BioElemente în presă, Nutriție, Sănătate

Alternative Naturale Împotriva Colesterolului: Ardeiul Iute și Orezul Roșu

Control Colesterol-ardei iute-Bioelemente

Colesterolul, trigliceridele și ardeiul iute

Indienii și mexicanii au cea mai scăzută rată a bolnavilor cu colesterol mărit. Nu este întâmplător acest lucru.

Mâncarea lor tradițională este gătită în special cu ardei iute. Se pare că acest ingredient îi ajută să rămână pe ultimele locuri în această statistică.

Chiar dacă specialiștii nu recomandă consumul mâncarurilor condimentate de către oricine, s-a stabilit că cea care ajuta la scăderea colesterolului este capsaicina, conținută de ardeiul iute.

Cercetările în domeniu au demonstrat și faptul că ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostată, plămâni, pancreas și poate opri un atac de cord în maxim 30 de secunde.

Ardeiul iute conține, în funcție de soi, pâna la 1,5% capsaicinoide (substanța care îi dă gustul caracteristic) inclusiv capsaicina, pâna la 1 %, dihidrocapsaicina, nordihidrocapsaicina și homocapsaicina, pigmenți carotenoidici care includ capsantina, capsorubina, alfa și beta-caroten, glicozide sterolice, 12-15% proteine, vitamina A și ulei volatil.

Printre beneficiile oferite de cosumul de ardei iuți, se numărăși faptul că aceștia stimuleaza sistemul imunitar (datorita betacarotenului și a vitaminei A din structura acestora, care reprezintă prima linie de apărare a organismului în fața agenților patogeni).

De asemenea, este analgezic (dureri de cap, dureri provocate de osteoartrita sau alte afecțiuni), este antitumoral (în special în cazurile de cancer ovarian, mamar, de ficat, de plamâni, leucemie, de prostata) și ajută la scăderea în greutate, crește metabolismul, accelerează arderile.

Există soluții chiar dacă nu poți mânca ardei iute.

Consumul ardeilor iuți scade colesterolul (datorită capsaicinei din compoziția lor, care, pe de o parte crește activitatea enzimelor responsabile de metabolismul grăsimilor și pe de altă parte scade cantitatea de colesterol absorbit de organism), stimulează circulația (are efect vasodilatator și astfel scade riscul de accidente vasculare și infarct miocardic, stimuleaza circulația periferică deficitară), tratează afecțiunile respiratorii (fluidizeaza secrețiile nazale de mucus și din plamâni), scade tensiunea arterialăși curăță arterele.

Acest efect de stimulare a circulației periferice, prin înroșirea temporară și încălzirea feței și a membrelor se poate constatata chiar din prima jumătate de oră după consumarea unui supliment alimentar, Control Colesterol, care pe lângă extractul de ardei iute mai conține și alte ingrediente active eficiente pentru reglarea colesterolului și a trigliceridelor.

Ce este orezul roșu și ce beneficii aduce?

Drojdia roșie de orez sau drojdia de orez roșu este produsă din orez fermentat cu drojdia Monascus purpureus.Aceasta este utilizată în China de multe secole ca îngredient în vinul de orez, condiment, colorant, conservant și în tratamente naturale pentru diaree, indigestie, îmbunatățirea circulației, etc.

În ultima perioadă au fostrealizate suplimente alimentare, având această drojdie ca ingredient principal, pentru diminuarea nivelului de colesterol și trigliceride din organism.Drojdia roșie de orez conține mai mulți compuși cunoscuți sub denumirea de monacoline. Acestea împiedică producerea de colesterol.

Cel mai cunoscut astfel de compus este monacolina K. Acesta este identic din punct de vedere structural cu substanța activă din medicamentele pentru scăderea colesterolului, așa-numitele statine. Nu se cunoaște cu exactitate dacă doar monacolina k este responsabilă de efectele drojdiei sau mai sunt și alți compuși care contribuie la această acțiune.

Jos cu colesterolul rău, sus cu colesterolul bun!

Unhealthy products. food bad for figure, skin, heart and teeth. Assortment of fast carbohydrates food with fries and cola

Studiile sugerează ca utilizarea drojdiei roșii de orez conduce la diminuarea colesterolului LDL (rău) cu 10-33% și la creșterea colesterolului HDL (bun) cu pâna la 20%. Există studii care au arătat că aceasta poate diminua și nivelul de trigliceride cu pâna la 34%.

Având în vedere efectele menționate mai sus, drojdia roși de orez reduce considerabil și riscul de afecțiuni cardiovasculare. Este posibil ca aceasta să fie beneficăși pentru persoanele care suferă de diabet.

Ce este drojdia de orez roșu– medicament sau supliment natural?

Amândouă. După cum am prezentat și mai sus, aceasta conține monacolina k, substanța care este compusul activ în multe medicamente pentru diminuarea colesterolului, numite statine. Cercetările cu privire la drojdia roșie sunt la început și experții nu sunt încă siguri care este doza optimă. Cantitatea utilizată în studii variază între 1,2 și 2,4 grame.

Totuși, trebuie sa aveți în vedere ca îngredientul principal (monacolina) variaza foarte mult din punct de vedere cantitativ, în funcție de suplimentul utilizat. Exista suplimente care nu conțin acest compus, dar și suplimente ce conțin o cantitate prea mare.

Drojdia de orez roșu reduce considerabil cantitatea de colesterol LDL și trigliceride și crește cantitatea de colesterol HDL.

În cele mai multe cazuri nu este necesară medicație pentru aducerea nivelului de colesterol în limite normale. Totul depinde de stilul de viață. Este nevoie de odihnă, liniște, relaxare, alimentație corectăși exerciții fizice.

Din păcate, ritmul vieții din acest secol și obișnuințele alimentare nesănătoase fac necesară suplimentarea cu un aport din suplimente naturale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *