Sănătate

7 Acțiuni interesante ale Calciului

1. Calciul pune în mișcare funcțiile corpului

Toată lumea știe faptul că oasele și implicit dinții sunt formați în mare parte din calciu. Calciul ajută la menținerea și întărirea acestora. Ai grijă, dacă organismul tău are deficit de calciu, acesta își va procura calciul din oase.

Pentru a funcționa normal corpul tău are nevoie de calciu pentru a pune în mișcare sângele și mușchii. De asemenea, cu ajutorul calciului organismul nostru eliberează hormoni. Calciul ajută la transmiterea mesajelor de la creier către organe.

2. Calciul nu este produs în organism

Calciul nu este produs în organism, de aceea trebuie să avem o dietă echilibrată ce ne poate oferi aportul de calciu necesar. Cele mai bogate surse de calciu sunt:

  • produsele lactate
  • legume precum brocoli, spanac sau kale
  • fasole albă
  • pește
  • nuci

3. Calciul este mai important pentru femei

Femeile ce au o serie de simptome premenstruale neobișnuite au adesea deficit de calciu și magneziu. De asemenea, în perioada de după naștere nivelul vitaminelor și al calciului sunt mult reduse.

4. Ai nevoie de vitamina D pentru a absorbi calciul

O dietă bogată în calciu nu va fi suficientă în cazut în care ai un nivel scăzut de vitamina D. Corpul tău are nevoie de „vitamina soarelui” pentru a absorbi calciul în organism.

Vitamina D este întâlnită în gălbenușul de ou, somon și în unele ciuperci. Dar, bineînțeles, soarele este și el un ajutor de nădejde. Cu ajutorul lui corpul produce vitamina D.

5. Lipsa calciului duce la probleme grave de sănătate

În momentul în care un adult are un deficit de calciu acesta este predispus afecțiunilor osoase, precum osteoporoza. Susțineți nivelul de calciu cu suplimente alese cu atenție și de la producători acreditați.

Atunci când eram copii ni se spunea să bem lapte pentru a avea oase puternice. Adevărul este că aveau dreptate. În procesul de creștere copiii au nevoie de calciu din plin pentru a-și dezvolta oasele și pentru o dantură bună.

6. Calciu + D3 contribuie la metabo­lismul energetic

Pentru susținerea organismului în echilibru metabolic şi ponderal este necesară combinația de Calciu și D3. Cu ajutorul acestui mix organismul va transporta mai ușor nutrienții acolo unde este nevoie.

7. Nivelul exagerat de calciu are efecte negative

Orice dezechilibru îți poate afecta sănătatea, de aceea este extrem de important să fii atent la nivelurile valorice ale organismului. Prea mult calciu duce adesea la constipație, balonare și gaze.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *