Sănătate

Recapătă-ţi fertilitatea pe cale naturală!

Numărul şi motilitatea spermatozoizilor joacă un rol esenţial în fertilitatea masculină. Astfel, oligospermia (un număr scăzut de spermatozoizi) poate cauza tulburări grave în sistemul reproductiv, ducând la dizarmonii în cuplurile care îşi doresc să conceapă un copil. Pentru a remedia această problemă, este nevoie de investigaţii medicale amănunţite şi de un tratament adecvat.

Cauze

Iată câteva dintre cauzele comune care pot duce la un număr scăzut de spermatozoizi:
* cănătate precară;
* deficienţă acută de minerale şi vitamine;
* calitate proastă a spermei;
* imunitate scăzută;
* boli cronice, precum cancer la testicule, dizenterie cronică, afecţiuni respiratorii.

Remedii naturiste

Nu este posibilă vindecarea în totalitate a acestei afecţiuni cu remedii naturiste, însă unele dintre ele pot ajuta corpul căruia îi sunt administrate medicamentele necesare şi pot ajuta la îmbunătăţirea fertilităţii. Iată câteva dintre remediile naturiste împotriva numărului scăzut de spermatozoizi:

Mango
Acest fruct îmbunătăţeşte numărul de spermatozoizi. Totuşi, mango este un fruct de sezon, nefiind disponibil pe tot parcursul anului. Nectarul de mango poate fi, de asemenea, de ajutor pentru bărbaţii care au această problemă. Poţi bea nectar de mango pentru a compensa ajutorul dat de medicamente.

Usturoi
Acesta este unuldintre cele mai bune remedii pentru ameliorarea numărului de spermatozoizi. Usturoiul remediază problemele legate de fertilitate. Dacă este administrat în mod constant, poate remedia numărul de spermatozoizi. Totuşi, persoanele care suferă de tulburări de digestie nu ar trebui să mănânce în mod constant usturoi.

Banane
Acestea sunt foarte nutritive. Bananele reprezintă surse naturale de sulf şi fier, astfel că, pe termen lung, îmbunătăţesc numărul de spermatozoizi.

Morcovi
Trebuie să mănânci un desert de morcovi cu migdale şi unt degresat, pentru a-ţi îmbunătăţi numărul de spermatozoizi.

Nuci şi seminţe
Mănâncă un amestec din jumătate de castron de seminţe de floarea-soarelui, migdale, fistic, stafide şi acaju. Acestea reprezintă un remediu simplu pentru creşterea numărului de spermatozoizi.

Năut
Când este decojit şi prăjit, năutul consumat în cantităţi reduse îmbunătăţeşte numărul de spermatozoizi.

Curmale uscate
Mănâncă aceste fructe împreună cu fructele arboreluide pâine, miere sau chikku pentru a îmbunătăţi numărul spermatozoizilor.


Autor:
Alexandra Nedelcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *