Rețete culinare

8 mic dejunuri in lume

Ai manca orez si fasole la micul dejun? Sau ce spui de orez prajit? Pe cat de neatrgatoare ar suna aceste alimente pentru vestici, ele sunt extrem de comune in multe case de peste tot in lume. Aruncati o privire la cum arata masa de dimineata in diferite case din jurul lumii si impartasiti cu noi micul votru dejun, prin comentarii la articol.

1. SUA

Bacon si oua, acestea sunt alimentele preferate ale americanilor pentru micul dejun. Dar nu a fost intotdeauna asa. Cu un secol in urma painea prajita si cafeaua nu lipseau de pe masa de dimineata a americanilor. Cum a avut loc aceasta schimbare? Ei bine, Edward Bernays, nepotul lui Sigmund Freud poate fi numit responsabil pentru aceasta schimbare. De ce? Bernays, influentat de activitatea unchiului sau celebru, a fost angajat de un producator de sunca  sa impulsioneze vanzarile. Medicii intervievati de Bernays au spus ca este nevoie ca micul dejun sa fie consistent, astfel ca a inceput sa promoveze sunca si ouale. Si…se pare ca a fost o campanie de succes.

2. Franta

Francezilor le place tipicul „Le petit dejeuner”, tradus ca Mic Dejun, accentul cazand aici pe cuvantul „mic”. Paine prajita cu unt sau gem, uneori un croissant si cafeaua sau ceaiul sunt alimentele ce se regasesc pe mesele francezilor dimineata.

3. Mergand in coltul celalalt al lumii, micul dejun arata cu totul altfel. In Japonia, micul dejun consta in orez, supa miso si uneori ou crud sau Nori. Si daca vorbim de micul dejun „on the go” acesta arata mai mult vestic: cereale, paine prajita sau oua.

4. Mexic

„Oua prajite cu salsa” este un fel de mancare foarte popular in Mexic, dar si peste granita, in SUA. Tortilla este, de asemenea, servita la micul dejun, umpluta cu fasole, oua, salsa si smantana.

5. India

India este foarte mare si are o cultura extrem de diversa, asa ca este destul de dificil sa trasezi in linii clare cum arata micul dejun indian. In sud, orezul este ingredientul cheie al micului dejun. De exemplu, prajitura cu orez este foarte populara.

6. Nigeria

Precum India, Nigeria este un loc foarte divers. Cu toate acestea, un ingredient traverseaza liniile estice din Nigeria si acesta este porumbul.

7. Costa Rica

Locuitorii din Costa Rica iubesc orezul si fasolea,  care sunt usor de condimentat si deseori sunt insotite de oua, smantana si carnati.

8. Thailanda

In Thailanda micul dejun nu este foarte diferit de restul meselor din zi. Thailandezilor le place orezul, supa cu taitei, carnea prajita si omleta. Un fel de mancare, de obicei rezervat micului dejun este Chok, un terci din faina de orez.

Deja v-am provocat papilele gustative. Asteptam sa ne spuneti voi ce preferati la micul dejun?

1 comentariu

  1. Irina spune:

    Wow, arata super toate..ma tenteaza! Eu mananc de obicei dimineata ou fiert, ceai, paine prajita cu unt sau gem, lapte cu cereale. Chestii mai usoare in general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *