Rețete culinare

Un SHOT de antioxidanti

BEA CU MASURA

Doar pentru ca propunerile de cocktailuri pe care ti le facem in acest material sunt bogate in antioxidanti, nu inseamna ca trebuie sa intreci masura. Pentru o viata sanatoasa trebuie sa gandim si sa bem responsabil, mai ales in perioada sarbatorilor.

MODERATIA ESTE ESENTIALA PENTRU SANATATEA INIMII

Ne place vinul, ne place sa ne rasfatam la cina cu un pahar de vin bun, care se spune ca face bine la inima. Dar nu te pacali spunandu-ti ca o jumatate de sticla de vin iti face si mai mult bine la inima.

Adopta aceasta strategie pentru bauturile pe care ti le propunem mai jos: bea doar un pahar, unul singur, dar fa-l sa fie cel mai bun cu putinta.

Cocktailurile cu fructe zdrobite si plante aromatice sunt pline de antioxidanti si foarte bune pentru inima. Un cocktail cu lime proaspat, zmeura si bere de ghimbir este delicios atat in varianta cu alcool, cat si in cea fara. Desigur este important sa-l insotiti si cu o mancare sanatoasa, precum turte de somon sau salata de pere cu rodii. Daca asociezi acest cocktail cu o portie de nachos, fii sigur/a ca efectul sau nu mai este unul benefic.

Lichiorurile si mixurile de bauturi sunt o sursa buna de antioxidanti. O bautura preparata din suc de rodii 100% si putin vin spumant lupta impotriva diverselor afectiuni. De asemenea, poti opta pentru un lichior din ceai verde, cu excelente proprietati antioxidante.

Indiferent de ce vei alege pentru zilele de sarbatoare, nu uita ca este important sa pregatesti cea mai buna bautura din care sa bei un pahar.

Craciun Fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *