Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Sfaturi utile pentru a slăbi sănătos și corect!

A slăbi sănătos este recomandarea medicilor nutriționiști, care sunt nemulțumiți de persoanele care vor să piardă rapid kilogramele în plus. În special reprezentantele sexului frumos se arată ceva mai nerăbdătoare la acest capitol, mai ales în această perioadă când vara este la un pas, iar costumul de baie sau rochița trebuie să cadă ”ca turnate”.

Evită dietele drastice

Chiar dacă par a avea efectul dorit, dietele drastice sunt de evitat. Nu poate fi vorba despre o metodă sănătoasă, pentru că organismul are mult de suferit, pe termen lung. Atunci când vine vorba despre ce înseamnă de fapt ”a slăbi sănătos”, specialiștii susțin că este vorba despre o pierdere a kilogramelor în mod corect, fără a priva organismul de vitaminele, mineralele și fitonutrienții de care are nevoie.

Recomandări de la specialiști pentru a slăbi sănătos

Există mai multe recomandări de la specialiști pentru a slăbi sănătos. Dacă le urmați, pierderea kilogramelor nu va mai fi o problemă atât de mare și, în plus, aceste sfaturi pot deveni un mod de viață. Nu veți mai avea neplăceri cu kilogramele în plus, iar efectul de yo-yo al multor diete drastice nu își are locul aici.

Cât mai multă apă

O cafea pe zi, fără zahăr, frișcă sau lapte nu este contraindicată atunci când vrei să scapi de ”balastul” dat de kilogramele în plus. Dar, nu este bine să se exagereze. De preferat ar fi ca apa să devină băutura preferată, iar dacă vreți altceva, o puteți combina cu câteva felii de lămâie. Nu doar că veți fi mai energic, cu un tranzit intestinal bun, dar și kilogramele se vor topi parcă mai ușor.

Un mic ajutor natural

Evident, nicio dietă nu este ușor de ținut, iar tentațiile parcă acum sunt mai multe. De aceea, în afară de a-ți schimba stilul alimentar și a face și ceva mișcare, ai nevoie de un mic impuls. Un supliment alimentar natural poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a grăbi un pic pierderea kilogramelor, dar în același timp să nu-ți priveze organismul de vitaminele de care ai nevoie. O soluție este Caffe Verde Drenante, un extract de cafea verde pentru slăbit, cu ananas, ceai verde, păpădie, mesteacăn și care poate fi găsit chiar aici.

Combinația perfectă, la îndemâna ta

Chiar dacă poate par cuvinte mari, să știți că este de fapt combinația perfectă, pe care o puteți folosi cu succes pentru a scăpa de kilogramele în plus. Caffe Verde Drenante este un supliment alimentar de la Equilibra bazat pe extracte de plante, formulă concentrată care se diluează în apă, cu gust plăcut de ceai verde. Produsul este o combinație reușită de cafea verde, cu proprietăți tonice și de reglare a metabolismului și ceai verde, recunoscut pentru acțiunea benefică de reglare a greutății corporale. Formula este îmbogățită cu fruct de ananas, pentru tratarea celulitei și reglarea circulației periferice, reducând senzația de picioare obosite, dar și cu extract de frunze de mesteacăn și rădăcină de păpădie cu rol de drenare a lichidelor corporale.

Atenție la organizarea meselor

Dacă până acum mâncați de regulă antreu, felul 2 și desert la o masă, este timpul să renunțați la acest obicei. Un singur fel este suficient la o masă, iar dacă este imposibil, mâncați două feluri, dar porții mai mici. Mestecați bine mâncarea și veți observa că nu mai simțiți nevoia să suplimentați masa.

Nu renunțați la micul dejun

Atunci când vrei să știți ce trebuie să faceți pentru a slăbi sănătos, nu uitați că micul dejun este o masă care nu trebuie ratată. Alegeți însă preparate sănătoase, și fără prea multe calorii, dar care îi oferă organismului energia de a face față provocărilor de peste zi.

Fructele sunt o masă separată

Multă lume face greșeala să considere fructele un desert sănătos, imediat după masă. Total greșit, sunt de părere specialiștii, care ne atenționează că fructele trebuie consumate ca o masă separată şi nu ca desert.

Fără prăjeli și fast-food

Da, știm, sunt delicioase, dar prăjelile sunt total contraindicate atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Sunt de preferat alimentele preparate termic prin fierbere la abur, sau măcar la cuptor. În cazul celor la cuptor, ar fi bine să se renunțe la cantitățile mari de ulei. Nici produsele de tip fast-food sau cele de patiserie nu sunt o alegere indicată în acest caz.

Mai multă mișcare 

Pentru a slăbi sănătos nu este suficient doar să schimbați stilul alimentar. Este nevoie și de ceva mișcare fizică, măcar jumătate de oră zilnic. Nu este nevoie de ”tras de fiare”, mai ales dacă până acum ceva vreme erați genul sedentar. O plimbare pe jos, în pas alert, sau una cu bicicleta, sunt suficiente până vă intrați în ritm. Apoi, un abonament la sală va fi o decizie firească. Atenție doar: a face sport nu înseamnă a mânca mai mult!

Combinații de alimente care trebuie evitate

Pentru o mai mare eficiență a noului stil alimentar, trebuie să știți că medicii nutriționiști sunt de părere că există anumite combinații de alimente care trebuie evitate. Astfel, renunțați la combinația dintre cartofi și pâine, cartofi cu brânză, cartofi cu carne. De asemenea, sosurile bogate, gen ketchup, maioneză, sos tartar ar trebui uitate, și încercați să găsiți combinații mai sănătoase, sărace în calorii, dar la fel de delicioase și pline de vitamine.

O recompensă nu strică niciodată

O dată pe săptămână, drept răsplată că ați respectat dieta, vă puteți recompensa cu ceva care vă place. Nu este nevoie să exagerați, și nici recompensa să nu devină o a doua obișnuință.

Mese la ore fixe

Pe cât posibil, încercați să mâncați la ore fixe, în jur de 4 – 5 mese pe zi, bine dozate și echilibrate. Nu veți suferi de foame, iar porțiile nu vor fi chiar atât de mari pe cât ați fi tentat să credeți la prima vedere. De asemenea, nu vă veți priva nici de vitaminele și nutrienții de care aveți nevoie!

Nu vă faceți griji, începutul este mai greu, și poate că nici procesul de slăbire nu este atât de rapid pe cât ați vrea! Cu toate acestea, rezultatele obținute vor fi cele dorite, iar kilogramele pierdute nu vor mai reveni!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 3,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *