dar de data aceasta avem pentru tine unele informații pe care, probabil, nu le știai până acum.

Cimbrul, condiment sau remediu pentru imunitate?

Cimbrul este un condiment nelipsit din bucătăria românească, folosit în special pentru a oferi un gust aparte anumitor preparate culinare delicioase. Puțini sunt cei care știu însă faptul că această plantă este recomandată și pentru faptul că te ajută să îți întărești sistemul imunitar. Pentru a afla mai multe despre beneficiile cimbrului și un mic bonus pentru tine, citește rândurile de mai jos. 

Scade tensiunea arterială

Extractul de cimbru ar putea fi una dintre metodele naturale prin care reușești să ții mai bine sub control valorile mari ale tensiunii arteriale, sau chiar și ale colesterolului. S-au făcut unele studii clinice în acest sens, deocamdată pe șobolani, dar se pare că rezultatele sunt dintre cele mai bune.

Ameliorează tusea

Atunci când nu știi ce să mai faci ca să scapi de tuse, uleiul esențial de cimbru este soluția perfectă. De asemenea, dacă te confrunți cu durere în gât, un ceai de cimbru te calmează destul de rapid.

Imunitate de fier

Ținând cont că suntem cu un pas mai aproape de sezonul rece, dar și de faptul că trăim în aceste vremuri speciale, este normal să fim mult mai preocupați de a avea o bună imunitate. Și de această dată cimbrul se dovedește un aliat de nădejde, pentru că este o sursă naturală și vitaminele A și D, esențiale pentru fortifierea imunității.

Un produs pentru sănătatea ta și a celor dragi ție

Din păcate, nu toată lumea se împacă prea bine cu gustul aparte al acestui condiment, iar uleiul esențial sau extractul de cimbru este destul de puternic. Prin urmare, dacă vrei să ai parte de o bună imunitate, dar și celelalte beneficii ale extractului de cimbru, fără a simți și gustul lui, avem pentru tine o soluție: N-ACC 300 COS Laboratories, un produs pe care îl poți găsi chiar aici și care:

Contribuie la calmarea tusei uscate, ajutând și la eliminarea altor simptome ale bronșitelor acute

Susține sistemul imunitar

Acționează ca dezinfectant al căilor respiratorii

Contribuie la starea emoțională bună

Susține scăderea tensiunii arteriale

Bun efect antibacterian

Pentru persoanele care au probleme cu tenul, în special cu acneea, care le dă mari bătăi de cap, uleiul esențial de cimbru este o excelentă metodă de a avea o piele sănătoasă. Efectul antibacterian pe care îl are cimbrul este demonstrat prin numeroase studii medicale, așa că poți încerca și această variantă, care ar putea fi soluția care să ți se potrivească perfect.

Un păr frumos și sănătos

De regulă, reprezentantele sexului frumos își doresc să arate pur și simplu impecabil, așa că nu este nimic exagerat în a afirma că pentru ele, un păr frumos și sănătos este precum o carte de vizită. Înainte de a încerca multe tratamente scumpe și de cele mai multe ori fără efect, hai să dăm o șansă și acestei plante, despre care s-a observat că îmbunătățește circulația sanguină la nivelul scalpului, ceea ce înseamnă un păr frumos și sănătos. De asemenea, cimbrul este excelent și în ceea ce privește combaterea mătreții.

Oase puternice

Cimbrul conține multă vitamina K, dar și fier, mangan și calciu, care la un loc reprezintă o adevărată echipă ce te ajută să ai oase puternice, reducând foarte mult și riscul de a suferi de anumite afecțiuni ale acestora. Și atunci, de ce să nu îl folosești?

Fără crampe musculare

Dacă te confrunți frecvent cu crampe musculare sau menstruale, printre remediile pe care natura ni le-a pus la dispoziție este și cimbrul. Multe persoane au încercat și au fost susprinse în mod plăcut de efectele sale benefice în acest sens.

Efect vermifug

Cei mici se confruntă destul de des cu afecțiuni parazitare, iar tratamentul pentru viermișori este unul destul de puternic. Există însă și multe remedii naturiste la care poți apela cu încredere, iar în afară de usturoi și semințele de dovleac, cimbrul se află pe această listă. Efectul vermifug pe care îl are acest condiment este unul excelent, în special atunci când vine vorba despre giardioze.

O bună sănătate orală

Efectele benefice pe care le are cimbrul au fost observate nu doar când vine vorba despre imunitate, ci și atunci când vine vorba despre sănătatea orală. Pentru persoanele care se confruntă cu halenă sau mirosul neplăcut al respirației, acest condiment, adevărat dar al naturii pentru sănătatea noastră, este o metodă de a scăpa de ea. Fă-ți ceai de cimbru cu care să îți clătești gura în mod frecvent, sau îl poți consuma ca atare. În scurt timp vei vedea că nu mai te confrunți cu astfel de probleme. De altfel, cimbrul este unul dintre ingredientele care nu lipsește din compoziția multor produse de igienă, deoarece are capacitatea de a neutraliza mirosurile neplăcute.

Te scapă de stres, depresie și senzația de irascibilitate

Simți că nu mai poți face stresului sau stărilor de furie? Ai fost diagnosticat cu depresie? Și în aceste cazuri cimbrul reprezintă o metodă naturală de a le ține sub control, oferindu-ți o stare de relaxare. După o zi lungă, plină de provocări și sarcini de îndeplinit, o ceașcă de ceai de cimbru poate fi soluția pentru o seară liniștită.

Reduce retenția de apă

În urma consumului ridicat de sare, a căldurii, a anumitor afecțiuni sau administrării unor medicamente, multe persoane se confruntă cu retenția de apă. Deși nu este o problemă de sănătate gravă, care să îți pună în pericol viața, este extrem de neplăcută. De aceea, pentru a scăpa ușor de retenția de apă, apelează tot la cimbru, pentru că este foarte eficient, fiind un ajutor nesperat și celor care vor să mai scape de excesul ponderal.

Contraindicații și reacții adverse

Deși este o plantă foarte întâlnită, și te poți gândi să este una total lipsită de efecte secundare, fiind perfectă pentru o bună imunitate, se pare că există și unele reacții adverse. Astfel, persoanele sensibile se pot confrunta cu iritarea membranelor mucoase, și de asemenea, cimbrul este interzis femeilor însărcinate deoarece crește riscul de a pierde sarcina.

În plus, cimbrul este contraindicat să fie inclus în alimentația copiilor mai mici de 10 ani, dar și persoanelor care urmează un tratament cu medicamente anti-tiroidiene.

Cunoșteai toate aceste efecte benefice ale cimbrului? Așteptăm opiniile tale, în secțiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *