BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Păstrează părul sănătos și strălucitor!

Pentru orice demnă urmașă a Evei, podoaba capilară este mai mult decât importantă. Chiar dacă are părul lung, scurt, mediu, ondulat, drept, creț, nu contează! De aceea, în încercarea de a avea o podoabă capilară care atrage mereu atenția – evident în sens pozitiv, acestea încearcă permanent să găsească produsele de îngrijire care păstrează părul sănătos și strălucitor. Am căutat și noi acest produse și, din fericire, am descoperit aici ce vă poate ajuta, un produs din ingrediente naturale care într-adevăr păstrează părul sănătos și strălucitor.

Un păr sănătos are nevoie de îngrijire

Chiar dacă nu toate femeile pot avea un păr precum Rapunzel, din cunoscuta poveste pentru copii, asta nu înseamnă că îngrijirea acestuia trebuie lăsată pe un plan secund. Dar, atenție, îngrijirea părului nu înseamnă că trebuie să fii atentă să îl speli ca să nu se îngrașe și… cam atât.

Părul este ca o carte de vizită a acelei femei, ”spune” multe despre felul ei de a fi, așa că este nevoie de multă atenție, dragoste și, nu în ultimul rând, produse de calitate, din ingrediente naturale, care să nu facă mai mult rău decât bine. În măreția ei, natura ne oferă cu generozitate acele ingrediente care păstrează părul sănătos și strălucitor, așa că ai grijă să le folosești din plin.

Untul de shea păstrează părul sănătos și strălucitor

Ai auzit cu siguranță de untul de shea, măcar pentru faptul că este ideal de folosit pe perioada sarcinii, pentru a nu avea probleme cu vergeturile. Dar știai că untul de shea păstrează părul sănătos și strălucitor? Indiferent dacă este combinat sau nu cu alte ingrediente, atunci când intră în compoziția unui produs de îngrijire a podoabei capilare, atunci poți fi sigură că ai dat lovitura. Părul tău nu va arăta niciodată mai bine și te vei convinge!

Marii producători din industria coesmetică s-au convins rapid că untul de shea este un ingredient care păstrează părul sănătos și strălucitor. Acesta hidreatează foarte bine firul de păr, oferindu-i un aspect sănătos și mătăsos, îi stimulează creșterea și previne deteriorarea vârfurilor, eterna problemă a posesoarelor de păr lung.

De asemenea, unele probleme ale scalpului, cum sunt mâncărimile, sunt eliminate cu ajutorul lui, la fel și jenanta mătreață. De reținut și faptul că nu îngrașă părul, dar untul de shea se recomandă de regulă persoanelor cu părul uscat, cu fir subțire și care se rupe ușor. Ai părul vopsit și deshidratat? Nicio problemă, untul de shea este soluția la problema ta.

Extractul din frunze de nuc face minuni pentru păr

Nucile se numără printre cele mai sănătoase alimente, iar beneficiile acestora sunt nenumărate. Dar ce știi despre frunzele de nuc? Ei bine, se pare că acestea sunt excelente pentru podoaba capilară, și nu degeaba erau folosite de bunicii noștri pentru a scăpa de mătreață sau de căderea părului.

Extractul din frunze de nuc, susțin specialiștii, păstrează părul sănătos și strălucitor, având efecte fantastice atât în ceea ce privește întreținerea acestuia, cât și rezistența sa. Potrivit acestora, extractul din frunze de nuc este bun împotriva căderii parului, stimulând microcirculația la nivelul pielii capului, întărește rădăcina firului de păr. În acest fel, părul este plin de volum, strălucire și sănătate!

Proteine din grâu, pentru creșterea părului

Atunci când vine vorba despre îngrijirea podoabei capilare, puțini sunt cei care știu cât de benefice sunt proteinele din grâu. Grație vitaminelor din complexul B conținute, acestea păstrează părul sănătos și strălucitor, combat căderea excesivă a părului și stimulează creșterea acestuia.

Totodată, aceleași proteine conțin grăsimi sănătoase care ajută la hidratarea părului uscat, care devine unul strălucitor și frumos. Dacă din cauză că ai firul prea subțire și se încurcă ușor la pieptănat, atunci tot proteinele din grâu îți vin în ajutor, pentru că acționează asemenea unui balsam, unul natural de data aceasta.

Efectul de ”îmblânzire” a firului de păr rebel, care se electrizează ușor, este dat tot de proteinele din grâu, și ceea ce este mai important, este și faptul că pot fi folosite pentru toate tipurile de păr, deoarece nu modifică producția naturală de sebum. Alte beneficii ale acestora ar mai fi că protejează scalpul, previne și tratează mătreața și repară părul deteriorat.  

Extractul din in redă elasticitatea părului

Dacă natura ar putea să ne dea un sfat atunci când vine vorba despre îngrijrea podoabei capilare, atunci acesta ar fi: păstrează părul sănătos și strălucitor cu extract din in! Da, chiar dacă nu este un ingredient prea cunoscut, extractul din in este fantastic atunci când este folosit pentru părul uscat. Acesta nu doar că este hidratat așa cum se cuvine, ci și tulpinile de păr sunt regenerate. Grație extractului de in putem vorbi într-adevăr de un păr hidratat, strălucitor, fără vârfuri despicate, mult mai rezistent. În doar câteva câteva cuvinte: păr frumos și sănătos.

Cum să ai grijă de părul tău!

Am amintit ceva mai sus de ingredientele naturale care te pot ajuta să ai un păr sănătos și strălucitor. Cu toate acestea, este nevoie și de respectarea unor reguli și despre care nici nu știi cât de importante sunt, pentru ca podoaba ta capilară să fie una de invidiat.

  • O dietă echilibrată și o hidratare corectă. Degeaba folosești tot felul de produse care păstrează părul sănătos și strălucitor dacă tu în continuare mănânci nesănătos și nici nu mai ții minte când ai băut un pahar cu apă pentru a-ți astâmpăra setea. De aceea, reține că dacă vrei un păr sănătos și strălucitor ai nevoie de o dietă echilibrată, cu multe fructe și legume, și din care să lipsească produsele de tip fast-food, prăjelile și excesul de zahăr.

De asemenea, hidratarea corectă se face cu apă sau ceaiuri neîndulcite, și nu cu sucuri din comerț. Ai nevoie în jur de 8 pahare de apă pe zi, așa că începe să bei încă de dimineață.

  • Renunță la uscător. Dacă vrei să nu usuci excesiv firul de păr și acesta să aibă să fie unul subțire, cu vârfuri despicate, atunci renunță la uscător, placă de întins părul sau ondulatorul, sau folosește-le mult mai rar.
  • Alege peria de păr potrivită. Atunci când folosești o perie de păr care nu este tocmai potrivită, firul de păr se degradează rapid. Păstrează părul sănătos și strălucitor ușor, folosind pentru pieptănarea lui, atunci când este ud, o perie din lemn, cu dinții rari, dar fără să atingi rădăina. După uscare, o perie cu peri naturali este cea indicată.

Pentru a avea mereu un păr frumos, strălucitor și mai ales sănătos, nu uita că îngrijirea permanentă a lui este cea care contează. Dacă după ce ți-ai atins scopul nu mai faci nimic în acest sens, toate eforturile tale de până acum au fost în zadar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *