Varianta grecească a chifteluţelor marocane Kefta.
Se servesc (la temperatura camerei) cu sos Tzatziki, salată grecească, pita sau paste.
Ingrediente:
* 4 felii de pâine albă, ruptă în bucăţi mici;
* 2 linguriţe de lapte;
* 1 căţel de usturoi;
* 1 ceapă tăiată în 4;
* 4 linguriţe de mentă uscată;
* 1 linguriţă de sare;
* piper negru măcinat, după gust;
* ½ kg carne de vită;
* ½ kg carne de miel;
* 4 ouă;
* ½, ceaşcă de făină;
* ulei de măsline pentru prăjit.
Mod de preparare:
1. Pâinea de înmoaie cu laptele într-un castron mare şi se lasă deoparte. Usturoiul se macină în blender, apoi se adaugă ceapa, menta, sarea şi piperul. Se macină în continuare până când ceapa este tocată fin.
2. Amestecul din blender se toarnă în castronul cu pâine muiată, împreună cu carnea şi ouăle. Se frâmântă până la omogenizare.
3. Se rulează chifteluţe, care se dau apoi prin făină şi se prăjesc la foc mediu, până formează o crustă maro.
Pentru o experienţă culinară inedită, încearcă şi alte reţete mediteraneene.