BioElemente în presă, Frumusețe

Redă frumusețea ochilor, cu uleiul de argan!

Se spune despre ochi că sunt oglinda sufletului, dar din păcate atunci când vine vorba despre îngrijirea lor, nu le dăm suficientă atenție. Cearcăne, ochi obosiți și înroșiți, riduri fine, semne de oboseală, sunt doar câteva dintre problemele vizibile ale ochilor. Uleiul de argan este, poate, cel mai cunoscut remediu pentru pielea din jurul ochilor, dar natura ne-a oferit, cu generozitate, și alte plante care ne vin în ajutor.

Nu este nevoie să cumperi produse scumpe, care promit marea și sarea, cum se spune, ci doar să îl alegi pe cel mai bun. Am descoperit aici un produs remarcabil, care îți vine imediat în ajutor, la un preț bun, și care te va convinge de la prima utilizare. Dar, mai bine, hai să vedem câteva dintre minunile pe care natura ni le-a pus la dispoziție pentru zona din jurul ochilor, una dintre cele mai puțin îngrijite așa cum se cuvine.

Uleiul de argan înlocuiește perfect cremele de zi sau noapte

Fără îndoială că uleiul de argan este unul dintre cele mai bune ingrediente naturale atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii. Proprietățile lui hidradante sunt cunoscute de cei care lucrează în industria cosmetică, așa că nu este de mirare că este introdus în compoziția multor produse de îngrijire.

Despre uleiul de argan, specialiștii sunt că înlocuiește perfect cremele de zi sau noapte, așa că atunci când vine vorba despre îngrijirea pielii din jurul ochilor, acesta ar trebui să nu îți lipsească. Previne apariția ridurilor, și toate semnele de îmbătrânire prematură dispar cu ajutorul lui. De asemenea, calmează tenul iritat, aspectul tenului este mult îmbunătățit, iar pielea redevine strălucitoare și sănătoasă.

Uleiul de migdale dulci te scapă de cearcăne

Majoritatea femeilor, ba chiar și unii bărbați, se plâng că orice ar face, cearcănele nu se dau duse de pe fața lor. Chiar dacă se odihnesc suficient, se hidratează, fac mișcare, mănâncă sănătos, cearcănele sunt tot acolo. Un anticearcăn cosmetic este soluția de compromis pentru ele, dar asta nu înseamnă că este cea mai bună.

Dacă te recunoști în cele de mai sus, avem o veste bună pentru tine: uleiul de migdale dulci, cel mai bun anticearcăn natural. Acest ulei, împreună cu uleiul de argan reprezintă, potrivit specialiștilor din industria cosmetică, cele mai bune remedii naturale pentru zona din jurul ochilor.

În cazul uleiului de migdale, trebuie doar să știi că acesta este și un bun emolient, tratează iritațiile tenului, iar pielea uscată are în el un adversar pe măsură. Aplicat pe termen lung, vei simți cu adevărat că pielea ta este răsfățată, niciodată nu a arătat mai bine, iar cearcănele… cine le-a mai zărit?

Uleiul din sâmburi de struguri face să dispară pungile de sub ochi

În industria cosmetică, la fel ca uleiul de argan, și cel din sâmburi de struguri elimină semnele îmbătrânirii premature, iar ridurile fine sunt estompate. Sunt, de asemenea, recunoscute și proprietățile sale hidratante, dar punctul lui forte este că previne apariția pungilor de sub ochi și a altor imperfecțiuni. Atunci când este folosit drept ingredient în creme sau loțiuni, acesta este foarte eficient pentru pielea cu tendință de îmbătrănire, pielea uscată și/sau sensibilă, având efecte protective și  hidratante.

Extractul de gardenia ”șterge” semnele îmbrătrânirii

Iubitorii de flori au apreciat întotdeauna gardenia, pentru frumusețea și parfumul ei. Dar puțini sunt cei care știu despre cât de importantă este această floare atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului.

Oamenii de știință au remarcat că Gardenia Grandiflora este o bună sursă de celule stem vegetale, care au proprietatea că nu îmbătrânesc niciodată. Atunci a apărut ideea de a fi folosită în industria cosmetică, și într-adevăr, frumoasa floare se achită cu brio de această sarcină. Semnele îmbătrânirii sunt, la fel ca la uleiul de argan, ”șterse” cu ajutorul gardeniei.

Acidul hialuronic oferă luminozitate zonei de sub ochi

Cine nu a auzit, măcar o dată, despre acidul hialuronic și efectele sale fantastice în ceea ce privește ținerea la distanță a semnelor îmbătrânirii. Cu atât mai mult când avem în vederea zona din jurul ochilor, una foarte delicată, unde aceste semne se văd parcă mult mai ușor.

Folosit pentru regiunea din jurul ochilor, acidul hialuronic oferă luminozitate acesteia, iar cearcănele dispar de parcă nu ar fi fost vreodată acolo. Dacă se folosește o cremă de ochi care conține acid hialuronic, atunci ai scăpat de frica de ace, ca să nu mai spunem că și costul nu este chiar atât de ridicat.

Cu ajutorul acidului hialuronic aspectul tern, obosit, al acestei zone este înlăturat, cearcănele dispar, ridurile fine sunt și ele netezite, iar pielea va avea un aspect mult mai tânăr.

Vitamina E, vitamina tinereții veșnice

Nu degeaba a fost numita vitamina E ”vitamina tinereții veșnice”. Un ten care are probleme este, de regulă, unul care nu este hidratat corespunzător. Aici intervine vitamina E care, precum uleiul de argan, hidratează perfect pielea, dar mai și stimulează producția naturală de colagen. Folosită în produsele de îngrijire a tenului, vitamina E reduce ridurile și oferă acea elasticitate pielii de care are nevoie. Cu atât mai mult dacă este vizată zona ochilor.

Vârsta și îngrijirea zonei ochilor

Indiferent de vârstă, există unele recomandări ce trebuie respectate pentru a întreține în mod corect zona delicată a ochilor. Nu este vorba numai despre demachierea corectă, aplicarea unor produse cu prorietăți hidratante. O dată cu înaintarea în vârstă pielea se modifică, de aceea trebuie să știi cum să o îngrijești corect.

-30 de ani, vârsta ridurilor fine. În jurul vârstei de 30 de ani încep să apară primele riduri fine, așa că ai nevoie de o cremă hidratantă pentru zona contului ochilor. Nu le alege pe cele despre care observi că au efecte antiaging, pentru că deocamdată nu este cazul, iar ingredientele conținute de ele sunt prea puternice, ceea ce îți poate face mai mult rău decât bine.

-40 de ani, o vârstă delicată. Nu doar din cauză că simți că organismul tău dă unele semne de oboseală, ci și pentru că toate se adună parcă și ”ies prin ochi”. De aceea, ai nevoie de ceva pentru tratamentul conturului ochilor, cu absorbție rapidă, fără a încărca pielea. Nu uita să te hidratezi bine, folosește măști faciale, fă mai multă mișcare și protejează-te de soare.

-50 de ani, și tot înainte. De acum, semnele îmbătrânirii se văd ceva mai bine, așa că ai nevoie de ceva mai puternic. O cremă cu un ridicat efect hidratant, chiar și una antirid nu trebuie să îți lipsească acum. De asemenea, renunță la excesele de orice fel, dacă dorești o schimbare.

Ochii tăi au nevoie de cea mai bună îngrijire

Chiar dacă citești sau afli despre cât de bun este un anumit produs de îngrijire a zonei ochilor, nu te avânta să îl cumperi și să începi să-l folosești, doar pentru că este de la firma X sau Y, una ”cu greutate”. Nu întotdeauna ai parte de cea mai bună îngrijire, și în plus, nu știi cum va reacționa pielea ta la un produs nou. Dacă este posibil, cere o mostră, fă o probă pe zona antebrațului, și dacă totul este în regulă, atunci poți merge înainte. Nu uita să citești cu atenție instrucțiunile, și reține mereu că zona ochilor trebuie să aibă mereu parte de cea mai bună îngrijire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *