BioElemente în presă, Sănătate

Scapă de insomniile verii, cu remedii din natură!

Sezonul estival și-a intrat deja în drepturi, primele călduri au apărut, și o dată cu ele își fac simțită prezența și insomniile verii. Chiar și persoanele care în mod normal nu au probleme cu somnul pot avea acum dificultăți în ceea ce privește odihna, în special din cauza căldurilor mari. Din fericire, există și soluții naturale, așa că nu te grăbi să ceri medicului tău să îți prescrie ceva medicamente care să te ajute să dormi așa cum trebuie. Pentru că vorbim despre plante, nu există riscul instalării dependenței.

Insomnia, mai frecventă decât ai crede

Ritmul de viață contra cronometru, stres cât cuprinde, alimentația haotică, lipsa de mișcare, consumul de anumite medicamente, toate sunt cauze care pot duce la apariția insomniilor. De fapt, susțin specialiștii, insomnia este o afecțiune des întâlnită în zilele noastre.

Există trei tipuri de insomnie, respectiv tranzitorie – care ține de regulă câteva zile, intermitentă – pe termen scurt, sub trei săptămâni, și cronică – atunci când vorbim despre imposibilitatea de a te odihni așa cum trebuie pentru o perioadă mai mare de trei săptămâni.

1 din 4 persoane suferă de insomnie

Pentru a se odihni corespunzător, iar organismul să se refacă după provocările la care a fost supus pe parcursul zilei, un adult fără probleme de sănătate are nevoie de 6 – 8 ore de somn, în timp ce copiii sau persoanele în vârstă de 8 – 10 ore. Cu toate acestea, puține persoane reușesc să doarmă suficient. Se pare că 1 din 4 persoane se plânge că suferă de insomnie.

Atenție la ce poate declanșa insomnia!

Pentru a fi combătute, tulburările de somn cum sunt și insomniile verii, trebuie să fie analizate pentru a observa ce anume le cauzează. Fie că este vorba despre o cină târzie și prea sățioasă, consum de alcool, situații stresante, disfuncţii la nivelul creierului şi al sistemului nervos, excese fizice și/sau intelectuale, muncă în schimburi sau în ture de noapte, surmenaj, administrarea de anumite medicamente pentru diferite afecțiuni.

Tratamente din natură pentru insomnile verii

În încercarea de a se odihni așa cum trebuie, cei mai mulți dintre oameni apelează la specialiști pentru a le prescrie medicamentele necesare. Cu toate acestea, există numeroase plante care pot fi consumate cu încredere, pentru că pot remedia această problemă, fără să existe riscul instalării dependenței.

Toată lumea a auzit de infuzia din flori de tei, din rădăcini de valeriană, din flori de lavandă, care au efecte calmante și care te pot scăpa de această problemă.

O mână de ajutor nu strică niciodată

Pentru cei care se confruntă în această perioadă cu insomniile verii, avem și noi o recomandare. Este vorba despre un supliment alimentar de la Equilibra cu extract din rizomi de valeriană, ce conține un fitocomplex bioactiv cu proprietăți calmante și de inducere a somnului liniștit, și care poate fi procurat de aici. Acizii și uleiurile volatile din plantă au rol de mediator chimic ce determină excitabilitatea neuronală, de aceea acționează ca sedativ, ca un calmant.

Recomandări pentru un somn liniștit

Specialiștii vor să le vină în ajutor celor care se confruntă cu probleme ale somnului, chiar dacă este vorba despre ceva sporadic, cum sunt și insomniile verii. Dacă le vei respecta, aceștia sunt de părere că nu vei fi nevoit să apelezi la medicamente pentru a te putea odihni așa cum trebuie.

Aerisește înainte de culcare

Aerul curat face adevărate minuni. De aceea, se recomandă să aerisești camera înainte de culcare. Pe perioada verii, poți dormi chiar cu geamul deschis, deoarece chiar dacă temperaturile sunt mai ridicate, prin simplul faptul că se produce recircularea aerului, ai parte de puțină răcoare. Și astfel, insomniile verii nu mai sunt o problemă atât de presantă.

Atenție la aerul condiționat

În încercarea de a se odihni așa cum trebuie, mulți oameni decid să pornească aerul condiționat pe perioada cât dorm. Total greșit, susțin specialiștii, care sunt de părere că procedând astfel riști să te îmbolnăvești. Dacă simți că nu reușești să te răcorești, pornește aparatul cu jumătate de oră înainte de somn, pentru că este suficient. Se va răcori, iar tu îți vei putea ține sub control insomniile verii.

Un duș călduț înainte de somn face minuni

Înainte de culcare, fă un duș călduț. Te va relaxa și chiar te va răcori mai bine. De asemenea, poți folosi un gel de duș cu un miros plăcut pentru tine. După duș, nu folosi deodoratul sau parfumul, lasă corpul să respire, și te vei odihni și tu mai bine.

O cină ușoară

Cei mai mulți dintre noi mănâncă pe fugă pe tot parcursul zilei, iar când ajung seara acasă, parcă vor să recupereze tot ce au pierdut. Cina devine astfel, cea mai importantă masă a zilei, iar cantitatea de alimente consumată devine chiar exagerat de mare. De aici și problemele cu somnul și chiar acumularea de multe kilograme în plus.

Prin urmare, specialiștii sunt de părere că este necesat ca masa de seară să fie una ușoară, fără alimente grele, pline de grăsime, și să fie luată cu măcar trei ore înainte de somn. O salată sau o supă reprezintă varianta ideală.

Fără alcool înainte de culcare

Mulți dintre cei care se confruntă cu insomniile verii cred că un pahar, chiar două de alcool înainte de culcare le-ar aduce odina dorită. Din păcate pentru ei, efectul acestuia va fi cel invers. Specialiștii în problemele somnului susțin că ar trebui să se evite consumul de alcool cu cel puțin trei ore înainte de somn. În caz contrar, vei avea parte de un somn agitat, vei transpira, iar odihna mult dorită va fi tot mai departe de tine.

Renunță la cafea și energizante

Cei mai mulți oameni consumă cafea și/sau energizante pentru a se menține în formă pe parcursul zilei și a duce la bun sfârșit sarcinile pe care și le-au propus. Cu toate acestea, pentru a nu avea probleme cu somnul peste noapte, este indicat să se renunțe la consumul acestora după ora 16.00. În caz contrar, riști să faci noapte albă. Pentru un pic de energie, poți consuma sucuri naturale, proaspăt stoarse, care îți vor oferi și multe vitamine și minerale.

Tu cum procedezi pentru a te odihni așa cum trebuie? Ai vreun remediu natural care nu dă greș niciodată? Așteptăm răspunsurile tale în secțiunea de comentarii.


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *