BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate, Sport

Cum să scapi de celulită la tine acasă!

Îți dorești foarte mult să scapi de celulită, dar cu toate acestea nimic nu pare că are efect. De fapt, după cum spun specialiștii în domeniu, faci o singură greșeală: renunți prea ușor. Pentru a putea scăpa de celulită este nevoie de multă muncă, disciplină și voință. Dar rezultatul final merită orice, pentru că nu te vei plânge de aspectul de coajă de portocală al pielii tale.

Ce este celulita?

Tot spui că vrei să scapi de celulită, dar cu toate acestea nu știi prea bine ce este aceasta. De fapt, este vorba despre o acumulare de țesut adipos (grasime) subcutanat la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor. Și, deși nu este o afecțiune care să îți pună în pericol sănătatea, multe femei se simt deranjate de ea, deoarece este inestetică, și te face să fii complexată cu privire la aspectul corpului tău.

Cauzele celulitei

Există numeroase cauze care stau la baza apariției celulitei. Un stil de viață dezordonat, dieta necorespunzătoare, fluctuațiile de greutate, hidratarea incorectă, sedentarismul, consumul de alcool și tutun, chiar și purtarea de anumite piese vestimentare, prea strâmte. Dar, nu-ți face griji, suntem aici pentru tine și îți vom oferi câteva metode prin care să scapi de celulită chiar la tine acasă!

Poți sau nu să scapi de celulită?

Multe dintre urmașele Evei sunt de părere că nu poți să scapi de celulită, așa că au preferat să se resemneze. Cu toate acestea, specialiștii în industria cosmetică sunt de părere că lupta cu aspectul de coajă de portocală al pielii poate fi câștigată. Nu este necesar să urmezi tratamente scumpe și îndelungate la saloanele de remodelare corporală, trebuie doar să respecți anumite recomandări, și vei vedea și singură că rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară.

Schimbă-ți stilul alimentar

Prima, și cea mai importantă regulă de care trebuie să ții cont atunci când vrei să scapi de celulită este să îți schimbi stilul alimentar. Dacă erai genul care mânca multe produse de tip fast-food sau patiserie, iar singurele legume pe care le consumai erau cartofii prăjiți, atunci este și normal să te plângi de celulită. Alege să ai o piele frumoasă, și muncește pentru ea. Renunță la prăjeli și consumă preparate pregătite la cuptor, la abur sau fierte. Fructele și legumele proaspete nu trebuie să-ți lipsească. Nu-ți face griji, nu vei muri de foame: din contră, vei descoperi cât de delicioase sunt, în realitate, alimentele sănătoase.

Mai puțină sare

Dacă vrei să scapi de celulită, redu consumul de sare. Aceasta este cea de-a doua regulă pe care trebuie să o respecți. Învață să te ”joci” cu condimentele, și vei observa că pentru a fi delicios, un preparat nu are nevoie de multă sare. Consumul excesiv de sare înseamnă că vei suferi de retenție de apă, ceea ce îți va afecta aspectul pielii, dar și de hipertensiune arterială. Nu mai aștepta, începe chiar acum să faci o schimbare în acest sens!

Un mic truc, de efect

Ai început să respecți recomandările de mai sus, dar parcă simți că ai nevoie și de un impuls, pentru ca lucrurile să se miște mai repede pe acolo. Avem o soluție pentru tine, un supliment alimentar de la Equilibra cu efecte benefice împotriva celulitei, cu un conținut bogat în vitamina C și E, beta caroten, biotină și cupru, pe care îl poți găsi chiar aici. La ingredientele anterioare se adaugă și extracte de alge brune, rădăcină de păpădie, ananas. Botina, ca parte a complexului de vitamine B, joacă un rol important în producerea energiei în organism.

Vitamina E uleioasă este un antioxidant solubil în lipide, ne protejează pielea de lumina ultravioletă și previne deteriorarea celulelor sub acțiunea radicalilor liber. Vitamina C susține colagenul, proteina principala care se regăsește în țesutul conjunctiv și ajută la buna funcționare a vaselor de sânge. Un nivel optim de cupru în organism previne îmbătrânirea prematură și creșterea capacității energetice a organismului. Cellu-Light este un drenant ce susține metabolismul energetic al celulelor și protecția acestora împotriva stresului oxidativ, ajută la menținerea sănătății țesuturilor conjunctive.

Mișcare, mișcare, cât mai multă mișcare

Un stil de viață sedendar, din care mișcarea fizică lipsește aproape cu desăvârșire se numără printre cauzele care pot duce la apariția celulitei. De aceea, încearcă să faci mișcare din orice, să fii cât mai activă, și vei vedea imediat diferențele. Măcar jumătate de oră pe zi de activitate fizică susținută vor face minuni pentru aspectul pielii tale, dar și întreg organismul va funcționa mai bine. Drept bonus, vei observa și că ai reușit să mai scapi și de câteva dintre kilogramele în plus care nu se mai dădeau duse de pe șoldurile tale. Dacă nu ești genul care să meargă la sală, atunci jogging sau înot sunt niște soluții bune ca să scapi de celulită.

Îngrijrea pielii

Îngrijrea pielii trebuie să devină o rutină de la care nu ai voie să te abați dacă vrei să scapi de celulită. Nu este nevoie acum să cheltuiești sume enorme pe produse scumpe care nu-și merită banii. Poți cumpăra un gel natural cum este cel de aici, sau poți să prepari singură acasă un scrub cu zaț de cafea, zahăpr sau chiar mălai. Aplică acest tratament după fiecare duș, și insistă mai multă asupra zonelor mai delicate. Nu va dura prea mult până ce vei vedea rezultatele pe care le aștepți.

Masaj împotriva celulitei

Masajul este o metodă foarte bună pe care o poți folosi ca să scapi de celulită. Poți merge la un salon specializat, sau poți căuta pe internet câteva metode de masaj pe care le poți experimenta chiar acasă. În urma acestuia, pielea ta va fi mult mai fermă, iar acele semne inestetice ale celulitei vor fi mult estompate.  

Hidratare corectă

Din păcate, mulți dintre noi nu stăm bine la capitolul hidratare. Cu toate acestea, dacă vrei să scapi de celulită, cei doi litri de apă consumați zilnic trebuie să devină o obișnuință. În acest fel, vei scăpa mai ușor de grăsimea corporală, pielea va fi mult mai fermă și mai strălucitoare, vei slăbi, dar și alte funcții ale organismului vor fi mult îmbunătățite.

Tu ce metode mai cunoști ca să scapi de celulită? Ai folosit vreuna care s-a dovedit a avea rezultate garantate? Așteptăm să ne împărtășești din experiența ta în secțiunea de comentarii!


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *