Kefta

Aceste chifteluţe condimentate de origine marocană sunt foarte răpândite, din Orientul Mijlociu, Grecia (keftedes), Turcia (köfte), Armenia, Iran şi până în India. Denumirea acestui fel de mâncare tradiţional mediteranean provine din verbul persan kuftan, care înseamnă „a măcina”.

Ingrediente:

* 1 kg de carne de miel sau vită (ori amestec din cele două);
* 1 ceapă tăiată mărunt;
* ½ legătură de pătrunjel sau mentă proaspătă;
* 1 linguriţă de chimen măcinat;
* 2 linguriţe de scorţişoară;
* 1 linguriţă de ienibahar;
* sare şi piper după gust;
* ¼ ceaşcă de ulei de măsline.

Mod de preparare:

1. Carnea, ceapa şi condimentele (inclusiv sarea şi piperul) se amestecă într-un castron mare şi se frământă bine. Se acoperă cu o folie de plastic şi se dă la frigider pentru 1-2 ore, pentru a lăsa aromele să se întrepătrundă.
2. Cu mâna umedă se rulează chifteluţe rotunde sau ovale.
3. Se încălzeşte uleiul şi se sotează (prăjesc) chifteluţele (pot fi date prin făină în prealabil), până când capătă o crustă maro.
4. Se servesc cu pită şi sos tzatziki.

Pentru o experienţă culinară inedită, încearcă şi alte reţete mediteraneene.

Categorie Retete culinare

Adresa email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*