BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Armurariul, aliatul tău pentru sănătatea ficatului!

De sănătatea ficatului depinde, mai mult decât ai crede, starea de bine a organismului. Câteva sute de funcții, la care se adaugă și sintetizarea a mai bine de 2.000 de substanțe esențiale sunt doar câteva dintre misiunile pe care un ficat sănătos le poate îndeplini aproape simultan. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi nu suntem conștienți de importanța acestui organ, pe care îl atacăm non-stop printr-un stil alimentar haotic și plin de grăsimi, consumul de alcool, și chiar prin abuzul de medicamente.

Sănătatea ficatului tău depinde doar de tine

În afară de cele menționate anterior, sănătatea ficatului mai depinde și de noxele care pătrund în organism, dar nu trebuie să uităm și de efectele pe care anumite stări psihice negative le au. De aceea este important să reții că sănătatea ficatului tău depinde doar de tine, așa că începe chiar acum să îți schimbi stilul de viață.

O soluție la îndemâna ta

În afară de faptul că viața ta trebuie să se schimbe radical, regimul alimentar să fie altul, iar stresul să nu mai fie atât de prezent, ai nevoie și de un mic ajutor pe care natura ți-l oferă: armurariul.

Pentru a fi sigur că beneficiezi de toate proprietățile acestei plante, poți alege să o consumi sub forma unui supliment alimentar natural. Dar, pentru că rafturile farmaciilor sunt pline de astfel de suplimente, am găsit noi unul perfect pentru tine: Hepato Vital, un supliment pentru regenerare și protecție hepatică, perfect pentru sănătatea ficatului tău.

Ajutorul naturii pentru sănătatea ficatului tău

Grație conținutului său, acest supliment poate fi ajutorul de care ai nevoie pentru sănătatea ficatului. Dintre acțiunile acestuia enumerăm câteva:

• Detoxifică și regenerează celulele hepatice, eficient în procesele de eliminare a substanțelor dăunatoare din organism;

• Reglează toate funcțiile ficatului, normalizează valorile crescute ale parametrilor biochimici serici;

• Protejează celulele ficatului de acțiunea factorilor nocivi toxici, chimici;

• Adjuvant important în cazul afecțiunilor cronice ale ficatului (hepatite cronice de etiologie virală, toxică, alimentară, idiopatică, steatoză hepatică, ciroză hepatică);

• Adjuvant important în cazul cancerului hepatic, alte neoplazii în perioada tratamentelor chimioterapice și radioterapice (favorizează detoxifierea și eliminarea produșilor rezultați din degradarea metabolică).

Beneficiile armurariului pentru organism

Armurariul are numeroase beneficii pentru organism, iar consumul lui nu doar te ajută să îți ții ficatul sănătos. De aceea, am selectat pentru tine câteva dintre proprietățile acestuia, pentru a vedea cât de important este pentru starea ta de bine.

Protejează ficatul

Evident, primul beneficiu, dar și cel mai cunoscut al armurariului este faptul că protejează ficatul. Grație silimarinei conținute, dar și a celor trei tipuri de flavonoide, contribuie din plin la refacerea celulelor hepatice. De aceea, armurariul se folosește cu succes în tratarea cirozei sau a cancerului hepatic.

Combate inflamațiile

O proprietate mai puțin cunoscută a armurariului este faptul că te ajută atunci când te lupți cu inflamațiile care nu-ți mai dau pace. S-a observat că acesta reduce mult în intensitate durerile de artrită, gută, chiar și durerile puternice de cap, cărora li se adaugă și durerile de stomac și cele reumatice.

O inimă mai puternică

Persoanele care suferă de valori mari ale tensiunii arteriale, dar și niveluri crescute ale colesterolului ”rău” pot folosi armurariul drept remediu. Din acest motiv sunt mulți cei care recomandă armurariul nu doar pentru sănătatea ficatului, ci și pentru o inimă sănătoasă. Cu ajutorul lui sunt prevenite ateroscleroza, atacul de cord, accidentul vascular cerebral și afecțiunile coronariene.

Te ajută să slăbești

Dacă din varii motive te numeri printre cei care sunt posesorii câtorva kilograme în plus, atunci poți slăbi mai ușor, tot cu armurariu. Este recunoscut faptul că stimulează metabolismul, reduce pofta de mâncare, și crește ritmul de ardere al grăsimilor. Un ajutor nesperat, nu-i așa?

Un sistem digestiv puternic

Te confrunți frecvent cu episoade de constipație, balonarea este ceva obișnuit pentru tine, iar crampele abdominale nu-ți mai dau pace? Ai încercat multe, dar parcă nimic nu a avut efect? Atunci cu siguranță nu ai testat armurariul, care te ajută să ai un sistem digestiv puternic și să scapi de toate aceste neplăceri.  

Excelent diuretic

Un alt beneficiu al armurariului, în afară de sănătatea ficatului, se referă la capacitatea detoxifiantă a acestuia. Excelent diuretic, armurariul te scapă de multe dintre substanțele toxice din organism.

Aliatul tău împotriva cancerului

Există unele studii medicale prin care ni se menționează faptul că extractul de armurariu ar putea avea un efect de stopare a creșterii celulelor canceroase, dar și a tumorilor pe piele. În plus, armurariul ajută la prevenirea creșterii celulelor canceroase în cazul prostatei, a sânului sau a colului uterin.

Oase mai puternice

Sănătatea osoasă ar fi, din nou, un alt beneficiu neștiut al armurariului. Riscul de osteoporoză ar fi ceva mai redus dacă se alege să se consume mai des armurariu.

Tratament pentru astm

Silimarina conținută de armurariu poate fi de mare folos persoanelor care suferă de astm alergic, deoarece reduce inflamația căilor respiratorii.

Un sistem imunitar mult mai puternic

De asemenea, pentru cei care nu se numără printre posesorii unui sistem imunitar puternic, armurariul vine din nou în ajutor. Acesta luptă alături de tine pentru a combate infecțiile, așa că ai parte de încă un ajutor nesperat.

Precauţii şi contraindicaţii

Armurariul este, de regulă, lipsit de efecte secundare, dar cu toate acestea este nevoie de recomandarea medicului înainte de a începe administrarea lui. De regulă persoanele care suferă de diabet, femeile însărcinate sau care alăptează au nevoie de această recomandare. Atunci când este administrat în doze mari este posibil să se instaleze scaune diareice.

Recomandări pentru sănătatea ficatului tău

Medicii specialiști au o serie de recomandări pentru sănătatea ficatului, pe care ar fi bine să le respecți.

Controlează-ți greutatea

Excesul de kilograme și sănătatea ficatului nu fac casă bună, așa că ar trebui să ai în vedere să-ți ții sub control greutatea corporală. Ficatul gras este primul semn pe care ți-l dă organismul, după care urmează ciroză hepatică, insuficiență hepatică și chiar cancer de ficat.

Redu consumul de alcool

Dacă vrei să ai un ficat sănătos, cel mai bine este să renunți la consumul de băuturi alcoolice. Sau măcar, redu-l. Degeaba ții un regim alimentar strict, dacă alcoolul nu a fost îndepărtat din viața ta.

Consumă doar anumite alimente

Cel mai probabil, medicul specialist ți-a recomandat o serie de alimente pe care le poți consuma, și o listă cu cele interzise. Ar trebui, pentru sănătatea ficatului tău, să respecți aceste recomandări.

Colaborează cu medicul specialist

Medicul specialist este singurul care poate evalua starea de sănătate a ficatului tău, așa că ai grijă să ai o relație bună cu acesta. Mergi regulat la control, urmează indicațiile lui și vei vedea că lucrurile încep să se îndrepte.

Tu ce faci pentru sănătatea ficatului tău?


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *