BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Calităţile vindecătoare şi de reîntinerire ale Aloe Vera

Din ce în ce mai mulți oameni înțeleg că natura, în mărinimia sa, ne-a oferit soluții pentru problemele noastre de sănătate. Printre acestea, la loc de cinste este și Aloe Vera, cunoscută drept ”planta miracol”, cu o mulțime de beneficii pentru organismul uman! Profită și tu de calitățile vindecătoare și de reîntinerire ale Aloe Vera, iar organismul tău va avea parte numai de ce este mai bun pentru el!

Nutrienți cu mari beneficii pentru sănătate

Aproape că nu există afecțiune unde Aloe Vera să nu poată fi folosită cu succes. Este și normal dacă ne gândim că această plantă este o adevărată ”bombă” de vitamine, minerale, aminoacizi, fitosteroli, de care organismul se poate folosi pentru a se vindeca de anumite afecțiuni, sau măcar să le stopeze evoluția.

Calităţile vindecătoare şi de reîntinerire au fost dovedite

Calităţile vindecătoare şi de reîntinerire ale Aloe Vera au fost demonstrate de nenumărate ori până acum. Ea este folosită cu același succes atât în industria cosmetică, cât și pentru a ține anumite afecțiuni sub control, cum este și diabetul.

Proprietăți ale Aloe Vera

Aloe Vera este o bună sursă de vitamina A și C, minerale, tanini, acizi oleic și linoleic și aminoacizi. Cele mai cunoscute beneficii ale acesteia se referă la faptul că:

  • ajută la regenerarea celulelor epidermei
  • procesul de digestie este mult mai ușor
  • puternic detoxifiant
  • întărește sistemul imunitar prin ”lupta” pe care o duce cu virușii, bacteriile și ciupercile
  • previne apariția semnelor îmbătrânirii premature
  • are un ușor efect analgezic
  • puternic efect antiinflamator

Aloe vera ajută procesul de digestie

Printre calităţile vindecătoare şi de reîntinerire ale Aloe Vera se numără și faptul că ajută procesul de digestie, prin absorbția mai bună a nutrienților.

De asemenea, persoanele care suferă din cauza sindromului intestinului iritabil pot apela cu încredere la Aloe Vera deoarece simptomele nu se mai simt atât de puternic, iar tranzitul intestinal este normalizat.

Cu toate acestea, calităţile vindecătoare şi de reîntinerire nu se referă doar la aceste afecțiuni digestive, ci și la alte probleme de natură gastro-intestinală.

Ulcerul se poate vindeca tot cu Aloe Vera

Extractul de Aloe Vera s-a dovedit a fi un aliat de nădejde al persoanelor care suferă de ulcer peptic. Astfel, au fost realizate numeroase studii în urma cărora au fost demonstrate clar calităţile vindecătoare şi de reîntinerire ale acestei plante în afecțiuni precum boala Crohn, ulcerele peptice și alte tulburări ale tractului digestiv.

Specialiștii susțin chiar că dacă suferi de ulcer, poți alege să consumi extract de aloe vera timp de cel puțin 3-4 săptămâni, și vei observa, cu siguranță, rezultate care te vor bucura.

Întărește sistemul imunitar

Proprietățile Aloe Vera se răsfrâng în mod pozitiv și asupra sistemului imunitar. Sucul de Aloe Vera este un bun detoxifiant natural, și din acest motiv curăță excelent sistemul digestiv și sistemul circulator. De aici rezultă o mai bună circulație sanguină, ceea ce înseamnă o stare de sănătate mai bună.

Celulele sănătoase grație consumului de Aloe Vera sunt cele care oferă organismului puterea de a lupta mai bine cu infecțiile, bacteriile sau ciupercile. De asemenea, Aloe Vera neutralizează bacteriile dăunătoare pentru organism, ceea ce înseamnă că are proprietăți antitumorale și imunomodulatoare.

Ameliorarea durerilor, tot cu Aloe Vera

Aloe Vera este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii, și din acest motiv poate fi folosită pentru tratarea durerilor articulare sau musculare.

Atunci când este consumat, sucul de aloe vera reduce inflamația, ducând la o revitalizare a organismului. Pentru a avea însă parte de aceste efecte, se recomandă să fie respectate anumite reguli: se reduce sau se elimină consumul de carne roșie, zahăr, alimente prăjite și făină albă.

Previne stresul oxidativ

Gelul de aloe vera este o excelentă sursă de vitamine B12, B1, B2, B6 și vitaminele A, E și C, cărora li se adaugă și niacină și acid folic. Aceste vitamine sunt indispensabile atunci când se are în vedere buna funcționare a corpului uman.

Sistemul de apărare al organismului este astfel la nivel înalt prin aportul de vitamine conținut de Aloe Vera, iar riscul apariției stresului oxidativ este sensibil redus. Prin urmare, încă o dovadă în plus despre calităţile vindecătoare şi de reîntinerire ale Aloe Vera.

Ajută la buna funcționare a inimii

Pentru că extractul de Vera contribuie la sănătatea sistemului circulator, indirect ajută la buna funcționare a inimii și a creierului.

Efect antiseptic și calmant

S-a demonstrat că gelul proaspăt stors din frunze de Aloe Vera are puternice efecte antiinflamatoare și de reducere a colesterolului, dar și unele antiseptice și calmante.

O piele mai tânără, cu Aloe Vera

Aloe Vera este una dintre plantele frecvent folosite în industria cosmetică, și se regăsește pe lista de ingrediente a multor produse de îngrijire a pielii. De fapt, atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului, Aloe Vera este are o mulțime de beneficii pentru piele. Printre altele, reglează excesul de sebum, reduce coșurile și punctele negre, accelerează regenerarea celulelor, luptă cu inflamațiile și reduce roșeața tenului.

De asemenea, poate fi folosit și ca un bun demachiant, și să nu uităm că hidratează și calmează pielea iritată. Putem afirma că efectele îmbătrânirii premature sunt ținute sub control tot cu ajutorul Aloe Vera.

Protecție împotriva razelor solare

Pielea este cel mai mare organ al corpului, și din acest motiv trebuie să avem mare grijă de ea. Razele puternice ale soarelui o pot afecta, iar pentru a-i asigura protecția necesară, Aloe Vera intervine ca un adevărat scut.

În urma folosirii unor loțiuni de protecție solară pe bază de Ale Vera, pielea este mult mai bine hidratată, iar eventualele arsuri solare se vindecă mult mai ușor, fără a lăsa urme inestetice.

Luptă împotriva transpirației

Gelul de Aloe Vera este folosit chiar și pentru a fabrica antiperspirante naturale, iar proprietățile antiinflamatoare ale plantei își dovedesc din plin eficiența aici.

Un mare plus pentru sănătate

Gelul de Aloe Vera are numeroase beneficii pentru organism, iar calităţile vindecătoare şi de reîntinerire ale sale nu mai pot fi contestate. De aceea, există numeroase produse care îl conțin, în concentrații diferite. Dacă vrei însă doar ce este mai bun pentru tine și cei dragi, poți alege Gelul Aloe Vera Extra pur pentru uz intern de la Equilibra, nepasteurizat, cu pulpă, standard plafar.

Pulpa gelatinoasă este extrasă din partea interioară a frunzelor de Aloe Barbadensis Miller prin decorticare manuală și extragerea gelului se face prin presare la rece. Stabilizarea produsului se realizează în condiții controlate, excluzând orice formă de căldură, în așa fel încât calitățile vindecătoare și de reîntierire ale Aloe Vera să nu fie alterate.

Nu mai puțin de 12 minerale, 9 vitamine, 10 enzime, 19 aminoacizi conținute de Gelul Aloe Vera Extra ajută la reglarea întregului metabolism, ceea ce te va face să te simți cu adevărat bine. Profită și tu, chiar acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *