BioElemente în presă, Sănătate

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de infecțiile urinare!

Mai des întâlnite la femei decât la bărbați, infecțiile urinare sunt o problemă de sănătate recurentă, și destul de dificil de tratat. Cei care s-au confruntat cu infecții urinare susțin că simptomele sunt destul de dificil de suportat, iar tratamentul primit de la medic a fost și el destul de puternic. Din păcate, de cele mai multe ori, eliminarea simptomelor acestei afecțiuni nu înseamnă că s-a reușit și eliminarea recurenței. În aproape un sfert din totalul de cazuri, infecțiile urinare reapar și, de cele mai multe ori, devin rezistente la tratamentul clasic, cu antibiotic.

Vara favorizează infecțiile urinare

De regulă, în sezonul estival, infecțiile urinare apar mai des, iar motivul pentru care se manifestă este legat de lipsa unei hidratări corespunzătoare. De asemenea, mersul la piscină, plajă sau ștrand sunt și ele pe lista de cauze care pot determina apariția acestor neplăceri, deoarece pot cauza lejer dezechilibre care pot favoriza dezvoltarea bacteriilor în vezica urinară.

Simptomele infecțiilor urinare

Există mai multe simptome prin care infecțiile urinare își fac simțită prezența, iar printre cele mai cunoscute sunt următoare:

  •     Urinări frecvente, asociate de regulă cu eliminarea unei cantități mici de urină
  •     Senzație de usturime sau chiar durere la urinare
  •     Urina este tulbure, urât mirositoare sau cu sânge
  •     Stare de rău generală, caracterizată prin greață, vărsături, frisoane și febră

Cum se diagnostichează infecțiile urinare

Chiar dacă este ușor de recunoscut după simptome, o infecție urinară trebuie diagnosticată de un medic specialist, care poate spune cu certitudine dacă este vorba sau nu de această neplăcută afecțiune. Există examene de laborator specifice – probe de sânge și urină, iar rezultatele acestora sunt interpretate de medicul specialist. În urma acestor examene specifice, sunt aflate informații exact referitoare privire la tulpina bacteriei și antibiograma recomandată.

De asemenea, există și cazuri în care infecțiile urinare sunt mult mai puternice, și este nevoie chiar și de analize suplimentare pentru a se identifica modul în care aparatul excretor este afectat de boală.

Tratamentul clasic

De regulă, pentru a trata infecțiile urinare se recomandă administrarea de antibiotice. Cu toate acestea, antibioticele produc dezechilibre în organism, și de aceea multe persoane diagnosticate cu această afecțiune preferă să-și îndrepte atenția către remediile naturiste, care nu de puține ori s-au dovedit mai eficiente, dar și lipsite de efecte adverse.

Remedii naturale pentru infecții urinare

În cazul în care și tu te confrunți cu această neplăcere, trebuie să știi că este indicat să bei cât mai multe lichide, să păstrezi o igienă intimă riguroasă și să folosești puterea naturii pentru a te vindeca.

Hidratare corectă

O hidratare corectă este esențială atunci când ai în vedere vindecarea de infecție urinară. Atenție însă: hidratarea se face cu apă și ceaiuri neîndulcite. Sucurile – chiar și cele naturale, băuturile alcoolice și chiar cafeaua, nu intră la capitolul lichide benefice în acest caz.

De altfel, au fost realizate numeroase studii medicale prin care s-a demonstrate faptul că un aport scăzut de lichide favorizează apariția infecțiilor tractului urinar. Încearcă să bei măcar un pahar de apă după fiecare masă sau gustare, și vei elimina multe dintre bacteriile care favorizează infecțiile urinare.

Consumă merișoare

Merișoarele sunt recunoscute ca fiind unul dintre cele mai bune remedii pentru a scăpa de bacteriile care pot cauza infecțiile urinare. De aceea, pe cât posibil, încearcă să introduci în dieta ta aceste fructe, deoarece nu doar că te vor scăpa de această afecțiune, dar și riscul recurenței va fi sensibil mai mic. Eficiența merișoarelor a fost demonstrată chiar și în cazul eliminării tulipinelor de E.coli rezistente la antibiotice.

Un ajutor rapid, la îndemâna ta

Pentru cei care vor un efect rapid și garantat, există și unele suplimente alimentare care te pot ajuta în această problemă. Unul dintre cele mai bune de pe piață este un supliment alimentar de la firma Equilibra, cu extract de merișor, cu rol în susținerea funcționării normale a căilor urinare și a drenajului lichidelor corporale, și care poate fi procurat de aici.

Formula specială conține proantocianidine cu catenă scurtă, titrate prin metode speciale pentru a determina un impact rapid asupra tractului urinar, și D-manoză. Datorită studiilor clinice, acum a devenit posibilă tratarea completă a infecțiilor urinare cu preparate naturale, care se comportă ca un antibiotic natural cu acțiune rapidă.

Nu te abține să urinezi

Multe dintre infecțiile urinare apar din cauză că persoana se abține pentru o perioadă destul de lungă să urineze. Acest simplu gest duce la dezvoltarea bacteriilor în urină și vezică. Potrivit mai multor studii medicale, menținerea urinei pentru mult timp permite bacteriilor să se înmulțească în tractul urinar, ceea ce duce la apariția infecțiilor urinare.

O igienă corectă a zonei intime

Dacă vrei să nu ai probleme cu infecțiile urinare, atunci ai grijă să ai o igienă riguroasă a zonei intime. De asemenea, se recomandă evitarea purtarea de lenjerie intimă prea strâmtă sau din materiale sintetice, deoarece acest lucru păstrează zona umedă, iar bacteriile se pot dezvolta și înmulți în număr alarmant!

Probioticele îți vin în ajutor!

Ai auzit, desigur, că probioticele se dovedesc a fi de mare ajutor atunci când vine vorba despre tratarea infecțiilor urinare, în special a celor recurente. De aceea, te poți feri de această afecțiune prin consumarea regulată a probioticelor, iar efectele pozitive nu vor întârzia să apară.

Cele mai bune surse naturale de probiotice sunt chefirul, iaurtul probiotic sau brânza, de aceea încearcă să le consumi mai des, dacă știi că ești predispus/ă la infecții urinare.

Vitamina D nu trebuie să-ți lipsească

Vitamina D este necesară pentru a produce peptide antimicrobiene. Acestea sunt, de fapt, niște proteine care îndepărtează bacteriile, virusurile sau alte tipuri de agenți patogeni care pot favoriza apariția infecțiilor urinare.

Vitamina C

În afară de faptul că întărește sistemul imunitar, vitamina C este recunoscută și pentru faptul că face urina mai acidă, inhibă creșterea E. coli. În acest fel, infecțiile urinare nu mai sunt o problemă. Pentru a fi eficientă, cel mai bine este să se consume 1000 de miligrame de Vitamina C pe zi, timp de 3 luni pentru a stopa recurența infecțiilor urinare și pentru o stare bună de sănătate a tractului urinar.

Un regim sărac în sare

În afară de tratamentul clasic sau remediile naturale de mai sus, în caz de infecții urinare se recomandă repaus la pat, regim alimentar sărac în sare, căldura locală și consum mai ridicat de apă și lichide.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *