BioElemente în presă, Frumusețe, Nutriție, Sănătate

Ananasul, un remediu delicios pentru multe afecțiuni

Ananasul! Un fruct exotic preferat de mulți, pentru gustul său aparte și care îl face ușor de recunoscut! Mulți oameni îl preferă și se pare că ar fi pe locul al doilea în preferințele acestora, primul loc fiind ocupat de banane. Dar, în afară de faptul că este delicios și răcoritor, ananasul se dovedește a fi și un bun remediu pentru ameliorarea și chiar vindecarea unor afecțiuni. Dacă nu știi prea multe despre acest subiect, nicio problemă, suntem aici să te ajutăm și să îți oferim informațiile de care ai nevoie.

O digestie de invidiat

Câteva felii de ananas proaspăt după o masă, fie chiar și una care ar face invidios un rege, sunt extrem de benefice dacă nu vrei ca indigestia să îți facă simțită prezența. Ananasul conține o enzimă, bromelaină, care ajută organismul să dizolve proteinele, ceea ce înseamnă că procesul de digestie va fi unul mult mai ușor. Mai mult, acest fruct te ajută atunci când vine vorba despre tratarea infecțiilor din tractul intestinal și este și unul dintre cele mai bune alimente cu efect laxativ pe care ni le-a oferit natura.

Ananasul te ajută să slăbești

Dacă și tu ai decis să declari război kilogramelor în plus, ai nevoie de ceva ajutor. Din nou, ananasul este la datorie și  se achită cu brio de această sarcină. Pentru a beneficia de ajutorul lui, îl poți consuma fie în stare proaspătă, fie sub forma unor suplimente alimentare, dacă nu îți place gustul sau fructul este prea scump pentru tine.

Unul dintre cele mai bune suplimente naturale de acest tip de pe piață este și cel de aici, care conține ananas, dar și alte plante, menite să te facă să slăbești mai ușor. Vorbim de un supliment alimentar de la Equilibra bazat pe extracte de plante, formulă concentrată care se diluează în apă, cu gust plăcut de ceai verde și mentă. Produsul este o combinație reușită de cafea verde, cu proprietăți tonice și de reglare a metabolismului și ceai verde, recunoscut pentru acțiunea benefică de reglare a greutății corporale. Formula este îmbogățită cu fruct de ananas, pentru tratarea celulitei și reglarea circulației periferice, reducând senzația de picioare obosite, dar și cu extract de frunze de mesteacăn și rădăcină de păpădie cu rol de drenare a lichidelor corporale. Caffe verde drenante este un produs care tonifică și slăbește și detoxifiază în același timp .

Întărește sistemul imunitar

Precum majoritatea fructelor exotice, și ananasul conține o mare cantitate de vitamina C, de care ai nevoie permanent, măcar și pentru simplul fapt de a-ți întări sistemul imunitar. Totodată, bromelaina conținută de acest fruct te ajută să-ți calmezi tusea iritativă și reduce mult cantitatea de mucus din gât. Sinusurile inflamate? Nicio problemă: ananasul îți rezolvă și această problemă.

Combate grețurile de dimineață

Ești însărcinată și grețurile de dimineață îți dau peste cap organismul? Atunci încearcă să consumi ananas, deoarece conține vitamina B6, dar și numeroase vitamine care fac ca neduferitele grețuri să dispară sau măcar să se reducă în intensitate. Pentru acest efect, se recomandă să se consume ananasul în stare proaspătă, sau sucul acestuia.

O bună sănătate orală

Ananasul poate fi folosit și atunci când îți dorești o sănătate orală perfectă. Vitamina C conținută de acesta previne la formarea tartrului pe dinți, îți ține gingiile sănătoase și dinții mai albi. Prin urmare, ai toate motivele să consumi mai mult acest fruct delicios.

Efect anti-aging

Care dintre noi nu își dorește ca timpul să se oprească în loc, sau măcar semnele îmbătrânirii premature să nu își facă simțită prezența? Din păcate, sunt mulți factorii care contribuie la apariția acestora. Cu toate acestea, fă-ți ananasul drept aliat în lupta ta cu semnele trecerii timpului, și vei avea doar de câștigat. Acest fruct este o sursă excelentă din acei antioxidanți care combat radicalii liberi din corp care duc la îmbătrânirea prematură a pielii.

Previne hipertensiunea arterială

Din ce în ce mai multă lume, inclusiv persoane tinere, se plâng că suferă de afecțiuni cardiovasculare, iar valorile mari ale tensiunii arteriale au devenit aproape ceva banal. Cu toate acestea, există o soluție: ananasul. Consumul regulat al acestuia conține o mare cantitate de potasiu, ceea ce duce la scăderea riscului de a suferi de hipertensiune arterială.

O vedere mai bună

Pe măsură ce înaintăm în vârstă vederea are de suferit. La fel și din cauza condițiilor de lucru. Și, de cele mai multe ori ne mulțumim să constatăm acest lucru, dar să nu facem nimic pentru a-l preveni. Specialiștii susțin însă că vitamina A, pe care ananasul o conține din plin, este cel mai bun remediu pentru a ne proteja de degenerarea maculară și a ne păstra vederea la cote optime.

Cine poate consuma ananas

În general, ananasul este un fruct care nu ridică riscul de alergii, și este bine tolerat de organism. De altfel, acesta poate fi introdus în alimentația celor mici după ce au împlinit vârsta de 1 an. Cu toate acestea, persoanele care suferă de afecțiuni gastrice grave, cum este ulcerul gastric ar trebui să fie mai ponderate atunci când vine vorba despre consumul acestuia.

Precauții și atenționări

Ar părea că ananasul este fructul perfect, de ale cărui efecte pozive se poate bucura aproape toată lumea. Cu toare acestea, există și unele precauții și atenționări în administrarea acestuia, de care ar fi bine să ții cont.

Atunci când urmezi un tratament cu antibiotic cum ar fi amoxicilină sau tetraciclină, mai bine nu consuma ananas în stare proaspătă, deoarece ai putea amplifica efectele adverse ale acestor medicamente.

Bromelaina conținută de ananas afectează capacitatea organismului de coagulare a sângelui, așa că, la fel, nu îl consuma proaspăt, deoarece în combinație cu acele medicamente care încetinesc sau împiedică coagularea sângelui, poți crește semnificativ riscul apariției de vânătăi sau sângerări. Această recomandare este în special pentru pacienţii care iau aspirina sau medicamente anticoagulante.

Dacă însă nu te încadrezi în niciuna dintre categoriile de mai sus, atunci consumă ananas cu încredere și bucură-te de efectele benefice pe care acesta le aduce organismului.


O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)

Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *