BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Ce să mănânci ca să scapi de colesterolul mărit!

Colesterolul mărit este problema cu care te confrunți și tu? Atunci aceste rânduri sunt special pentru tine, pentru a reduce nivelul acestuia, cu ajutorul alimentației. Este destul de dificil să renunți la stilul alimentar cu care erai obișnuit/ă, dar vei vedea că ai mai multe alternative sănătoase și delicioase, încât nu vei simți nicio clipă că ești la regim.

Leguminoase

Fasolea, năutul, lintea sau mazărea intră în grupul de leguminoase care te ajută să scapi în mod natural de colesterolul mărit. Ele sunt o bună sursă de fibre, proteine și minerale, așa că încearcă să înlocuiești unele mese de carne din dieta ta cu varianta mult mai sănătoasă, oferită de leguminoase. Vei observa diferențele și chiar vei remarca faptul că ai rezolvat și alte probleme de sănătate cu ajutorul lor, cum ar fi reglarea tranzitului intestinal sau pierderea câtorva kilograme.

Avocado

Este unul dintre cele mai sănătoase alimente, așa că îl poți consuma cu încredere, nu numai pentru a-ți reduce nivelul colesterolului. De altfel, un studiu medical a evidențiat faptul că acele persoane care au consumat un avocado zilnic au scăpat de problema colesterolului rău.

Un supliment pentru tine, pentru colesterolul mărit!

Dacă încă nu ești pregătit să-ți schimbi în totalitate stilul alimentar, iar cele două sugestii de mai sus nu sunt chiar pe placul tău, poți apela la produsul de aici, un supliment pentru reglarea colesterolului și trigliceridelor.

Acesta este recunoscut pentru faptul că:

• Scade nivelul de colesterol rău (colesterol LDL) și trigliceride din sânge, fără a reduce colesterolul bun (colesterol HDL);

• Reduce riscul de aparitie a aterosclerozei și este eficient contra obezității;

• Reduce incidența accidentelor vasculare cerebrale, infarctului miocardic, trombozelor;

• Reduce depozitele de țesut adipos subcutanat și din ficat;

• Reglează apetitul, reduce nevoia de dulciuri;

• Ameliorează funcțiile digestive, secreția biliară;

• Reduce procesele de fermentație în intestine, elimină balonarile și crampele intestinale;

• Stimulează producerea enzimelor care contribuie la eliberarea energiei.

Nuci și migdale

Colesterolul mărit poate fi reglat în mod natural și cu ajutorul nucilor și migdalelor. Acestea sunt o bună sursă de acizi grași Omega 3, esențiali pentru o inimă sănătoasă. Totodată, nucile românești te ajută în încercarea ta de a mai reduce nivelul colesterolului, prin blocarea absorbției lui de către intestine. Ai grijă totuși să nu exagerezi cu consumul lor, deoarece sunt destul de calorice, și riști să te trezești cu câteva kilograme în plus.

Pește gras

Poate părea o afirmație total greșită: cum ar putea ceva gras să ne scape de grăsimea din sânge? De fapt, acest tip de pești sunt și ei o bună sursă de acizi grași Omega 3, care reduc colesterolul mărit și diminuează riscul de a suferi un atac cerebral. Consumă așadar mai mult macrou, hering, ton, somon, sardine, și vei fi mult mai sănătos. Cu toate acestea, reține: peștele gras se consumă cel mai bine gătit la aburi sau fiert. Nu-ți face griji, va fi foarte delicios.

Fructe

Chiar dacă nu prea te împăcai cu ele, fructele sunt ideale să fie consumate atunci când te confrunți cu colesterolul mărit. Acestea sunt pline din acele fibre solubile, recunoscute pentru rolul lor pozitiv în reducerea valorilor mari ale colesterolului. Un singur exemplu pentru tine. Pectina, cea mai cunoscută dintre ele, îți reduce nivelul colesterolului rău cu aproape 10%, și îi poate fi oferită organismului alegând să consumi mai multe mere, struguri, citrice și fructe de pădure, în special căpșune.

Ciocolată neagră

Deja zâmbești! Este și normal, pentru că puțini dintre noi rezistăm în fața unei tratații dulci. Ciocolata neagră, sau amăruie, este perfectă atunci când simți nevoia de ”ceva bun”, dar regimul pe care îl urmezi nu te lasă să consumi dulciuri. Printre alte efecte benefice pentru organism, ciocolata neagră este bună pentru a aduce la valori normale colesterolul mărit. Ai grijă totuși, nu exagera cu consumul acesteia, două cubulețe sunt mai mult decât suficiente.

Usturoi

Ce gust ar avea anumite preparate pe care le adori dacă nu ar avea printre ingrediente și puțin usturoi? Din fericire, nu trebuie să renunți la usturoi dacă ai colesterolul mărit, din contră! Cercetătorii au aajuns la concluzia că acest fantastic aliment, usturoiul, este excelent pentru a scădea valorile mari ale tensiunii arteriale și ale colesterolului.

Legume

Nu putem vorbi despre un stil alimentar sănătos și să excludem din el legumele. Acestea sunt importante deoarece conțin antioxidanți și fibre, care te ajută să mai scapi și de kilogramele în plus. De asemenea, unele dintre ele sunt o sursă naturală de pectină, despre care ai aflat ceva mai sus cât de importantă este pentru sănătate și a reduce colesterolul mărit. Vinete, cartofi și morcovi sunt doar câteva exemple de legume care ar trebui să nu îți lipsească. Din nou însă, rămâne valabilă atenționarea: nu prăjeli, ci la cuptor, la abur sau fierte.  

Ceai

O ceașcă de ceai face adevărate minuni pentru sănătatea ta. Obișnuiește-te să o consumi mai des, pentru că vei reduce colesterolul mărit și îți vei menține inima sănătoasă. Poți bea ceai verde, alb, negru, dacă vrei ceva aparte, dar nici autohtonele și cunoscutele ceaiuri de mentă, tei sau mușețel sunt la fel de eficiente.

Legume cu frunze verzi

Deși majoritatea dintre noi le asociază cu regimul indicat diabeticilor, legumele cu frunze verzi sunt benefice în cam toate afecțiunile. Așa că le poți consuma cu încredere chiar și când ai colesterolul mărit și vei observa efecte dintre cele mai bune. Așadar: fasole verde, spanac, varză kale, broccoli, și toate celelalte sunt indicate, și nu au voie să lipsească din stilul tău alimentar.

Ulei de măsline

Uleiul extravirgin de măsline este foarte sănătos pentru organism. Obișnuiește-te să pregătești mâncăruri delicioase fierte sau la aburi, cărora să le oferi un plus de savoare și sănătate cu câteva picături de ulei extravirgin de măsline. Colesterolul mărit nu va mai fi o problemă pentru tine, nici tensiunea arterială, iar acul cântarului va începe să îți arate și niște valori pe care le așteptai de ceva vreme!

Și tu ai probleme cu colesterolul mărit? Atunci nu mai amâna și începe chiar acum să faci ceva în acest sens! Încearcă sugestiile noastre și apoi vino în secțiunea de comentarii să ne povestești experiența ta!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 4,00 din 5)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *