Deși rafturile magazinelor sau ale farmaciilor sunt pline de produse pentru igiena intimă feminină, mai sunt încă multe urmașe ale Evei care sunt în urmă la acest capitol. O igienă intimă incorectă sau deficitară este cauza multor afecțiuni, dintre care cea mai cunoscută și răspândită este candidoza. Dar, pentru că igiena intimă feminină este încă un subiect tabu, în rândurile următoare vom atinge câteva aspecte importante ale acestuia.
Igiena intimă previne infecțiile
După cum spuneam ceva mai sus, o igienă intimă corectă și riguroasă te ferește de multe neplăceri. În primul rând, se reduce riscul de a suferi din cauza infecțiilor vaginale, previne iritațiile și te scapă de mirosurile neplăcute care pot apărea în această zonă.
Factori care pot afecta sănătatea zonei intime
Există numeroși factori care stau în calea unei bune sănătăți intime a femeilor. De aceea, este important ca igiena intimă feminină să se facă în mod corect, tocmai pentru a preveni, remedia și trata eventualele neplăceri care se pot ivi.
Dezechilibrele hormonale
Femeile sunt mai predispuse decât bărbații să sufere din cauza dezechilibrelor hormonale. Sarcina și menopauza sunt doar două dintre ele, cele mai cunoscute. Din cauza acestora, sănătatea zonei intime poate avea de suferit, iar una dintre metode prin care o poți ține sub control este o igienă corectă.
Îmbrăcămintea
De regulă urmașele Evei sunt pasionate de tot ceea ce înseamnă fashion, modă și tot ce presupune ea. Prin urmare, își alcătuiesc ținutele zilnice în funcție de tendințele modei. Din păcate, hainele prea strâmte nu sunt chiar cele mai indicate, deoarece în acest fel se dezvoltă un risc mai mare de a suferi din cauza infecțiilor intime.
Menstruația
În această perioadă delicată a lunii, igiena intimă feminină trebuie efectuată cu mai multă atenție. Este greșită concepția conform căreia se interzice ca pe perioada menstruației să nu se spele zona intimă. Din contră, susțin specialiștii, cu o igienă intimă realizată în mod corect se previn iritațiile, dar și mirosul neplăcut care însoțește, la unele femei, ciclul menstrual.
Ștersul incorect
În cazul femeilor, ștersul din spate spre față este greșit, deoarece favorizează răspândirea bacteriilor, din zona anusului spre vagin, ceea ce duce la apariția multor infecții.
Produse de îngrijire necorespunzătoare
Multe femei folosesc produse pentru igiena intimă, dar cu toate acestea se plâng că suferă de iritații, mâncărimi și chiar infecții urinare. Explicația este simplă: sunt folosite produse necorespunzătoare, unele foarte parfumate, sau care au în compoziția lor multe ingrediente chimice care afectează în mod negativ sănătatea zonei.
Produsul ideal de igienă
Pentru ca igiena intimă feminină să se facă în mod corect, un produs de îngrijire trebuie să nu aibă parfum, să aibă un pH cuprins între 3,8 și 4,8, să conțină ingrediente care nu afectează pielea sensibilă din această zonă. De preferat ar fi ca printre ingrediente să se afle și acidul lactic.
Alege doar ce e mai bun!
Pentru că a venit vorba despre produse de îngrijire destinate igienei intime feminine, avem pentru tine o sugestie: Equilibra Aloe Detergente Intimo Fresh, un gel proaspăt, conceput pentru curățarea zilnică a zonelor intime, oferind o senzație delicată de prospețime. Indicat în special în timpul ciclului menstrual, al activității fizice și al perioadelor calde. Îl poți găsi chiar aici, iar acum poți profita de reducerile de Black Friday pentru un preț special. Igiena intimă este, de acum, asigurată!
Protecție antibacteriană
Aloe Vera conținută de acest produs asigură o acțiune eficientă, calmantă și protectoare, surfactanții de origine vegetală curăță ușor, fără iritații, iar mentolul asigură o senzație intensă de prospețime. Acidul lactic îndeplinește un rol important în menținerea pH-ului fiziologic al pielii (pH 4,7). Formula este îmbogățită cu extract de merișoare, bogată în vitamine, săruri minerale și acizi din fructe, care asigură protecție antibacteriană.
Ce poți face pentru sănătatea zonei intimă
Igiena intimă corectă este doar un pas în a păstra această zonă ferită de infecții și alte neplăceri. De aceea, se recomandă o mai mare atenție stilului alimentar, din care nu trebuie să lipsească iaurtul, chefirul, sau chiar și ciocolata neagră.
Sunt recomandate spălăturile vaginale?
Există multe femei care, din dorința de a avea o zonă perfect curată, folosesc spălăturile vaginale. Specialiștii sunt de părere că nu sunt necesare, deoarece nu curăță vaginul, ba chiar favorizează apariția unor infecții sau a unor boli cu transmitere sexuală. Dacă totuși ai primit indicație de la medic să folosești irigatorul, ai grijă să sterilizezi bine produsul după fiecare folosire.
Recomandări de la specialiști
În încercarea de a le veni în ajutor femeilor, specialiștii au o serie de recomandări pentru acestea, despre cum se face corect igiena intimă.
Apă călduță pentru spălat
Zona intimă se spală de 1-2 ori pe zi, cu apă călduță, și cu un produs bun de igienă intimă feminină. Nu exagera și să speli de mai multe ori zona deoarece te poți confrunta cu iritații.
Nu folosi produse parfumate
Chiar dacă au spălat în mod corect zona, multe femei greșesc și folosesc mai apoi spray-uri sau deodorant intim. Total greșit, acestea conțin parfum, care nu fac decât să îți afecteze sănătatea zonei intime, ceea ce înseamnă multe neplăceri pentru tine.
Tampoanele interne, de evitat
Pe perioada menstruației, se recomandă folosirea absrobantelor externe. Cele interne favorizează dezvoltarea de infecții, și uneori pot provoca iritații. De asemenea, nu uita să schimb absorbantul des și să te speli de două ori pe zi. Nici tampoanele zilnice absorbate nu sunt recomandate, din motivele pe care ți le-am expus mai sus.
Ai grijă cum te ștergi
După ce ai folosit toaleta, întotdeauna șterge-te din față spre spate. În acest fel, bacteriile rele nu pot ajunge în vagin, ceea ce înseamnă că este scăzut riscul de a suferi din cauza unei infecții.
Poartă lenjerie intimă din bumbac
Atunci când îți alegi lenjeria intimă, alege-o pe cea din bumbac, și nu o purta pe cea prea strâmtă.
Igiena intimă este foarte importantă, de aceea trebuie să o faci în mod corect. Nu neglija acest aspect, și acordă atenția cuvenită acestui aspect. Tu respectai aceste recomandări ale specialiștilor? Care este ritualul tău de îngrijire intimă? Te așteptăm în secțiunea de comentarii pentru o discuție ca între fete, pe acest subiect.
Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!