BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Gheara diavolului, remediul natural care te scapă de dureri!

Deși are un nume care te face să simți unii fiori reci, Gheara diavolului este una dintre cele mai bune plante pe care le poți folosi pentru a calma multe dureri. Este recunoscută din cele mai vechi timpuri ca având proprietăți antiinflamatorii și analgezice, putând îmbunătăți mobilitatea celor care suferă chiar și de reumatism degenerativ. Există însă numeroase alte afecțiuni pentru care această plantă se dovedește a fi remediul potrivit, și despre care poți afla doar citind rândurile de mai jos.

Tuberculii, partea cea mai folosită din Gheara diavolului

Cea mai folosită parte din Gheara diavolului sunt tuberculii. Aici se regăsesc cele mai multe substanțe antiinflamatoare, care sunt folosite pentru a intra în compoziția gelurilor, cremelor, unguentelor sau a medicamentelor. De asemenea, multe dintre substanțele cu efect antiinflamator și analgezic ale plantei au fost extrase din frunze, și chiar din flori.

Previne și tratează numeroase afecțiuni

După cum aminteam mai sus, există numeroase afecțiuni pentru care Gheara diavolului se dovedește a fi un remediu eficient, iar pe cele mai cunoscute dintre ele ți le prezentăm în rândurile următoare.

Ateroscleroza

Gheara diavolului este printre cele mai bune remedii naturiste privind această afecțiune destul de gravă. Are un puternic efect antioxidant, ceea ce înseamnă că te ajută prin împiedicarea depunerilor de colesterol pe pereții vaselor de sânge. În afară de a preveni creșterea valorilor colesterolului ”rău”, această plantă se dovedește a fi eficientă și în remedierea naturală a hipertensiunii arteriale.

Dureri de spate

Foarte multe persoane se plâng de dureri de spate, cauzate de sciatică, lumbago sau spondiloză. Din fericire, și în aceste situații Gheara diavolului se dovedește a fi unul dintre cele mai bune remedii. Poți folosi în acest sens unguente, creme sau chiar ceai, dacă îți place gustul. De asemenea, planta poate fi folosită cu succes și pentru remedierea durerilor articulare, dar și a cazurolor ușoare de reumatism.

Gel calmant pentru durerile tale

Aminteam ceva mai sus despre gelul calmant pe bază de Gheara diavolului și efectele sale benefice în ceea ce privește calmarea durerilor articulare. Avem și o sugestie pentru tine, gelul calmant Artiglio del Diavolo Calmo Gel Equilibra, util pentru aplicarea pe zonele dureroase ale corpului, unul dintre cele mai bune produse de acest gen, și pe care îl poți găsi chiar aici, la un preț avantajos. Asigură liniștirea durerilor și redă starea de bine a zonelor de interes. Fără parabeni. Fără petrolați. Testat dermatologic. Extract de Gheara Diavolului 50%.

Gheara-diavolului este o plantă recunoscută pentru efectele sale benefice în ceea ce privește ameliorarea durerii și chiar a îmbunătățirii mobilității persoanelor care suferă de reumatism degenerativ sau chiar osteoartrită. Planta este indicată în cazul celor care suferă de reumatism, forme ușoare, iar când este aplicată extern, sub formă de unguent sau gel, poate calma semnificativ durerile de articulații.

Adjuvantă în afecțiunile hepatice

Nu puțini sunt cei care suferă de afecțiuni ale ficatului, cauzate de stres, stilul alimentar dezordonat, abuzul de medicamente. Dacă tu sau cineva drag ție se confruntă cu acest gen de neplăceri, Gheara diavolului își dovedește și de această dată eficiența. Astfel, în caz de infectarea cu virusului hepatitic B sau C, ori prin ingestia repetată de substanțe toxice (cum ar fi alcoolul), poți apela la această plantă cu adevărat miraculoasă pentru că este recunoscută pentru faptul că încetinește procesele de distrugere a celulelor hepatice și de fibrozare a ficatului. Atunci când este consumată regulat, ea contribuie la prevenirea cirozei, una dintre cele mai neplăcute afecțiuni hepatice cu care te poți confrunta.

Tratament pentru artrită

Artrita este o afecțiune destul de dificilă, și este întâlnită în special în cazul persoanelor în vârstă. Gheara diavolului are puternice efecte antiinflamatorii, de aceea se recomandă să fie folosită de persoanele care suferă de artrită sau forme ușoare de reumatism, fiind foarte eficientă.  

Dureri puternice de cap

Sunt numeroase persoanele care suferă de migrene, dureri puternice de cap, care sunt însoțite de stări de greață și vărsături. Și, chiar dacă nu avem de a face cu o afecțiune care să pună în pericol viața, este una destul de dificil de suportat. Dacă și tu te confrunți cu migrene puternice, încearcă să bei infuzie de Gheara diavolului, și aceste neplăcute stări vor fi mult reduse în intensitate.

Scade concentrația zahărului din sânge

Există numeroase remedii naturiste prin care poți ține sub control valorile mari ale glicemiei. Printre acestea se află și Gheara diavolului, despre care oamenii de știință sunt de părere că este recomandată persoanelor care suferă de diabet, deoarece are un bun efect hipoglicemiant.

Indicată în alergii

Atunci când este folosită drept adjuvant în tratamentul alergiilor cronice, Gheara diavolului este foarte eficientă, deoarece reduc mult în intensitate manifestările cutanate care însoțesc aceste afecțiuni, inflamațiile și catarul respirator.

Efecte adverse

Ai observat desigur că avem de a face cu o plantă foarte eficientă în numeroase afecțiuni, unele dintre ele chiar grave. Dar oare administrarea acestui remediu naturist este recomandată pentru toate persoanele, sau există unele efecte adverse, contraindicații și interacțiuni de care trebuie să ții cont?

Specialiștii în medicina naturistă ne dau asigurări că atunci când sunt respectate în mod corect recomandările, dar și dozajul prescris de medic, atunci nu este nicio problemă, iar efectele adverse sunt ca și inexistente. De asemenea, nu se recomandă folosirea plantei pentru o perioadă mai mare de patru luni.

Cu toate acestea, sunt unele cazuri – destul de rare, când au fost semnalate și unele neplăceri. Aici intră stări de grață și vomă, diaree, inapetență, pierderea gustului, dureri de cap, probleme menstruale, vertigo și oscilații ale tensiunii arteriale.

Contraindicații

De asemenea, planta este total contraindicată suferinzilor de ulcer gastric, duodenal, cei care au calculi biliari, iar femeile însărcinate sau cele care alăptează nu trebuie să folosească produse care o au printre ingrediente. Și, chiar dacă este indicată pentru problemele cu tensiunea arterială, chiar și diabet, există posibilitatea să interacționeze cu medicamentele pe care le iei pentru aceste afecțiuni. De aceea este important să discuți cu medicul tău diabetolog sau cardiolog, despre cum poți folosi acest eficient remediu naturist, pentru a-ți rezolva problemele de sănătate.

Știai despre aceste efecte pozitive pe care Gheara diavolului le aduce organismului? Tu ai folosit vreodată acest remediu? Te așteptăm în secțiunea de comentarii, pentru mai multe amănunte!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un like!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *