Ficatul este unul dintre cele mai importante organe, și îndeplinește aproape 500 de funcții în organismul nostru. Din păcate, de cele mai multe ori ”uităm” să-i acordăm importanța cuvenită, și îl asaltăm cu tot felul de obiceiuri nocive, cu un stil alimentar dezordonat și altele asemănătoare. Dar acum STOP, este timpul să te preocupi mai mult despre ce înseamnă un ficat sănătos. Pentru a-ți veni în ajutor, avem pentru tine câteva sugestii.
Nu-ți încărca inutil ficatul
După cum probabil că știi, ficatul este acel organ care are drept principală funcție eliminarea toxinelor din organism, ceea ce le ajută pe celelalte organe să funcționeze așa cum trebuie. Pentru a reuși însă să elimine toate toxinele, ficatul trebuie ajutat să-și îndeplinească această funcție. De aceea, dacă vrei un ficat sănătos, încearcă să nu-l încarci inutil: ai grijă la stilul tău alimentar, la consumul de țigări și alcool, la abuzul de anumite medicamente, la poluare, la gradul de stres și multe altele.
Cum să ai un ficat sănătos
Nu este nevoie să insistăm pe faptul că un ficat obosit și plin de toxine este unul care nu mai funcționează așa cum trebuie. De aceea, din când în când, ar trebui să îți îndrepți atenția către detoxifierea ficatului. Avem pentru tine câteva recomandări ca să ai un ficat sănătos, și care funcționează la capacitate maximă.
Apă caldă cu lămâie
Ai auzit desigur de recomandarea multor medici ca să bei dimineața, pe stomacul gol, un pahar de apă caldă cu lămâie. Te asigurăm că este unul dintre cele mai benefice obiceiuri prin care îți poți ajuta ficatul să fie unul sănătos. Acest simplu gest te ajută să elimini mai ușor toxinele din organism, îți stimulează metabolismul și, în plus, dacă aveai ceva probleme cu tranzitul intestinal, acestea vor deveni curând o amintire.
Ia suplimente pentru regenerarea ficatului
Uneori, atunci când vine vorba despre regenerarea ficatului, o mână de ajutor în plus nu strică niciodată. De aceea, nu de puține ori este indicată și administrarea de suplimente alimentare. Dar pentru că oferta este una generoasă, și chiar nu știi ce să alegi, avem noi o soluție pentru tine. Este vorba despre un produs natural, cu efecte garantate, și pe care îl poți găsi chiar aici.
Hepato Vital, un supliment pentru regenerare și protecție hepatică, poate fi soluția la problemele tale deoarece:
• Detoxifică și regenerează celulele hepatice, eficient în procesele de eliminare a substanțelor dăunatoare din organism;
• Reglează toate funcțiile ficatului, normalizează valorile crescute ale parametrilor biochimici serici;
• Protejează celulele ficatului de acțiunea factorilor nocivi toxici, chimici;
• Adjuvant important în cazul afecțiunilor cronice ale ficatului (hepatite cronice de etiologie virală, toxică, alimentară, idiopatică, steatoză hepatică, ciroză hepatică);
• Adjuvant important în cazul cancerului hepatic, alte neoplazii în perioada tratamentelor chimioterapice și radioterapice (favorizează detoxifierea și eliminarea produșilor rezultați din degradarea metabolică).
Bea apă
Apa este esențială pentru un ficat sănătos. Din păcate, cei mai mulți dintre noi suntem repetenți la capitolul hidratare, și nu de puține ori ne dăm seama seara că nu am băut decât vreo două pahare de apă, și acelea printre picături cum se spune. Total greșit, susțin specialiștii, care ne dau asigurări că o hidratare corectă este unul dintre cele mai bune tratamente dacă vrei să ai grijă de sănătatea ficatului tău. Între 6 și 8 pahare de apă pe zi este cantitatea necesară. Drept bonus, și rinichii tăi vor funcționa mai bine, aspectul pielii va fi mult îmbunătățit, și vei reuși să mai scapi și din acele kilograme în plus care te necăjeau.
Evită anumite alimente
Cel mai probabil, și stilul tău alimentar poate fi caracterizat într-un cuvânt: haotic. De aceea, încearcă să schimbi ceva aici. Mai întâi, renunță la alimentele procesate, pastele făinoase și zahărul. Acestea vor fi transformate în colesterol ”rău”, despre care știi și tu cât este dăunător pentru organism. Îndreaptă-ți atenția către mai multe fructe și legume proaspete, iar preparatele pe care le consumi să fie pregătite mai mult la aburi și la cuptor, iar nu prăjite.
Ceai de rădăcină de păpădie
Un ficat sănătos are în ceaiul de rădăcina de păpădie unul dintre cei mai importanți aliați. Efectele sale benefice în ceea ce privește curățarea ficatului au fost observate încă din Antichitate. De aceea, încearcă să consumi măcar două căni pe zi din acest ceai, și vei observa cu siguranță efectele pozitive. Totodată, consumul de ceai de rădăcină de păpădie este indicat și celor care urmează o dietă, pentru că te ajută să ajungi mai ușor la kilogramele dorite.
Consumă usturoi
Usturoiul este de neînlocuit atunci când vine vorba despre întărirea sistemului imunitar. Dar știai că efectele sale benefice asupra organismului sunt mult mai numeroase, iar printre acestea se află și faptul că grație substanțelor sulfuroase pe care le conține, are loc activarea enzimelor, de care ai nevoie pentru un ficat sănătos. Prin urmare, începe să-l consumi mai des, deși este o recomandare oarecum de prisos, pentru că românii sunt mari amatori de usturoi, și puține sunt preparatele pe bază de carne sau pește care să nu îl conțină printre ingrediente.
Ceai verde pentru eliminarea grăsimilor
Ca multă lume, ai auzit și tu de ceaiul verde, și de beneficiile acestuia pentru sănătate, dintre care cel mai cunoscut este cel că te ajută să scapi de problemele cu greutatea. De asemenea, ceaiul verde este ajutorul naturii pentru a avea un ficat sănătos. Astfel, în urma unor studii medicale s-a observat că îți protejează organismul împotriva hepatitelor virale și poți elimina mai ușor grăsimile care îți încarcă ficatul. Încearcă-l, e chiar delicios!
Varza de Bruxelles te scapă de toxine
Deși nu este prea folosită în bucătăria românească, varza de Bruxelles este foarte sănătoasă. Această micuță legumă este recunoscută pentru faptul că te ajută să scapi de toxinele acumulate în organism, și de aceea specialiștii îți recomandă să o folosești şi în cazul detoxifierii ficatului.
Știai despre aceste obiceiuri care te ajută să ai un ficat sănătos? Tu ce mai faci pentru a scăpa de toxinele acumulate în organism? Așteptăm impresiile tale, dar și remedii naturiste care au avut efect, în secțiunea de comentarii!
Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!