Frumusețe

Remedii homemade pentru un ten sănătos

Fiecare femeie visează să aibă un ten perfect. Există câteva ponturi simple referitoare la remediile naturiste ce îţi pot înfrumuseţa tenul. Aceste sfaturi sunt uşor de aplicat chiar şi acasă. În acest articol îţi prezentăm câteva dintre aceste ponturi.

Reţete naturiste

1. Amestecă o lingură de suc de lămâie cu o lingură de miere de albine, o jumătate de lingură de ulei de migdale şi o lingură de lapte pudră. Prepară o pastă consistentă prin amestecarea acestor ingrediente şi aplic-o pe toată faţa. Lasă pasta să se usuce, apoi curăţ-o cu apă rece.

2. Un alt tratament pentru ten sănătos poate include frunze de neem, pudră din lemn de santal, şofran de India şi migdale. Macină-le împreună cu lapte, până obţii o pastă. Aplică această pastă pe toată faţa şi las-o să se usuce. Apoi spal-o cu apă călduţă.

3. Mai poţi prepara o mască facială prin amestecarea unei cantităţi de făină de ovăz cu iaurt şi suc de roşii. Amestecă cele trei ingrediente pentru a obţine o pastă fină, pe care trebuie să o aplici pe faţă. Las-o să se usuce, apoi curăţ-o cu apă rece.

4. Următorul tratament poate fi folosit în mod constant vreme de 15 zile, pentru a obţine rezultate vizibile în scurt timp. Amestecă făină integrală cu iaurt şi suc de lămâie, pentru a obţine o pastă consistentă. Aplică această pastă pe toată faţa şi las-o să se usuce. Apoi curăţ-o cu apă călduţă. Acest remediu acţionează ca o perie care poate elimina celulele de piele moarte, precum şi pielea bronzată.

5. Nu în ultimul rând, un ten frumos pentru mult timp poate fi menţinut prin folosirea de migdale. Pune la înmuiat în apă câteva migdale, pentru o noapte întreagă. În următoarea dimineaţă, macină-le şi adaugă suc de lămâie, o lingură de făină integrală şi puţin lapte, pentru a obţine o pastă consistentă. Aplică această pastă pe toată faţa şi las-o să se usuce. Apoi, curăţ-o cu apă rece. Dacă vei folosi această pastă în mod constant, vei avea un ten frumos pentru o lungă perioadă de timp.


Autor:
Alexandra Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *