Frumusețe, Nutriție

Tot ce trebuie să știi despre igiena intimă!

De-a lungul timpului, fiecare femeie a întâmpinat măcar o dată probleme în ceea ce privește zona intimă precum iritații, uscăciune vaginală, infecții, secreții abundente și altele asemenea. De cele mai multe ori, prevenirea și combaterea acestor situații mai puțin plăcute se află în strânsă legătură cu igiena intimă, care nu mai este de mult un subiect tabu.

Chiar dacă vaginul are un strat natural de protecţie care acţionează asemenea unui mecanism de apărare împotriva patogenilor şi infecţiei, factori precum exercițiile fizice, anumite medicamente și săpunuri uzuale, activitatea sexuală, menstruația, sarcina, meopauza, dar și stresul, oboseala sau un sistem imunitar slăbit pot afecta flora de protecţie echilibrată în mod natural a zonei vaginului.

Din fericire, de ACUM acesta nu mai este motiv de îngrijorare pentru tine! Noi știm că acorzi o importanță deosebită îngrijirii zonei intime. Tocmai de aceea, am selectat cu grijă informații despre componentele active ce îți pot veni în ajutor, pe care le vei regăsi în acest articol.

ALOE VERA

Nu degeaba a fost numită aloe vera, ”planta minune” – beneficiile sale sunt nelimitate, printre acestea numărându-se și faptul că reduce inflamațiile din zona intimă. Mai mult decât atât, calmează pielea iritată după epilare şi menţine, în același timp elasticitatea acesteia.

Atunci când se află printre ingredientele unui produs de igienă intimă, aloe vera stimulează activarea sistemului imunitar al zonei vaginale, ceea ce înseamnă că reduce semnificativ riscul apariției unor infecții urinare sau al altor afecțiuni intime.

ACIDUL LACTIC

Pentru a vedea care sunt cele mai bune ingrediente care trebuie să intre în alcătuirea produselor destinate zonei intime au fost realizate studii, iar  oamenii de știință au fost de acord cu toții că acidul lactic nu trebuie să lipsească.

Lactobacilii secretați în mod natural de flora vaginală intră la categoria bacteriilor benefice organismului. Aceștia produc acidul lactic, care menține la un nivel constant pH-ul acid al zonei vaginale, cu rol de scut protector natural împotriva agenţilor patogeni vaginali – refac membrane mucoasei, iar zona intimă este ajutată să se mențină sănătoasă, în special în cazul în care s-a confruntat în ultima vreme cu infecții repetate.

EXTRACTUL DE MUȘEȚEL

Lipsa unei lubrifieri corecte a zonei intime aduce cu sine senzația de prurit, urmată la scurt timp de iritații. De aceea, salvarea de această dată vine de la extractul de mușețel, cu ale sale efecte anti-inflamatoare și anti-bacteriene. Simptomele neplăcute sunt rapid calmate, iar flora bacteriană nu suferă modificări.

Specialiștii susțin chiar că extractul de mușețel are un efect antibiotic în zonă, iar bacteriile rele sunt împiedicate să se dezvolte. Acestea sunt motivele pentru care atât mușețelul ar trebui să se regăsească pe lista de ingrediente a unui produs de îngrijire intimă de calitate.

Fiecare femeie are propriul ritual de îngrijre atunci când vine vorba despre igiena intimă. Cu toate acestea, regulile de igienă trebuie respectate mereu, dacă îți dorești să ții departe problemele care pot apărea în această zonă. De aceea, este important să folosești produsele potrivite de îngrijire.

Tu ce produse folosești? Care este ritualul tău de îngrijire atunci când vine vorba despre igiena intimă? Lasă prejudecățile la o parte și așteptăm comentariile tale, pe tema acestui subiect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *