BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Cum poți crește imunitatea copiilor!

Suntem în plin sezon rece, s-au reluat cursurile, cazurile de coronavirus se înmulțesc pe zi ce trece, așa că este normal, ca părinte, să fii foarte preocupat de tot ceea ce ține de imunitatea copiilor. Cu siguranță trăim vremuri speciale, așa că este nevoie de ceva mai multă atenție în acest sens. Din fericire, există și metode naturale pentru a întări sistemul imunitar al celor mici, iar din rândurile următoare vei afla mai multe despre ele.

Alimentație sănătoasă

Primul pas pentru a întări imunitatea copiilor pornește din… bucătărie. Mai exact, o alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru o bună stare de sănătate a celor mici. Copiii trebuie să consume multe fructe și legume, care să le ofere vitaminele, mineralele și nutrienții de care au nevoie și, evident, proteine și grăsimi de bună calitate.

Stilul alimentar al unui copil trebuie să conțină trei mese principale și două gustări, iar din dieta zilnică nu au voie să lipsească fructele, legumele, salatele, cerealele integrale, proteinele și grăsimile sănătoase. Dacă procedezi așa, imunitatea celui mic ar trebui să fie ceva mai puternică.

Mai multă mișcare și respectarea regulilor de igienă

Deși nu este nevoie să mai amintim de faptul că imunitatea copiilor este în strânsă legătură cu mișcarea fizică, ne facem datoria să ți-o spunem încă o dată. Din păcate, mulți dintre copiii zilelor noastre sunt tot mai dependenți de ecrane, iar pandemia de coronavirus i-a făcut și mai atașați de tabletă, calculator sau telefon. Pe cât posibil, încearcă să îl determini pe cel mic să înțeleagă că are nevoie și de aer curat, și o ieșire în parc, la plimbare, este chiar benefică. De asemenea, învață-l încă de mic cât de importantă este și respectarea regulor de igienă, iar spălatul mâinilor înainte de și după masă, după folosirea toaletei, după ce a venit de afară, ar trebui să devină o rutină.

Vitamina C crește imunitatea copiilor

Cea mai bună prin care poți crește imunitatea copiilor este să le oferi acestora suficientă vitamina C, considerată cel mai mare inamic al virușilor, germenilor și bacteriilor. Pentru a primi cantitatea de care au nevoie, cei mici trebuie să consume în mod regulat alimente precum fructe de pădure, citrice, mere, măceșe, rodii, ardei gras, spanac, conopidă sau varză. Pe cât posibil, învață-ți copilul să le consume proaspete, ca atare, sau sub formă de suc proaspăt, preparat în casă, sau chiar salate.

Echinaceea

Toți părinții preocupați de imunitatea copiilor știu că echinaceea este foarte importantă, deoarece previne apariția infecțiilor respiratorii sau virale. În cazul celor mici, le poți oferi echinaceea sub formă de ceai, pulbere sau chiar sirop, pentru a fi mai ușor acceptată.

Propolisul şi mierea de albine

Fără îndoială că produsele apicole sunt excelente pentru a ne redobândi sănătatea, iar efectele lor curative sunt nenumărate. Încă din cele mai vechi timpuri s-a observant că mierea de albine, dar și propolisul contribuie la întărirea sistemului imunitar. Așadar, dacă scopul tău este să crești imunitatea copiilor, dacă aceștia au trecut de vârsta de 1 an, le poți administra miere și propolis. O linguriță de miere, în care ai strecurat și câteva picături de propolis, în fiecare dimineață, sunt o metodă bună pentru ca micuțul tău să nu mai răcească atât de ușor.

Cătina

Toate mamele știu că această plantă este un adevărat dar al naturii atunci când vine vorba despre imunitatea copiilor. De asemenea, este o soluție excelentă pentru a remedia neplăcerile cauzate de anemie, iar în multe cazuri, crește pofta de mâncare. Majoritatea mamelor care se plângeau că odraslele lor trăiesc cu aer, cum se spune, au afirmat că acestea au început să mănânce mai bine după ce au primit un sirop pe bază de cătină.

Zinc

La fel ca și în cazul adulților, zincul își are rolul lui, foarte important, în creșterea imunității. Cu ajutorul lui și rănile se vindecă mult mai ușor, iar pentru ca micuțul tău să aibă parte de efectele sale benefice, ai grijă să consume carne de pui și curcan, lapte, fasole, linte și brânză.

Piu Defesa

Dacă ai parte de un mic mofturos, care mai și refuză să ia un sirop pentru întărirea imunității, atunci avem o soluție pe care o va adora. Este vorba despre Piu Defesa, un supliment alimentar natural de la Equilibra sub formă de tablete efervescente cu Echinaceea, vitamina C și Zinc și pe care îl găsești chiar aici.

Vitamina C întărește sistemul imunitar, este un antioxidant puternic, protejează organismul prin anihilarea radicalilor liberi, este benefică în stări de stres, astenie, efort fizic si intelectual. Zincul este un mineral important care ajută la pregătirea sistemului imunitar pentru iarnă și este esențial pentru imunitate, deoarece activează celulele imune și ajută la combaterea infecțiilor microbiene.

Rolul vitaminei C și a Zincului este de a preveni apariția răcelilor și ajută la scăderea perioadei de convalescență. Echinaceea este una din cele mai populare plante imunostimulatoare din lume, ajută organismului să opună rezistență în faţa agenţilor patogeni, (bacterii, virusuri și fungi). De asemenea, asigură buna funcționare a aparatului respirator.

Vitamina E

Recunoscută și sub numele de ”vitamina tinereții”, vitamina E are și ea un rol important atunci când vine vorba despre imunitatea copiilor. Din alimentație, aceasta se obține consumând spanac, semințe crude de floarea soarelui, afine, migdale, broccoli sau ardei gras roșu.

Probiotice

Sunt acele bacterii benefice, care se regăsesc în intestine, și care contribuie la o bună desfășurare a procesului de digestie. Probioticile sunt recomandate de medici pentru imunitatea copiilor, deoarece stimulează producția de anticorpi, și îi ajută pe cei mici să lupte împotriva virușilor și a infecțiilor. Ciocolata neagră, iaurtul, ceapa, usturoiul sau roșiilor sunt o sursă naturală de probiotice.

Acizi grași Omega 3

Toată lumea a auzit de efectele benefice pe care acizii graşi Omega 3 le au asupra organismului, iar printre acestea se află și cel referitor la creșterea imunității. Poți să îi oferi celui mic alimente care îl conțin, cum ar fi peștele gras, fasolea, dovleacul, conopida, nucile sau semințele sau, de ce nu, un supliment natural care să le ofere cantitatea de acizi grași Omega 3 de care au nevoie.

Ceai

În sezonul rece, ceaiurile sunt perfecte deoarece te hidratatează, îți relaxează organismul, dar îți și cresc imunitatea. Sunt foarte bune cele de tei, mușețel, muguri de pin, cimbrișor și chiar soc. Este de preferat ca ele să fie consumate călduțe, îndulcite cu miere de albine și cu puțină zeamă de lămâie, pentru un gust mai bun. Niciun un copil nu le va refuza!

Tu ce faci pentru a crește imunitatea copiilor? Așteptăm răspunsurile tale în secțiunea de comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *