BioElemente în presă, Frumusețe, Sănătate

Cum să ai mereu mâini frumoase și îngrijite!

Încă din copilărie am învățat că mâinile trebuie să fie mereu curate și îngrijite, iar unghiile tăiate, fără urme de murdărie sub ele. Acum, ca ”oameni mari”, mai mult femeile se preocupă de acest aspect, pentru că ele își doresc mereu mâini frumoase și îngrijite! Cu toate acestea, nici bărbații nu ar trebui să neglijeze acest aspect, deoarece o igienă riguroasă a mâinilor și a unghiilor ține deoparte multe afecțiuni.

Ai grijă la aspectul mâinilor tale!

Atunci când ne întâlnim cu cineva, primul lucru pe care îl observăm la acea persoană sunt mâinile. Niște mâini neîngrijite ne spun multe despre acea persoană, așa că ar trebui să nu mai neglijezi acest lucru. Cu timpul, îngrijirea necorespunzătoare a mâinilor și a unghiilor va afecta aspectul acestora. Și, să nu uităm nici faptul că pe perioada iernii, sau atunci când sunt frecvent supuse la chimicalele din produsele de curățenie, a avea mâini frumoase și îngrijite este ceva mai greu decât pare la prima vedere!

Alege cele mai bune produse!

În afară de o igienă riguroasă, pentru păstra frumusețea și elasticitatea pielii, dar și aspectul îngrijit al unghiilor, se recomandă aplicarea unor produse speciale. Un astfel de produs este și cel de aici, unul perfect, și pe care îl poți obține la un preț special.

Echilibra® Aloe Cream pentru mâini și unghii este o cremă cu un conținut ridicat de Aloe Vera (40%), având o acțiune hidratantă și calmantă. Cu un parfum delicat și fără alergeni, aceasta se absoarbe rapid, fără efect gras. Conține ingrediente atent selectate, de origine naturală. Fără parafină și ulei mineral, hidratează și protejează pielea mâinilor și îți ține unghiile sănătoase.

Este alcătuită din 96% ingrediente naturale:

  •     Aloe Vera hidratează, protejează și reechilibrează pielea mâinilor.
  •     Uleiul de migdale dulci menține hidratarea.
  •     Ceara de albine protejează pielea împotriva deshidratării excesive.
  •     Glicerina vegetală restabilește finețea naturală.
  •     Keratina naturală întărește și protejează unghiile.
  •     Vitamina E are proprietăți antioxidante.

Ai grijă de mâinile tale!

După cum probabil că știi și tu, crema de mâini și unghii nu trebuie să-ți lipsească. De aceea, este important să alegi acele produse potrivite, pentru că nu uita că apa și săpunul pot, de cele mai multe ori, să îți usuce mâinile. Puțin ajutor nu strică niciodată!

Reguli pentru mâini frumoase și îngrijite!

În afară de folosirea unei creme potrivite, există mai multe reguli pe care trebuie să le respecți atunci când îți dorești să ai mâini frumoase și îngrijite. În rândurile următoare le vei afla și tu, așa că nu trebuie decât să te obișnuiești cu ele, pentru că nu sunt deloc greu de respectat.

Mereu curate și hidratate

Chiar dacă ne repetăm, este important ca mereu mâinile să fie curățate și hidratate. Te poți spăla de mai multe ori pe zi pe mâini, dar reține că pielea acestora este una delicată, așa că folosește în acest sens apă călduță și un săpun cu pH neutru. Mâinile și unghiile tale vor arăta mereu bine și vor fi și perfect curate.

Cremele, folosite după spălarea mâinilor

Multe femei folosesc de mai multe ori pe zi anumite creme pentru îngrijirea mâinilor și a unghiilor, dar fac o mare greșeală: le aplică oricând, fără ca în prealabil să se spele pe mâini. Total eronat spun specialiștii, care spun că aceasta este o regulă de bază atunci când îți dorești mâini frumoase și îngrijite!

Nu te spăla în grabă

Operațiunea de spălare a mâinilor și a unghiilor nu trebuie făcută în grabă și fără a da importanța cuvenită fiecărei etape. Astfel, masează fiecare unghie cu grijă şi nu uita şi de zona cuticulelor. Apoi, după clătire, sterge-te bine, și nu uita să ștergi și unghiile. Atunci unghiile sunt umede pentru mult timp, există riscul de apariție a ciupercilor care determină colorarea și ruperea lor. Și astfel, visul tău de a avea mereu mâini frumoase și îngrijite este tot mai departe.

Exfolierea mâinilor

De două ori pe săptămână trebuie să te supui unei operațiuni de exfolieri a mâinilor și a unghiilor. Această operațiune este foarte importantă deoarece înlătură celulele moarte și netezește textura pielii, stimulează circulația sângelui și oferă elasticitate.

Folosește măști pentru mâini

Știai că pentru a avea mâini frumoase și îngrijite trebuie să folosești unele măști pentru ele? Nu, nu este deloc un moft, și în felul acesta ții deoparte semnele îmbătrânirii premature, le ții hidratate și sănătoase.

Nu uita de cuticule

Multe femei, atunci când își fac manichiura, aleg să își taie cuticulele, considerând că în acest fel unghia arată și mai bine și este și un semn de igienă corespunzătoare. Total greșit, susțin specialiștii, care recomandă să nu îți tai cuticulele cu forfecuța, deoarece ele au rolul de a proteja unghia, de a crea o barieră împotriva infecțiilor. Pentru a avea o manichiură frumoasă, chiar și atunci când ai cuticule, este indicat să înmoi degetele într-un bol cu apă călduță și săpun și să împingi ușor cuticulele, cu un bețișor de lemn spre baza unghiei.

Unghii tăiate drept

Pentru a evita infecțiile sau încarnarea unghiilor, acestea trebuie tăiate drept, și pilite într-o singură direcție.

Folosește mănuși de protecție

Atunci când trebuie să folosești produse pentru curățenie, protejează-ți mâinile și unghiile cu mănuși de cauciuc. În acest fel vei preveni ca ingredientele chimice conținute de acestea să ”dea atacul”, iar tu să te confrunți cu neplăceri cutanate.

Lac de unghii de calitate

Adori să ai mâini frumoase și îngrijite, și pentru aceasta îți faci frecvent manichiura, iar culoarea unghiilor o asortezi cu cea a hainelor pe care le porți? Nicio problemă, doar că ai grijă ca lacul de unghii pe care îl folosești să fie unul de calitate, pentru ca structura acestora să nu fie afectată. În plus, nu uita că unghiile trebuie să mai și respire, așa că fă o pauză de măcar două zile între două lăcuiri.

Stilul alimentar contează

Chiar dacă nu crezi, un stil alimentar sănătos și echilibrat, împreună cu o hidratare corectă, are un impact mare asupra sănătății mâinilor și a unghiilor. Asigură-te că nu îți lipsesc proteinele de calitate, și ai suficient fier, magneziu, calciu și vitaminele A, B6 și C pentru unghii puternice. De aceea, consumă mult spanac, cereale integrale, legume verzi, pește gras, linte, morcovi și citrice. Nu uita nici de cei doi litri de apă zilnic și astfel vei reuși să ai mâini frumoase și îngrijite, așa cum îți dorești!   


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *