BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate, Sport

Recapătă-ți acum sănătatea articulațiilor!

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, simți că sănătatea articulațiilor nu mai este una chiar atât de bună. Te ridici mai greu de pe scaun sau de pe pat, oasele te dor, totul ”scârțâie”. Nu este cazul însă să renunți atât de ușor la luptă, iar dacă ai nevoie de ceva îndrumări, acest articol este pentru tine!

Sănătatea articulațiilor ține de tine

Specialiștii consideră că toate acele neplăceri gen artrite, artroze, osteoartroze sau durerile articulare ar putea fi prevenite prin simplul gest de a-i oferi organismului toate vitaminele și substanțele nutritive de care are nevoie. Printre ele se află și condroitina, asimilată foarte bine prin administrarea zilnică a unor suplimente nutritive care o conțin printre elementele care le intră în compoziție. Dar, pentru că dozajul diferă în funcție de producător, poți alege Articular Total, un supliment pentru sănătatea articulațiilor și care conține, garantat, cantitatea optimă de condroitină de care ai nevoie.

Ce este condroitina

Probabil că ai auzit de la medicul tău că țesutul conjunctiv, cel care se află între articulații are nevoie de condroitină.

Dar, până la urmă, ce este condroitina? Ei bine, este vorba despre o moleculă produsă în mod natural de organismul uman și care ajută la sănătatea articulațiilor prin faptul că le oferă țesuturilor conjunctive posibilitatea să absoarbă și să rețină lichidele, întărind în acest fel cartilajele.

De asemenea, tot condroitina are capacitatea de a bloca enzimele care sunt ”vinovate” de degradarea cartilajelor.

Protejează articulațiile

Din păcate, tratamentul cu substanțe antiinflamatoare nesteroidine nu are capacitatea de a opri evoluția afecțiunilor degenerative. Aici intervine condroitina, care ajută nu numai la ameliorarea simptomelor, ci și la protejarea articulațiilor.  

Previne procesul de deteriorare

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, cantitatea de condroitină aflată în oase se reduce, având drept principal consecință deterioararea cartilajelor. De aceea se recomandă consumul de suplimente care conțin condroitină, deoarece aceasta previne procesul de deteriorare, iar în cazul în care acesta a început deja, este mult redus.

Regenerează și hidratează cartilajele

Dacă vrei să ai cartilaje sănătoase și bine hidratate, atunci condroitina nu trebuie să-ți lipsească. S-a observat că administrarea ei, prin suplimentele alimentare naturale, atenuează simptomele neplăcute ale inflamării sistemului osos și articular. Atunci când este asociată și cu glucozamina, putem vorbi și de faptul că regenerarea cartilajelor distruse este posibilă.

Glucozamina ajută la formarea cartilajului

Glucozamina ajută la formarea cartilajului, dar din păcate, deși există în mod natural în organism, producția ei poate fi afectată de anumite afecțiuni. Ceea ce înseamnă că poți avea probleme cu sănătatea articulațiilor.

Cartilaje mai puternice

Au fost realizate mai multe studii, care au demonstrat că sulfatul de glucozamină este de un real ajutor atunci când vine vorba despre tratarea osteoarteritei genunchiului și întărirea cartilajelor.

Glucozamină+condroitină = articulații sănătoase

Pentru un mai mare efect, se recomandă ca glucozamina să fie administrată în același timp cu condroitina, în special în cazul celor care suferă de gonartroză și osteoartrită, chiar dacă este vorba de formele de debut ale acestor afecțiuni. De asemenea, această combinație este recomandă și persoanelor care adoră să facă mișcare, dar sportul practicat este unul care pune mare presiune pe articulații. Este vorba de alergat, jogging sau sărituri.

Reduce administrarea de medicamente

Persoanele care suferă de osteoartrită au parte de un tratament complicat, care presupune administrarea de medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene. Din fericire, prin consumul de suplimente care conțin glucozamină și condroitină, se poate ajunge la reducerea dozelor de astfel de tratamente.

Bună și pentru afecțiuni ale pielii?!

Se pare însă că beneficiile glucozaminei nu se opresc aici, iar ea poate fi folosită și pentru tratarea altor probleme, cum ar fi unele afecțiuni ale pielii. Astfel, unele studii observaționale au reliefat faptul că glucozamina ar putea veni în ajutorul persoanelor care suferă de psoriazis. Ce-i drept, deocamdată cercetările sunt abia la început, dar oamenii de știință sunt optimiști.

Glucozamina și poliatrita reumatoidă

Mai multe cercetări au fost realizate pentru a se vedea care este efectul glucozaminei și în alte afecțiuni, gen poliartrita reumatoidă, tulburări ale articulației temperomandibulare sau boala Kashin-Beck. S-a observat că efectele sunt foarte bune, durerea s-a redus mult în intensitate, funcția fizică a crescut, la fel și activitățile de auto-îngrijire.

Remediu pentru cistita interstițială

S-a observat că sulfatul de glucozamină ajută și în cazul pacienților care suferă de inflamația peretelui vezicii urinare, sau cistită interstițială, după cum este mai bine cunoscută această afecțiune. De asemenea, efectul a fost potențat atunci când glucozamina a fost combinată cu condroitină. Totuși, mai este nevoie de multe studii clinice până la a se afirma cu siguranță că este vorba de un remediu acceptat.

Glucozamina și diabetul

Deși este atât de importantă pentru sănătatea articulațiilor, există unele păreri conform căreia aceasta nu ar trebui să fie administrată persoanelor care suferă de diabet. Unele studii au încercat să demonstreze dacă este sau nu adevărată această afirmație, iar concluzia la care au ajuns a fost că glucozamina nu ar afecta în vreun fel tratamentul cu insulină. Dar, încă mai au loc studii clinice, pentru a putea vorbi cu siguranță despre efectul pe care glucozamina îl are în cazul diabeticilor.

Atenție la alergii!

De regulă, administrarea de glucozamină nu are parte de reacții adverse, dar cu toate acestea, dacă ai ceva probleme cu alergia la crustacee, mai bine evită să eviți utilizarea ei.

MSM (Metilsulfonilmetan), pentru ameliorarea artritei

De regulă, metilsulfonilmetanul este de un mare ajutor atunci când vine vorba despre remedierea unor afecțiuni dermatologice, contribuind la o piele sănătoasă.

Dar, în plus, acesta restabilește pH-ul normal în organism, ajută la sănătatea articulațiilor prin ameliorarea artritei, reduce stările de anxietate, iar dacă ai probleme cu podoaba capilară, atunci nu trebuie să-ți lipsească.

Tratează durerile articulare

De asemenea, metilsulfonilmetanul ajută la ameliorarea durerilor articulare cronice, se folosește pentru tratarea osteoarteritelor, inflamarea articulațiilor, osteoporoză, crampelor muscular, căderea părului, și chiar leziunilor cutanate și cicatricilor.

Beneficii ale metilsulfonilmetanului

În afară de acestea, MSM este folosit drept tratament pentru alergii, în cazul persoanelor care suferă de constipație cronică sau arsuri la stomac, este indicat și pentru sindromul premenstrual, obezitate, hipertensiune sau un nivel ridicat al colesterolului.

Totodată, utilizarea lui este indicată și în cazul persoanelor care suferă de diabet de tip 2, probleme hepatice, Alzheimer, probleme cu plămânii, dar și în cacerul la sân sau de colon.

Bucură-te și tu de sănătatea articulațiilor, mobilitate și confort! Nu este nevoie să suferi, atunci când soluția este chiar la îndemâna ta!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *