BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Fructele de Acai, recunoscute pentru efectul lor antitumoral

Există multe plante pe care natura, în măreția ei, ni le-a pus la dispoziție pentru a reuși să trecem cu bine peste anumite afecțiuni, mai mult sau mai puțin dificile. Printre acestea se află și fructele de Acai, recunoscute în special pentru efectul lor antitumoral. Cu toate acestea, există și multe alte efecte curative ale acestora, iar dacă vrei să afli mai multe dintre ele, citește rândurile următoare.

O adevărată minune a naturii

Efectul antitumoral al fructelor de Acai a fost demonstrat și prin numeroase studii medicale. De asemenea, tot în cadrul acestora s-a observat că aceste fructe sunt una dintre cele mai bune surse natural de antioxidanți. Asta înseamnă că te pot ajuta să ai un sistem imunitar puternic, dar și să îți ofere energia de care ai nevoie. Cu siguranță avem de a face cu unul dintre cele mai sănătoase fructe dăruite de Mama Natură.

O inimă sănătoasă

Din păcate, multe persoane suferă de afecțiuni cardiovasculare, și acestea sunt destul de dificil de ținut sub control folosindu-se în acest sens plante medicinale sau anumite fructe și legume. Cu toate acestea, fructele de Acai sunt indicate în acest scop, deoarece sunt o excelentă sursă de antocianine. Acestea contribuie la reducerea valorilor mari ale colesterolului ”rău”, responsabil, printre altele, și de unele afecțiuni cardiovasculare.

Fructele de Acai sunt pline de sterol vegetali care protejează celulele inimii, și împiedică formarea de cheaguri de sânge.

Efect antiviral

Mai mulți oameni de știință de la Universitatea din Rio de Janeiro au efectuat unele teste în urma cărora au observat că administrarea de extract din fructe de Acai reprezintă o metodă excelentă de a-ți feri organismul de infecțiile virale, dar și cele parazitice.

Slăbești mai ușor

Niciodată reprezentantele sexului frumos nu se declară satisfăcute de felul în care arată, iar kilogramele în plus sunt sursa nemulțumirilor multora dintre ele. Din acest motiv, încearcă tot felul de diete, mai mult sau mai puțin corecte, care să le ajute să scape de excesul ponderal. Lucrurile ar fi mult mai simple pentru ele, și chiar ceva mai rapide, dacă în stilul lor alimentar ar fi introduse și fructele de Acai. Dar, pentru că sunt destul de dificil de procurat, anumite suplimentare care îl conțin printre ingrediente ar putea fi ajutorul de care au nevoie.

O piele frumoasă și sănătoasă

În afară de efectul antitumoral demonstrat prin multe studii științifice, fructele de Acai sunt recunoscute și pentru faptul că pot reprezenta aliatul tău de nădejde atunci când îți dorești să ai parte de o piele frumoasă și sănătoasă. Conținutul ridicat de antioxidanți pe care îl au acestea i-au determinat pe cei care lucrează în industria frumuseții să le introducă pe lista de ingrediente al multor produse cosmetice. Reprezintă o alternativă naturală, și chiar mult mai eficientă, de a reuși să ai tenul dorit, decât multe dintre ingredientele chimice folosite până acum.

Sănătate celulară

Ceva mai sus aminteam de antocianine. Ei bine, se pare că acestea sunt esențiale atunci când ai în vedere sănătatea celulară. Prin efectul de protecție pe care îl au, antocianinele sunt cea mai bună metodă prin care îți ajuți celulele să lupte cu succes împotriva radicalilor liberi.

Efect antitumoral

Fructele de Acai sunt o excelentă sursă naturală de vitamina C, dar și acid elagic, combinație despre care oamenii de știință susțin că te ajută să previi cancerul, dar are și un efect antitumoral eficient. Poți să încerci și tu un supliment alimentar natural care îl are printre ingrediente, și pe care îl poți găsi chiar aici.

Extracte Esențiale, ajutorul tău la nevoie

Extracte Esențiale reprezintă un excelent supliment alimentar cu efect antitumoral, antioxidant, regenerant. Acesta este recunoscut pentru efectele sale pozitive, dintre care enumerăm și noi câteva:

• Efect puternic antioxidant, datorită conținutului crescut de flavonoizi, polifenoli și antioxidanți vegetali, diminuează acțiunea nocivă a radicalilor liberi și reduce riscul de apariție a proceselor degenerative;

• Preîntâmpină formarea și proliferarea celulelor tumorale, având efect și asupra modificărilor cromozomiale (mutageneza);

• Îmbunătățește funcția digestivă și a ficatului, efect hepatoprotector. Ameliorează secreția, digestia și absorbția substanțelor nutritive;

• Excelent adjuvant în cazul bolilor cronice și de consumpție;

• Reglează funcția sistemului circulator și cardiovascular, reduce riscul de formare a plăcilor de ateroscleroză, împiedică formarea trombusurilor, mărește elasticitatea capilarelor;

• Scade nivelul LDL colesterolului și a trigliceridelor serice;

• Potențează funcția sistemului imunitar, crește imunitatea celulară și umorală;

• Efecte antihistaminice, antialergice;

• Adjuvant în cazul afecțiunilor cutanate (acnee, vitiligo, psoriasis);

• Împiedică apariția complicațiilor pe termen lung ale diabetului zaharat;

• Contribuie la menținerea sănătății ochilor.

Ține deoparte semnele îmbătrânirii premature

Un stil alimentar haotic, odihna insuficientă, hidratarea necorespunzătoare, abuzul de anumite medicamente, razele puternice ale soarelui, poluarea și nu numai, fac ca pielea noastră să nu mai fie atât de sănătoasă și luminoasă pe cât ne-o dorim. Printre metodele naturale pe care le poți încerca pentru a ține cât mai departe semnele îmbătrânirii premature – coșmarul tuturor femeilor, ar putea fi consumul de fructe de Acai, sau de suplimente alimentare care îl au în compoziție. Este suficient să amintim doar că o singură boabă din acest fruct cu adevărat miraculos conține de aproximativ 10 ori mai mulți antioxidanți decât boabele de struguri și de două ori mai mulți decât preferatele multora, afinele.

O viață sexuală mai bună

Atunci când jumătatea masculină a cuplului simte că viața sa sexuală nu mai este chiar atât de activă, din cauză că libidoul este la un nivel de scăzut, fructele de Acai sunt din nou, la datorie. Unele studii au scos în evidență și faptul că acestea ar contribui la creșterea circulației sângelui în organism, ceea ce înseamnă că și viața sexuală va fi mult îmbunătățită.

Un adevărat ajutor de nădejde

Efect antitumoral, regenerant, și multe altele. Toate acestea la un loc, grație unui singur element comun: fructele de Acai. Renunță să îți mai faci rău singur și să îți ataci organismul cu tot felul de produse care conțin multe ingrediente chimice, și optează pentru darurile pe care natura ni le-a pus la dispoziție. Fructele de Acai se numără printre ele, așa că profită de efectele lor benefice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *