BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Propolisul, un adevărat miracol pentru sănătatea ta!

Sunt multe produsele apicole pe care le putem folosi pentru starea de bine a organismului. Printre acestea se află și propolisul, considerat un adevărat miracol atunci când vine vorba despre ameliorarea și chiar tratarea multor afecțiuni. Mai mult decât atât, acesta este recomandat atât pentru cei mici, dar și cei mari deopotrivă, așa că ar trebui să nu îți lipsească din dulăpiorul cu medicamente de acasă.

Nu-ți priva familia de beneficiile pe care le are propolisul

Ca părinte, ești mult mai responsabil atât pentru sănătatea ta, cât și a celor dragi ție. De aceea, poți să te preocupi mai mult de tot ce înseamnă o stare de bine, folosind în acest scop produse naturale. Un bun exemplu este și Propolis CD3, un produs pe care îl găsești chiar aici. Cu ajutorul acestuia scapi rapid de tuse sau alte semne neplăcute de răceală și gripă, dar care și:

•       contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ

•       contribuie la menținerea sănătății dinților

•       contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Efecte curative pe care nu le poți neglija

Propolisul este recunoscut ca având o mulțime de efecte curative, dar pentru că spațiul pe care îl avem la dispoziție nu este unul prea mare, vom încerca să ți le prezentăm pe cele mai importante dintre ele.

Vindecarea mai rapidă a arsurilor și a rănilor deschise

Încă din cele mai vechi timpuri s-a observant că propolisul contribuie la vindecarea mai rapidă a arsurilor și a rănilor deschise. Și, în condițiile în care în familia ta se află și copii, știi desigur că pot avea loc mici incidente de acest gen, care se lasă cu multe lacrimi. Totul este însă mult mai bine ținut sub control atunci când propolisul intră în acțiune.

Perfect împotriva herpesului

Un unguent care conține doar 3% propolis este perfect pentru a scăpa de neplăcerile cauzate de herpes. Indiferent dacă este vorba despre herpes genital sau bucal, propolisul se dovedește la fel de eficient.

Un sistem imunitar puternic

Ținând cont de vremurile pe care le trăim, înțelegem parcă mai mult decât niciodată cât de important este să ai un sistem imunitar puternic. Aici intervine salvator propolisul care, prin conținutul său ridicat de flavonoizi și fenoli te ajută enorm.

O inimă mai sănătoasă

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială se pot bucura de efectele benefice pe care propolisul le are în acest sens. Se pare că atunci când este consumat în mod regulat, acest produs apicol de ajută enorm să-i reduci valorile.

Luptă împotriva cariilor

În ultima vreme, românii au început să înțeleagă cât de importantă este menținerea igiene orale corecte. Și, din fericire, nici nu mai resping atât de hotărât anumite metode naturale prin care reușesc să aibă grijă așa cum se cuvine de cavitatea bucală. Aici intervine și propolisul despre care s-au observat că este foarte eficient în lupta împotriva cariilor.

Mai puține crampe și dureri musculare

Propolisul s-a dovedit a fi foarte eficient și atunci când vine vorba despre ameliorarea durerilor articulare sau musculare. Și nu, nu este vorba doar despre cele ușoare sau moderate, ci chiar și a celor acute. De aceea, propolisul este recomandat atât în caz de reumatism, dar și luxații.

Luptă împotriva alergiilor

Multe persoane se confruntă cu manifestările neplăcute ale alergiilor sezoniere. Rinita alergică este foarte întâlnită, iar aici propolisul se dovedește a fi un aliat de nădejde. În urma mai multor studii s-a observat că acest produs apicol acționează ca un antihistaminic foarte eficient, așa că ai putea să îl folosești și tu, dacă este nevoie.

Ajutor în lupta cu cancerul

Cancerul, această afecțiune cumplită, care îți dă viața peste cap, este prevenit cu ajutorul propolisului. De asemenea, există chiar și unele studii în urma cărora s-a ajuns la concluzia că tot acest produs este unul de care ai nevoie în tratamentul antitumoral, folosit ca și terapie complementară.

Contraindicații

Deși este un produs natural, și de regulă nu au fost raportate decât destul de rar reacții adverse, ne facem datoria și să îți prezentăm și unele contraindicații pe care le are propolisul.

Înainte de a consuma propolis sau un supliment alimentar pe baza acestui produs apicol, se recomandă să fie purtată o discuție cu medicul de familie, sau specialistul cu care te tratezi pentru o anumită afecțiune. Aceștia îți cunosc istoricul medical și sunt cei mai în măsură să îți sugereze dacă ar fi o soluție bună în cazul tău sau nu.

În mod surprinzător, se pare că riscul cel mai ridicat de a suferi de alergie la propolis îl au apicultorii. Explicația este una simplă: aceștia sunt expuși permanent la această substanță și, din această cauză, ar putea dezvolta o sensibilitate. Eczema este reacția alergică tipică prin care se manifestă sensibilitatea la propolis.

Precauții în utilizare

De asemenea, administrarea propolisului trebuie făcută cu prudență în unele situații. De fapt, cel mai bine ar fi să se renunțe la administrarea lui în anumite cazuri, pe care ți le prezentăm și noi.

Sarcină și alăptare

Deoarece încă nu se cunosc prea multe informații despre cum afectează propolisul desfășurarea sarcinii, și nici alăptarea, cel mai bine este ca în aceste două cazuri să renunți la consumul lui. Există unele informații cum că totuși, pe perioada alăptării, nu ar fi nicio problemă dar, cu toate acestea, se recomandă prudență sau, și mai bine, evitarea administrării.

Astm

Există unele opinii ale unor specialiști care menționează faptul că acest produs apicol ar agrava simptomele neplăcute ale astmului. De aceea, dacă știi că suferi de această boală, ar fi bine să nu consumi propolis.

Tulburări de coagulare a sângelui

Persoanele care suferă de tulburări de coagulare a sângelui nu au voie să consume propolis, și nici suplimente alimentare care să îl conțină. Există o anumită substanță care intră în compoziția lui și care încetinește coagularea sangvină. În acest caz, riscul de a suferi de hemoragii este mult mai mare.

Alergii la produsele apicole

Deși rare, există și cazuri de persoane care suferă de alergii la produse apicole. Dacă tu sau cineva drag ție suferă de această afecțiune, nu renunța doar la miere, ci și la toate produsele pe bază de propolis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *