BioElemente în presă, Sănătate

Somnul bebelușului, mai simplu cu aceste remedii eficiente

Majoritatea proaspeților părinți se plâng de faptul că somnul bebelușului lor este departe de ceea ce își imaginau ei că va fi. Multe nopți albe, cu treziri dese, fac ca ”meseria” de părinte să nu fie chiar atât de ușoară cum părea, privind din afară. Din fericire, există și mici trucuri care te pot ajuta, iar rândurile următoare sunt special pentru tine, cel care ai și uitat de când nu ai mai dormit o noapte întreagă!

Somnul bebelușului, o adevărată provocare

Pentru ca somnul bebelușului să fie unul liniștit, cu măcar câteva ore legate peste noapte, părinții sunt în stare de multe. Să-l legene ore în șir, să se plimbe cu el prin casă, să îl obosească înainte de culcare, sperând de fiecare dată într-o minune, ceva care să îl facă pe cel mic să doarmă mai bine. Speranțe deșarte! Sau, cel puțin așa păreau lucrurile până acum! Avem câteva sugestii, numai bune să îți vină în ajutor, și pe care le poți încerca!

Un bebeluș flămând este unul agitat

Ai terminat cu băița, masajul, ai schimbat și scutecul… Totul pare perfect, nu? Cu toate acestea, verifică dacă nu cumva micuțului îi este foame și, în acest caz, hrănește-l. Un bebeluș flămând este unul agitat, și chiar dacă în primă fază va adormi, se va trezi mult mai repede, pentru că îi este foame.

Rutina face bine

Noi, adulții, ne ferim cât putem de rutină, și chiar nu ne plac zilele care par trase la Xerox. Atunci când vine vorba despre somnul bebelușului tău, trebuie să reții un lucru: în cazul lui, rutina este chiar indicată. De aceea, încearcă să îi faci un program, pe care să îl respecți fie fiecare dată. În acest fel, puiul tău va recunoaște mai ușor când este vorba despre somn. Citește-i o poveste, jucați-vă un joc, cântă-i… De fapt, înainte de culcare, rutina unui bebeluș ar trebui să fie aceasta: joacă, spălat, masaj, hrănit, spus o poveste și somn.

Nu-l culca la ore târzii

În speranța că se va odihni mai bine noaptea, mulți părinți își pun copilul la somn destul de târziu. Total greșit, sunt de părere specialiștii, care consideră că somnul bebelușului ar trebui să înceapă pe la ora 20.00, și vei vedea că și trezirile peste noapte nu vor mai fi atât de dese. Stabilirea unui program strict, încă din primele luni de viață, îl ajută enorm, și te face și pe tine să fii ceva mai odihnit/ă.

Fără elemente care să îi distragă atenția

Pentru ca somnul bebelușului să fie unul liniștit, este important ca în jurul lui să nu se afle acele elemente care să îi distragă atenția. Un spațiu curat, cu o temperatură ambientală plăcută, și fără obiecte colorate sau zgomotoase în imediata lui apropiere îi sunt suficiente acestuia pentru ca somnul să nu întârzie să apară și, mai ales, să țină măcar 3 – 4 ore legate.

Suplimente alimentare

Dacă nimic din cele de mai sus nu pare să aibă efect, discută cu medicul pediatru dacă nu există ceva suplimente alimentare care pot fi administrate celui mic și care să contribuie la un somn liniștit al acestuia.

Suplimentul alimentar Esyon, pentru nou născuți și copii mici, reprezintă soluția naturală optimă pentru somnul liniștit și eliminarea durerilor abdominale cauzate de colici. Datorită sinergiei componentelor naturale, favorizează un somn liniștit și relaxant, iar acum îl poți găsi chiar aici.

Un somn odihnitor și relaxant

Somnul bebelușului poate fi reglat de Esyon, produs cu formulă specială ce conține extracte naturale de tei, melatonină, passiflora, mac californian și vitamina B6. S-a demonstrat științific că 80% dintre bebelușii în vârstă de trei luni se trezesc noaptea și au nevoie de ajutor pentru a adormi din nou. La șase luni, 75% dintre copii se trezesc noaptea cu regularitate. La vârsta de un an, jumătate din copii îincă se trezesc noaptea și plâng sau sunt agitați. Melatonina reduce timpul necesar până la adormire, iar vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii. Celelalte extracte ajută la relaxare și la reducerea stresului.

Calmarea individuală poate fi de ajutor

În mod surprinzător, când nimic nu pare să funcționeze, este posibil ca tocmai calmarea individuală să fie soluția la problemele puiului tău cu somnul. Deși poate părea dificil, încearcă să vezi dacă nu poţi să îţi laşi bebeluşul să se liniştească singur după primele câteva săptămâni.

Tot ce trebuie să faci este să așezi bebeluşul în pătuţ când se află într-o stare relaxată, apropiată cât mai mult de somnolenţă şi să observi cum reacționează mica ta minune. Ai putea rămâne plăcut surprinsă ca micuţul tău poate să adoarmă fără prea multe clipe de agitaţie. Dacă miracolul s-a produs, nu va trebui să revii lângă el până la următoarea masă. Cu toate acestea, dacă bebeluşul începe să fie foarte agitat, este mai bine să revii la el și să îl linişteşti.

Cântă-i cântece relaxante de leagăn

Să știi că somnul bebelușului tău ar putea fi mult mai liniștit dacă ți-ar auzi vocea. Așadar, cântă-i înainte de a-l pune la culcare, și vei vedea că la sunetul vocii tale acesta se va calma mult mai repede și nu îi va fi atât de greu să adoarmă. Cântă cu o voce joasă, liniștită, pentru că zgomotele prea puternice l-ar putea deranja.

Lămpi de veghe

Pentru unii bebeluși, lumina de la unele lămpi de veghe este chiar relaxantă și îi ajută să doarmă mai bine. De asemenea, și ție îți va fi mult mai ușor, atunci când de trezești ca să îl schimbi sau să îl hrănești peste noapte.

Saci de dormit/înfășat

S-a observat, de asemenea, că somnul bebelușului, sau cel puțin al unora dintre ei, este unul mult mai liniștit atunci când sunt înfășați sau dorm într-un sac de dormit. Poți încerca și tu să vezi dacă nu cumva și puiul tău se numără printre ei.

Noaptea este pentru somn

Hrănirea consistentă și regulată a celui mic pe timpul zilei va face ca noaptea să nu se mai trezească pentru a cere de mâncare. De aceea, rutina înainte de culcare, o lumină de veghe și fără elemente stimulante în jurul lui reprezintă metode care să îl ajute să înțeleagă diferența dintre noapte și zi. Somnul bebelușului nu trebuie să fie o corvoadă pentru părinți, așa că încearcă să găsești metoda cea mai potrivită pentru voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *