BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Recomandări și soluții pentru dureri articulare

Suferi frecvent de dureri articulare? Ai și uitat de când nu ai avut o zi fără disconfort? Atunci rândurile următoare sunt pentru tine, pentru că vei găsi câteva soluții pentru această neplăcută problemă. Unele foarte eficiente, care te vor ajuta să ai o viață mai bună.

Nu abuza de antiinflamatoare în caz de dureri articulare

În primul rând, trebuie să știi că foarte multe persoane suferă de dureri articulare, care au drept cauză anumite afecțiuni, precum osteoartrita, reumatism sau artrita propriu-zisă. Din păcate, nu este posibilă eliminarea totală a lor, dar anumite remedii te pot ajuta să le aduci la un nivel suportabil, astfel încât să ai o viață normală.

Nu neglija niciodată recomandările medicului, și evită să abuzezi de antiinflamatoare pentru a simți o oarecare ușurare. De aceea, avem pentru tine câteva recomandări despre cum ai putea ține sub control acele dureri articulare care îți dau viața peste cap.

Să nu treacă o zi fără să consumi ghimbir

Efectele curative pe care le are ghimbirul sunt numeroase, iar printre acestea se află și faptul că este un aliat de nădejde în lupta ta cu durerile articulare. Atunci când vei consuma în fiecare zi ghimbir va fi ca atunci când foloseai medicamente pe bază de ibuprofen pentru dureri, doar că nu vei avea parte de efectele adverse ale acestuia. O lingură de pudră de ghimbir, într-un pahar cu apă, administrată de două ori pe zi este o metodă excelentă pe care o poți încerca și tu.

Suplimente alimentare naturale

Chiar dacă le privești cu neîncredere, să știi că anumite suplimente alimentare naturale pot reprezenta o soluție pentru acele dureri articulare pe care simți că nu le mai suporți. Atenție însă, nu toate sunt la fel de eficiente, și de aceea, pentru a merge la sigur, avem pentru tine chiar și o sugestie: Articular Total, un supliment pentru sănătatea articulațiilor, și pe care îl găsești chiar aici.

Efectele acestuia sunt printre cele mai bune, și de aceea ți le prezentăm și ție:

• Menține sănătatea articulațiilor și crește mobilitatea articulară;

• Ajută la regenerarea oaselor, tendoanelor, cartilajelor și ligamentelor;

• Efect analgezic, reduce durerile articulare;

• Antiinflamator, reduce inflamația articulară;

• Ameliorează simptomele în bolile sistemice;

• Reduce vâscozitatea sângelui, reduce riscul de tromboze;

• Elimină spasmul muscular;

• Imunomodulator.

Renunță la consumul anumitor alimente

Atunci când te confrunți frecvent cu dureri articulare, poate că ar fi bine să fii ceva mai atent la alimentație și să eviți consumul de anumite produse alimentare. Sau, măcar să le reduci, dacă altfel nu se poate.

Primele pe listă sunt produsele lactate, deoarece acestea conțin o proteină care favorizează inflamațiile articulare. Prin urmare, pe cât posibil, uită de lapte și iaurt. Nici carnea roșie nu este cea mai indicată pentru a fi consumată atunci când suferi de dureri articulare, așa că mai bine înlocuiește-o cu altceva.

Fără gluten

După cum probabil știi, majoritatea cerealelor conțin gluten, iar oamenii de știință au ajuns la concluzia că acesta este cauza multor dureri articulare, dar și inflamații. Dacă te numeri printre cei care suferă de artrită, încearcă să nu mai consumi pâine și alte produse de panificație care conțin gluten în următoarea perioadă, și vezi dacă nu cumva te simți mult mai bine.

Ouăle, pe lista de alimente contraindicate

Dacă obișnuiai să mănânci dimineața, la micul dejun, ouă preparate sub diverse forme, să știi că acest aliment delicios putea fi cel care îți cauza multe dureri articulare. Explicația este chiar simplă: gălbenușul acestora conține colesterol, despre care se știe că poate stimula inflamațiile articulare, de unde și disconfortul resimțit.

Ceaiul verde face minuni

Ai mai încercat până acum ceai verde? Îi adori gustul delicios? Atunci este perfect, deoarece acesta este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a ține sub control acele dureri articulare care nu îți mai dădeau pace. S-a ajuns la concluzia că antioxidanții conținuți din plin de acest lichid miraculos aproape sunt responsabili de prevenirea și combaterea artritei. În plus, cu ajutorul ceaiului verde mai dai jos și câteva kilograme în plus, ceea ce nu este chiar atât de rău, nu? Prin urmare, învață-te să consumi dimineața, la micul dejun, o cană cu ceai verde, iar rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară.

Mai multă vitamina E

Toată lumea a auzit de vitamina E, cea a tinereții, așa cum mai este numită. De asemenea, vitamina E este aliatul tău de nădejde pentru a combate artrita și toate efectele neplăcute care sunt asociată cu această afecțiune.

Schimbă-ți stilul alimentar

Aminteam ceva mai sus de anumite alimente care îți sunt interzise atunci când suferi de dureri articulare. Recomandarea specialiștilor este însă, o schimbare totală a stilului alimentar, decizie care va avea o mulțime de efecte benefice. Aceasta presupune o dietă care să fie plină din acele alimente bogată în substanțe care îți ameliorează mult disconfortul resimțit, dar te ajută să ai o dispoziție mult mai bună. Deci, să vedem care ar fi acele alimente care nu au voie să îți lipsească din alimentație.

Fructe și legume proaspete

Fructele și legumele proaspete sunt perfecte atunci când suferi de dureri articulare. Renunță să mai consumi produse congelate sau semipreparate, pentru că acestea nu fac decât să ofere inflamațiilor articulare combustibilul de care aveau nevoie pentru a-și face de cap.

Fructe uscate, dar și semințe precum nuci, fistic sau migdale se află pe lista de produse permise, doar că trebuie să fii ceva mai atent/ă la cantitatea pe care o consumi, pentru că riști să capeți câteva kilograme în plus.

Zeamă de lămâie, oțet de mere și ulei de ficat de cod

În ceaiul tău verde de dimineață ar trebui să se regăsească zeama de la o lămâie, pentru un plus de antioxidanți care te ajută să mai scapi de acele neplăcute dureri articulare. De asemenea, acele alimente bogate în acizi grași Omega 3 sunt indicate, iar atunci când nu le poți consuma, un supliment pe bază de ulei de ficat de cod – câte o linguriță în fiecare zi, reprezintă o mare mână de ajutor.

Nu uita să folosești mai des oțet de mare organic, un remediu natural foarte eficient pentru multe probleme de sănătate, printre care se află și durerile articulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *