BioElemente în presă, Sănătate

Secretul unui somn liniștit pentru bebelușul tău!

Îți dorești ca tu și familia ta să împărtășiți un somn liniștit? Vrei să afli cum să îți ajuți bebelușul să își regleze ritmul circadian?

Primul copil este precum primul capitol dintr-o carte a vieților noastre de parinți. De aceea îi dorim tot ce este mai bun pe lumea asta și totul pornește de la un somn liniștit. Aici vei învăța tot ce trebuie să știi despre somnul bebelușului tău!

Dar până ajungem acolo trebuie să îl ajutăm să iși regleze ritmul circadian! Astfel micuțul se va bucura din plin de zile pline de energie, iar serile vor fi mult mai relaxante și odihnitoare.

Stabilște-i un ritm circadian adecvat!

Ritmul circadian sau ceasul biologic se formeaza înca din primele zile ale celui mic. La început acesta va avea cicluri de somn de 45 de minute neregulate pe parcursul zilei.

Acesta nu este un motiv de îngrijorare! Micuțul pe parcursul primului an din viată își va stabili un program de somn format din 3 – 4 cicluri a câte 45 de minute, iar spre finalul primului an va începe să adopte o rutină de somn de câte 8 – 9 cicluri consecutive. Tot ce trebuie să facem noi este să îl ajutăm în reglarea acestor cicluri astfel încat somnul să înceapa odată cu venirea nopții.

Focusează-te pe stabilirea unui program, de zi și noapte, pe care să îl practici împreună cu cel mic mai multe zile la rând la aceleași ore. Cu alte cuvinte în prima parte a zilei joacă-te cu acesta în lumina naturală a soarelui deoarece aceasta este cea care setează ceasul biologic.

Pentru a stabili acest ritm circadian cel mai bine este să urmați acest program și pentru un efect rapid se pot utiliza picaturi din extracte de tei, passiflora și mac californian.

Secretul este că extractul din aceste plante activează producerea melatoninei.

Glanda pineala supranumită și al treilea ochi, datorită faptului că ea ne ajută să ne dăm seama daca e timpul să mergem la somn și cand să ne trezim, secreta hormoni printre care și melatonina.

În prima parte a vieții unui copil epifiza este mare, dar odată cu înaintarea în varstă aceasta se micșorează până la disfuncționalitate.

Melatonina joacă un rol extrem de important în stabilirea ritmului circadian. Aceasta este produsă pe timpul nopții în timpul procesului de sinteză.

Datorită faptului că cel mic abia acum se acomodează cu mediul exterior el are nevoie și de lumina soarelui pentru a iși regla ceasul biologic. Chiar în primele luni aceștia experimentează stări de confuzie ce pot fi eliminate cu ajutorul picăturilor naturiste ce conțin acest amestec de extracte.

Utilizarea medicală a celor 3 plante și beneficiile acestora

Passiflora este frecvent utilizată împotriva anxietații, spasmelor musculare, mai ales dacă sunt însoțite și de încordare musculară. Stările emotive sunt și ele calmate și astfel veți vedea schimbări in pauzele dintre ciclurile de somn ale celui mic.

Macul californian este perfect pentru sistemul nervos datorită faptului că echilibrează emotiile și te scapă de stres. Acesta este folosit de asemenea și la tratarea tulburărilor comportamentale.

Teiul ajută în menținerea unui somn liniștit pe parcursul nopții și te relaxeaza prin inhibarea starilor de agitație. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți precum tilirosida și kaempferolul acesta are rol antiinflamator.

Mod de utilizare recomandat

Recomandat este a se administra cu o jumătate de oră înainte de somn, câte 40 de picături, aproape 2 ml, dizolvate în apă, ceai sau suc. Nu este recomandat femeilor însărcinate.

Pentru orice sfat lasă-ne un comentariu mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *