BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Alimentația corectă previne cancerele gastrice

Afecțiunile sistemului digestiv, în care sunt incluse și cancerele gastrice, sunt în strânsă legătură cu stilul alimentar al persoanei. Prin stil alimentar se înțelege atât cantitatea, cât și calitatea alimentelor care, de cele mai multe ori, sunt pline de aditivi și alte substanțe care ”pun pe butuci” organismul. De aceea, o alimentație corectă, cu produse naturale, este primul pas atunci când vine vorba de a preveni cancerele gastrice.

Fitoterapia și cancerele gastrice

Alături de o alimentație sănătoasă, fitoterapia are un rol care nu poate fi deloc neglijat. Există numeroase plante care au efecte benefice în ceea ce privește prevenirea, ameliorarea și chiar tratarea anumitor tumori maligne, între care se află și cancerele gastrice.

Lasă natura să îți vină în ajutor

Natura, în măreția sa, cuprinde toate plantele de care omul are nevoie pentru a învinge chiar și cele mai grave maladii. Pornind de la această certitudine, mai mulți oameni de știință de peste Ocean, împreună cu mai mulți medici din România, au colaborat și au creat Oncoforte, un produs 100% natural și pe care îl poți găsi doar aici. Potrivit celor au făcut acest lucru posibil, avem de a face cu un tratament natural pentru cancer care chiar are efect, chiar dacă deocamdată nu este recunoscut în mod oficial.

Un sprijin pentru a preveni, dar și trata cancerul

Pentru a se observa în mod corect beneficiile pe care Oncoforte le aduce organismului, au fost realizate mai multe studii medicale. Concluzia unanimă la care au ajuns toți cei care au realizat aceste cercetări a fost cum că Oncoforte reprezintă un remediu natural pentru cancer care conține cantitățile optime de substanțe de care organismul are nevoie pentru a face față cu brio provocărilor acestei afecțiuni, dar și pentru a preveni dezvoltarea tumorilor maligne.

Beneficiile Oncoforte pentru organism

Beneficiile pe care acest produs le aduce organismului sunt nenumărate. Astfel, acesta contribuie la reducerea proliferării celulelor tumorale, reglează activitatea sistemului imunitar afectat de chimioterapie, reduce semnificativ procesele de oxidare celulară (stres oxidativ), reglează circulația sangvină și nu numai. Nu mai puțin de 26 de componenți activi și 5 ingrediente inactive intră în compoziția sa, ceea ce îl face un tratament natural împotriva cancerului, cu acținui deosebit de eficace. De asemenea, nu are efecte adverse.

Un stil de viață sănătos contează enorm

Aminteam ceva mai sus de importanța unui stil de viață sănătos atunci când vine vorba de a preveni cancerele gastrice. Aceeași recomandare rămâne valabilă și în ceea ce privește momentul s-a primit diagnosticul. Împreună cu tratamentul de la medic, Oncoforte și o viață sănătoasă, șansele de vindecare sunt mult mai mari.

Oncoforte este cel care se ocupă de anihilarea radicalilor liberi care sunt responsabili de afectarea celulelor și transformarea lor în celule tumorale. Fiind o bună sursă de flavonoizi, polifenoli și antioxidanți vegetali, Oncoforte duce la diminuarea semnificativă a acțiunii nocive a radicalilor liberi, și astfel previne. apariția proceselor degenerative.

Printre alte beneficii aduse de Oncoforte mai amintim: îmbunătățirea semnificativă a activității sistemului imunitar, creșterea oxigenării celulare, reglarea fluxului sanguin, inflamația celulară și durerile sunt reduse, starea generală este mult mai bună, organismul mai rezistent, metabolismul energetic celular are parte de o reglare, iar îmbătrânirea celulară este mult încetinită.

Cancerele gastrice au nevoie de un regim aparte

Atunci când vine vorba despre cancerele gastrice, trebuie ca atât bolnavul, cât și cei dragi lui, să înțeleagă că este nevoie de un regim alimentar aparte. Trebuie, așadar, să se controleze ”la sânge” consumul de alimente – care nu are voie să depășească un anumit plafon caloric; să se renunțe total la grăsimile animale și carnea roșie (în special de porc); trebuie crescut aportul de fibre vegetale, absolut necesare pentru protecția mucoasei intestinale și pentru prevenirea cancerului de colon, rect și intestine; și evitarea consumului de substanțe cancerigene, cum ar fi nitriții.

Alimente interzise

Cancerele gastrice sunt destul de greu de suportat, în special și din cauza restricțiilor alimentare. Pentru o persoană obișnuită să mănânce bine, ba chiar și normal, este destul de dificil să renunțe la anumite alimente. Există o listă cu alimente total interzise, deoarece favorizează declanșarea acestei afecțiuni, sau în cazul în care boala a fost deja diagnoticată, îi pot grăbi evoluția. Astfel, se interzice carnea de porc, de oaie, de berbec, bivol, grăsimile animale, slănina, mezelurile, afumăturile, vânatul, conservele, rântașul și prăjelile de orice fel.

Stil de viață vegetarian

În cazul cancerelor gastrice, este de preferat ca bolnavul să se axeze mai mult pe o alimentație vegetariană. Multe legume și fructe proaspete, care să fie consumate fără a fi preparate termic, sunt chiar indicate. La fel și sucurile naturale.

Pentru că organismul are nevoie și de proteine, acestea vor fi luate din pește, pasăre, soia, orez, lapte de capră, lapte acru, brânzeturi nefermentate și puține ouă. Se mai poate consuma pâine integrală (graham – 200 g/zi), grâu germinat, tărâțe, oțet de mere, hrișcă, nuci, alune, dar în cantități rezonabile.

Uleiul de măsline nu trebuie să lipsească

Potrivit specialiștilor, uleiul de măsline este necesar persoanelor care suferă din cauza cancerelor gastrice. Acesta este o bună sursă de polifenoli, care au acțiune antioxidantă în prevenirea afecțiunilor oncologice.

Fructe și legume permise

Aminteam, ceva mai sus, de alimentele interzise. De data aceasta avem o listă cu alimente permise, și care îi pot oferi organismului slăbit acele vitamine, minerale și nutrienți, de care are nevoie. În această categorie se regăsesc: pătrunjelul, spanacul (într-un smoothie sau o salată este chiar delicios), sfecla roșie, țelina, morcovul, varză alba, conopida, castraveții, fasolea păstăi, mazărea boabe, roșii, ceapă, usturoi, praz, ridichi și cartofi. În cazul cartofilor, se recomandă ca aceștia să se consume copți, iar nu prăjiți sau fierți.

La capitolul fructe, aici regăsim: mere roșii, struguri, cireșe, vișine, piersici, gutui, lămâi, portocale, zmeură, căpșuni, afine, coacăze și alte fructe de pădure.

Recomandări de la specialiști

Există, de asemenea, o serie de recomandări ale specialiștilor, care pot contribui la starea de bine. Astfel, este permisă folosirea plantelor aromatice autohtone pentru condimentarea alimentelor; se recomandă 4 – 5 mese zilnic, să se renunțe total la consumul de alcool și țigări (unde este cazul), și pe cât posibil efectuarea zilnică a unor exerciții fizice ușoare și/sau plimbări în aer liber.

Nu este un drum ușor, este nevoie de multă muncă, dar este posibil ca și cancerele gastrice să poată fi ținute deoparte! Fii și tu printre cei care pot spune: ”am învins”!


Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *