BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Soluții simple pentru regenerarea ficatului tău!

Unul dintre organele cele mai neglijate din organism este și ficatul. Pentru că se spune mereu ”ficatul nu doare”, de cele mai multe ori uităm să-i acordăm atenția cuvenită. Din păcate, pentru că acest organ resimte cel mai acut excesele noastre, și e un martor tăcut al acestora. De aceea, regenerarea ficatului ar trebui să ne preocupe ceva mai mult, și să nu îl ”atacăm” cu un stil alimentar nesănătos sau sedentarism nejustificat.

Ai grijă de ficatul tău

Chiar dacă ficatul este un organ care se poate regenera, specialiștii sunt de părere că nu trebuie să ignori buna funcționare a acestuia. De aceea, trebuie să ai grijă de funcția hepatică pentru că este posibil ca la un moment dat aceasta să ”obosească”, și de aici să ai parte de probleme de sănătate. Prin urmare, avem pentru tine câteva soluții care te pot ajuta în ceea ce privește regenerarea ficatului.

Sfecla roșie

Chiar dacă gustul ei nu este pe placul unora, sfecla roșie este aliatul tău pentru regenerarea ficatului în mod natural. Probabil ai auzit și tu expresia care amintește de faptul că ”sfecla roșie curăță sângele”, dar gustul ei robust nu a fost chiar pe placul tău. Cu toate acestea, poate ar trebui să te mai gândești la acest aspect, deoarece această legumă te ajută la buna desfășurarea a procesului de digestie și la regenerarea celulelor hepatice. Ceea ce este și mai bine este și faptul că are aceste proprietăți indiferent dacă este consumată crudă sau fiartă.

Dacă însă deja suferi de steatoză hepatică, sfecla roșie trebuie consumată zilnic. Poți alege să bei suc, smoothie, să faci o salată sau să o consumi ca atare, important este să nu îți lipsească.

Redu consumul de zahăr

Ce ar fi viața noastră fără ceva dulce? Cu toate acestea, specialiștii ne atrag atenția că prea mult zahăr este chiar dăunător organismului, de aceea ar trebui să renunți, măcar puțin, la el. Chiar dacă pare greu de crezut, excesul de zahăr poate duce la boala ficatului gras, afecțiune întâlnită mai ales în cazul bărbaților. Prin urmare, pentru a nu avea probleme cu ficatul și pancreasul, începe prin a elimina măcar o parte dintre alimentele care îți pot cauza astfel de probleme. Va fi suficient de multe ori pentru a-ți ține sub control trigliceridele și a ajuta la regenerarea ficatului.

Atenție la nivelul colesterolului și trigliceridelor

Din ce în ce mai multe persoane se plâng de valorile mari ale colesterolului ”rău”, precum și alte trigliceridelor. Medicii specialiștii recomandă o mai mare atenție la cele două aspecte, deoarece duc la probleme grave de sănătate. De aceea, trebuie să îți controlezi mai bine stilul alimentar și, în cazuri mai grave, să respecți întocmai indicațiile privind tratamentul. Încearcă să consume mai multe fructe și legume, și fii ceva mai atent la grăsimile din alimentație, care îți pot da peste cap buna funcționare a organismului. Nu este deloc greu, este nevoie de ceva mai multă disciplină.

Suplimente pentru regenerarea ficatului

Uneori, atunci când vine vorba despre regenerarea ficatului, o mână de ajutor în plus nu strică niciodată. De aceea, nu de puține ori este indicată și administrarea de suplimente alimentare. Dar pentru că oferta este una generoasă, și chiar nu știi ce să alegi, avem noi o soluție pentru tine. Este vorba despre un produs natural, cu efecte garantate, și pe care îl poți găsi chiar aici.

Hepato Vital, un supliment pentru regenerare și protecție hepatică, poate fi soluția la problemele tale deoarece:

• Detoxifică și regenerează celulele hepatice, eficient în procesele de eliminare a substanțelor dăunatoare din organism;

• Reglează toate funcțiile ficatului, normalizează valorile crescute ale parametrilor biochimici serici;

• Protejează celulele ficatului de acțiunea factorilor nocivi toxici, chimici;

• Adjuvant important în cazul afecțiunilor cronice ale ficatului (hepatite cronice de etiologie virală, toxică, alimentară, idiopatică, steatoză hepatică, ciroză hepatică);

• Adjuvant important în cazul cancerului hepatic, alte neoplazii în perioada tratamentelor chimioterapice și radioterapice (favorizează detoxifierea și eliminarea produșilor rezultați din degradarea metabolică).

Consumă ceai verde

Toată lumea a auzit de beneficiile ceaiului verde pentru organism, dar cu toate acestea nu l-ai încercat niciodată, sau poate că nu l-ai consumat regulat. De acum, probabil că lucrurile se vor schimba deoarece are un efect benefic asupra ficatului. Consumul lui este recomandat să se facă zilnic, și fii atent/ă să alegi doar acel produs natural, pentru a te bucura de toate beneficiile acestuia, printre care se află și regenerarea ficatului.

Lasă stresul deoparte

Stresul este unul dintre cei mai mari dușmani ai ficatului tău, așa că încearcă să îl ții mai bine sub control. Încearcă să faci puțină ordine în viața ta, stabilește-ți prioritățile și acordă importanța cuvenită stării de sănătate. Vei rămâne surprins de efectele pozitive de care vei avea parte, și vei regreta că nu ai făcut acest gest mai devreme.

Odihnă suficientă

Din nou, un capitol la care cu siguranță nu iei notă de trecere, cum se spune. Ai și uitat de ultima noapte în care te-ai odihnit așa cum trebuie, așa că știi cu siguranță despre ce vorbim. Din păcate pentru tine, acest lucru înseamnă și multe dezechilibre în organism, așa că probabil te confrunți cu kilograme în plus, probleme cu tenul, dar și alte afecțiuni, unele dintre ele chiar grave.

Acum este momentul să spui STOP și să începi să faci unele schimbări pentru starea ta de sănătate. Prima dintre ele se referă la odihna suficientă. Nu, nu este o glumă, trebuie să încerci că dormi măcar 7- 8 ore pe noapte pentru ca organismul tău să aibă timp să se refacă și să facă față cu succes provocărilor de peste zi. În plus, și regenerarea ficatului nu va mai fi o problemă.

Alege să fii sănătos!

Probabil că nu ți-am spus nimic nou, sau poate că ai aflat lucruri interesante. Important este să nu le lași doar la stadiul de simple informații și atât. Reamintește-ți și, mai ales, conștientizează mai bine cât de importantă este și regenerarea ficatului, pentru că nu degeaba îndeplinește aproape 500 de funcții în organismul nostru. Începe chiar acum să faci o schimbare, și vei remarca rapid diferențele benefice pe care aceasta ți le oferă, Alege să fii sănătos!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 5,00 din 5)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *