Nutriție

7 alimente care scad colesterolul rau

Reducerea Colesterolului
Alimente care scad colesterolul

Gustare cu nuci. Ulei de masline in salata. Cina cu somon. Acestea si multe alte strategii te pot ajuta sa scazi colesterolul rau si sa reduceti riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Iata care sunt propunerile noastre de alimente care te vor ajuta sa scazi nivelul colesterolului rau si sa duci o viata sanatoasa:

  1. Ovaz – daca iti doresti sa reduci colesterolul rau solutia poate fi chiar simpla. Schimba meniul la micul dejun si adauga o portie de ovaz, in l
    ocul clasicului paté pe paine. In doar 6 saptamani poti reduce colesterolul rau cu 5.3%.
  2. Vinul rosu – cercetatorii ne dau inca un motiv sa bem pentru sanatatea noastra. Strugurii rosii au un continut ridicat de fibre care ne pot ajuta sa reducem colesterolul.
  3. Somonul si pestele gras – Acizii grasi Omega 3 sunt una din minunile sanatatii naturale care si-au dovedit eficacitatea in bolile de inima, dementa si altele. Acum Omega 3 sunt recunoscuti si pentru un alt beneficiu: reducerea colesterolului. Conform studiilor inlocuirea grasimilor saturate cu acizii grasi Omega 3 din somon, sardine, hering pot ridica nivelul colesterolului bun cu 4%, in detrimental celui rau.
  4. Fasolea – fasolea chiar este buna pentru inima ta. Cercetatorii americani au descoperit ca daca adaugi o jumatate de cana de fasole la supa pe care o pregatesti te poate ajuta sa scazi nivelul colesterolului rau. Cheia acestui aliment pentru sanatatea inimii tale este continul ridicat de fibre, care s-a dovedit foarte eficient in a reduce absorbtia colesterolului.
  5. Ceaiul- pe langa antioxidantii recunoscuti in lupta impotriva cancerului, ceaiul este recunoscut si pentru calitatile sale in reducerea nivelului colesterolului rau. Un studiu realizat arata ca ceaiul negru poate reduce lipidele din sange cu pana la 10% in doar 3 saptamani.
  6. Uleiul de masline – vesti bune: acest ingredient atat de comun in pregatirea salatelor are un efect benefic asupra sanatatii tale. Acesta este plin de acizi grasi monosaturati, care scad colesterolul si in plus, ajuta la arderea grasimilor de pe abdomen. Folositi-l in salate, la prepararea sosurilor, a legumelor marinate sau a fripturii.
  7. Avocado – fructele de avocado sunt o sursa minutata de acizi grasi monosaturati, un tip de grasime care ajuta la reducerea colesterolului rau. Atentie insa, pentru ca acestea contin multe calorii (aproximativ 300 calorii/fruct), recomandam consumul acestuia cu moderatie.

Tu cate dintre aceste trucuri ai incercat? Daca ai si alte sugestii, nu uita sa ne lasi un comentariu la articol. Ne va ajuta pe toti sa ducem o viata mai sanatoasa!

Suplimentul Control Colesterol te poate ajuta sa scazi nivelul colesterolului rau. Citeste mai multe despre el aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *