Magneziul contribuie la reducerea extenuării pentru că este un mineral esențial vieții. Acesta joacă un rol important în stabilizarea fluxului sanguin, în sănatatea oaselor și la contractarea mușchilor. Deficitul de magneziu are simptome precum greața, amețeala și pierderea poftei de mâncare.
În cele mai multe cazuri pe baza unui deficit de magneziu apar migrenele, stările de oboseala și amețeala. Aceștia trei sunt factorii ce ne pot distruge complet ziua și cu siguranță ne vor ține în pat.
Magneziu pentru migrene
O serie lungă de studii au arătat faptul că persoanele cu deficit de magneziu au adesea migrene. Un studiu pe 160 de pacienți a arătat faptul că 41% dintre aceștia au scapat în totalitate de migrene. Dozarea pe perioada studiului a fost de 400mg de magneziu și a redus semnificativ simptomele migrenelor și oboseala. Un alt studiu afirmă faptul că administrarea de suplimente de magneziu ușurează migrenele corelate menstruației.
Cel mai frecvent utilizat în reducerea migrenelor este oxidul de magneziu. Doza recomandată este între 400mg și 600mg pe zi. Cel mai bine este să luați în două parți diferite ale zilei. Dacă aveți tablete de 500mg puteți lua jumătate dimineața și jumătate seara.
Datorită faptului că magneziul este necesar vieții noastre acesta nu prezintă simptome adverse severe precum unele medicații împotriva migrenelor.
Absorbția magneziului
Organismul nostru absoarbe cu greutate magneziul, de aceea în suplimente magneziul este „legat” de altă substanță. Datorită stânsei relații între anemie și migrene suplimentele C.O.S. Laboratories conțin magneziu și fier. Această combinație s-a arătat a fi cea mai eficientă la combaterea amețelii, stărilor de somnolența, migrenelor și a grețurilor.
Desigur, unele persoane preferă să îsi procure magneziul din alimentație. Iată o listă de alimente bogate în magneziu:
- spanac
- semințe de migdale sau dovleac
- ton, macrou
- iaurt sau chefir
- linte
- avocado
- banane
- smochine
Administrarea magneziului conform specificațiilor medicului poate reduce semnificativ oboseala și simptomele migrenei. Magneziul contribuie la reducerea și prevenirea migrenelor, dar are și un rol important în funcționarea normală a sistemului muscular, sinteza normală a proteinelor, menținerea sănătății sistemului osos, metabolismul energetic normal.
Ți-a plăcut acest articol? Lasă un vot!